Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 3

Post »

Staszku, może i przydałoby się wygrabić trochę liści, ale nie chce mi się... Obrazek
Ewcia, ile lat ma Twoje starsze dziecko? masz dwóch chłopaków?
czas na porządek w zdjęciach masz ;) do wiosny jeszcze trochę ;)
zdjęcia nie wyszły mi dziś najlepsze, bo w tym szlafroczku-kożuszku trochę zmarzłam, co się odbiło na jakości ;) swoją drogą, w grudniu chodzić po ogrodzie w szlafroku, to jest to Obrazek
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Agusiu, Ty masz wygodnie, bo w każdej chwili możesz wyjść na ogród i coś poprawić, uporządkować. A jak trzeba się wybrać na działkę, zwłaszcza o tej porze roku , to już nie bardzo się chce. Ale widoczki Twojej działki są ;:215
x-ag-a
---

Post »

Mirko, to prawda - możliwość wyjścia do ogrodu w każdej chwili jest bezcenne... zwłaszcza, gdy robi się ładnie i wychodzi słońce, tak jak teraz...

dla Ciebie i wszystkich kilka rozjaśnionych promieniami słońca fotek... nawet późna jesień może wyglądać przyjemnie:

Obrazek
trudno znaleźć listki na gałązkach, prawie wszystkie opadły...

Obrazek
iglaki cieszą oczy...

Obrazek
niektóre wrzosy wciąż kwitną...

Obrazek
kłosy traw powiewają na wietrze...

Obrazek
łubin chyba poczuł wiosnę...

Obrazek
niebiesko-zielono...

Obrazek
mięta nie śpi...

Obrazek
jedyne listki azalii...

Obrazek
portret pęcherznicy Diabolo...

Obrazek
berberysowe korale...

Obrazek
ogródek w słońcu...

Obrazek
bezchmurne niebo to rzadki widok o tej porze...

miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wiedziałam, że zdjęcia będą świetne :D Na razie nie wychodzę z domu, jeśli nie muszę, bo wieje. Za to z okna kuchni widzę, że niektóre krokusy wyszły :evil: Wrzosy pączkowe wciąż ładne, nie okrywałam niczym, bo ciepło.
Jeden synek w I klasie LO (ten malutki :D ), a drugi kończy studia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Ewa, wiek Twojego 'malutkiego' synka pamiętam, bo jest w tej samej klasie co moja panienka :) im się mniej chce pomagać ;) moja pomaga, jak się ją poprosi ;) a jak się sprawa ma ze starszym?
u nas wiaterek raczej delikatny, ale chłodno jest - tylko 4st.
poniosło mnie na obchód, bo rzadko mam możliwość przebywania na słońcu... w tygodniu wychodzę i wracam gdy jest ciemno :(
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, :D ogród w taka pogodę ma swój urok. To nic, że jesień. Słonka trzeba żeby wszystko inaczej widzieć. Pięknie masz. Gosia-Deirde napisała o zamówieniach do szkółki niemieckiej i francuskiej. Może jesteś zainteresowana, to zajrzyj do niej.
;:162
x-d-a

Post »

Agus, Twój grudniowy ogródek wygląda przepięknie! Jak ja bym chciała, żebyśmy zawsze mieli takie zimy - w nocy malutki mrozik, w dzień słoneczko i bezchmurne niebo ;:3
Ja dzisiaj wprawdzie nie biegałam po ogrodzie w szlafroczku, ale po spacerku z pieskami szkoda nam było wracać do domku i siedzieliśmy w słoneczku w ogrodzie podziwiając roślinki i snując plany na nowy sezon...
Moi 'mali' synkowie w ogrodzie robią dwie rzeczy: opalają się i skubią malinki z krzaczka :;230
Miłej niedzieli ;:7
x-ag-a
---

Post »

Daluś, tak to jest z naszymi pociechami... najlepiej jak im pod nos wszystko podsunąć :roll: ale, ja też taka byłam ;-)
za miłe słowa pod adresem ogródka dziękuję... teraz niestety widać wszystkie chwasty jak na dłoni, ale oczyszczać będę wiosną... kiedyś trzeba odpocząć ;) udanego wieczoru :) (ja siedzę z kotami przy kominku i wertuję różany katalog i FO).
Majeczko, skalkulowałam wstępnie te róże, które mnie interesują i zastanawiam się czy warto zapłacić więcej w szkółce zagranicznej niż np. w Rosarium?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

A masz zle doswiadczenia z rozami z Rosarium?
Ja osobiscie wiecej bym nie zaplacila za cos co moge dostac taniej na miejscu :wink:
x-ag-a
---

Post »

właśnie doświadczenia mam jak najlepsze... ale pytam, bo się nie znam ;)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Starszy synek pomaga chętniej, bo rzadziej :;230 Młodszy wymaga proszenia :D Dajemy radę. Przez zimę dojdziemy do pełni sił, mam plany wymagające młodych mięśni i stawów :;230 Duży się pewnie zdąży obronić, więc poczuje przypływ energii zanim znajdzie pracę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Agniesiu, masz prawdziwy talent by (w szlafroczku) odnaleźć takie widoczki w ogrodzie. Ogr,od zimozielony ma to do siebie, że atrakcyjnie wygląda o każdej porze roku. Ale letni różany spektakl - to coś na co naprawdę czekamy.
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aguś wspaniale tak sobie wyjść w każdej chwili do ogrodu i pospacerować i niekoniecznie w słońcu. Ja ostatnio nawet w deszczyku sobie połaziłam i tu coś skubnęłam, tam coś poprawiłam a w innym miejscu pozbierałam spadnięte suszki z dębów. I można dojrzeć dużo ciekawych rzeczy czy istot. Ostatnio zauważyłam malutkie ptaszki podobne do sikorek, muszę trochę poszperać w Googlach, może to jaka odmiana sikorek.
Fajnie masz i wcale nie smutno w ogródku, różne kolory i formy jesieni tworzą ciekawe obrazy. :lol:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

aguniada pisze:Majeczko, skalkulowałam wstępnie te róże, które mnie interesują i zastanawiam się czy warto zapłacić więcej w szkółce zagranicznej niż np. w Rosarium?
Aguś, :D musisz sama rozważyć gdzie kupujesz. Jeżeli masz dobre doświadczenie z R i jest taniej, to właściwie nie musisz szukać poza krajem. ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga,ty się w morsa zabawiasz,żeby w grudniu w szlafroku chodzić po ogrodzie? Nie lubię takich smutnych widoków.U mnie znowu pełno liści,powinnam grabic,ale serdecznie nie chce mi sie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”