Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ci On...

Post »

Mirusiu ;:65 zaglądam do Ciebie często bez ujawniania się ;:131 U Ciebie tak kwieciście, cudownie ;:215
Pamietam o Twoim ogrodzie i podziwiam Twoje zmagania budowlane :shock:
A kiedy rozsyłałam MMS-em zdjęcia mojego skutera podpisywałam tytułem Twojego wątku "Mój ci On..." :;230

Czy ta kompozycja kwiatowa jest bezpośrednio w koszu wiklinowym, czy włożyłaś jakąś osłonkę?
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z tym koszykiem to było tak;niosłam drewno do kotłowni i urwał się pałąk z jednej strony :? Pomyślałam,że szkoda wyrzucić,wyłamałam więc z drugiej(niedokładnie ;:224 ),wyłożyłam workiem foliowym i nakopałam kwiatów z ustronnego miejsca.I gotowe :D
Mówisz Basiu,pożyczyłaś tytuł :wink: Dobrze zrobiłaś,bo odzwierciedla dobrze nasze uczucia do obiektu :D A ja skutera Twojego nie widziałam jeszcze,bo gdy kiedyś zajrzałam do Ciebie,nie otwierały mi się zdjęcia.(Często tak mam,internet antenowy)a,że ciekawie piszesz,skupiłam się na czytaniu ;:108 Muszę więc go obejrzeć :D
Dzięki,kolejna Basiu :;230 ,stary koszyk a zawartość taka świeżutka dla oka :D A masz już jakiś konkretny termin na oku na ten wyjazd?Daj znać wcześniej ;:196
Mam 80 stronek.Wiem,że czas na nowy wątek,ale ogród powoli wchodzi w stan spoczynku,nie piszę tak dużo,żeby mieć kłopot z wyhamowaniem,więc...nowy wątek z nowym sezonem ;:108
Posadziłam cebule,widziałam czerwoną cesarską koronę,ale pożałowałam 12 zł :roll: Może gdyby było więcej cebul do wyboru,a w pudełku była ostatnia,taka umęczona...
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To prawda, że sezon się kończy i kwiatów w naszych ogrodach coraz mniej.
Ale u Ciebie jeszcze całkiem sporo jest do pokazania. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Mireczko, w końcu mam czas, aby poodwiedzać znajome ogrody. Ale kolorowo u Ciebie ;:oj Cynie przepiękne. To lato wyjątkowo im służyło, bo i u mnie pięknie kwitną i wszystkie z własnych wysiewów. Lubię te kwiaty, bo są bezproblemowe
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,ateno40 miło Was gościć w jesiennym ogrodzie :D Z doskoku,między zajęciami w gospodarstwie,staram się co nieco zrobić na rabatach,aby odzyskały świeżość.Bo przekwitłe kwiaty odbierają urok tym,które teraz mają swoje 5 minut;
Obrazek
Czyżby rudbekia zaczerpnęła kolorku od aksamitek :roll:
Obrazek
W donicy dawno przekwitły,ale zaczynają te gruntowe
Obrazek

Obrazek
Jesienny ogród bez nich ;:185 ,to niemożliwe
Obrazek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jeszcze chwila i liście trzmieliny będą tak czerwone,jak jej owoce w tej chwili
Obrazek
Kolejne korale ze szkatułki ogrodowej :D Czarny,to też kolor :roll:
Obrazek
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Kolejne,kupione od sangwinarii już w pąkach :heja
Obrazek
Jedyny,jak na razie...Znowu jej nie dożywiłam ;:14
Obrazek
Trwa wielkie oczekiwanie ;:oj Co rano widząc szron na trawie drżę o moje bielunie ;:202
Obrazek
Czy zima zapewni tyle śniegu,aby dereń mógł pięknie wyeksponować nóżki ;:131
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Widzę u Ciebie zatrwiany :D , dobrze widzę :?:
Ja coś nie mogę się dochować zanikają, teraz też nasadziłam z własnych siewek, raptem 3 mi wyszły i chucham, dmucham....i czekam co zostanie w przyszłym roku :roll: Podobnie jak z męczennicą ;:218
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mirko masz jeszcze sporo kwiatów w ogrodzie.
Zatrwianów też nigdy nie mogłam się dochować, więc czapka z głowy. ;:180
Datur już się pozbyłam, zbyt duże obciążenie dla mojego kręgosłupa.
Grażyna.
kogro-linki
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie,mogłyby zimować w gruncie,o ile byłoby prościej.Powiem Ci,że i ja miewam takie myśli;pal sześć to noszenie,mnie najbardziej wkurza,że obsypują się pąkami w chwili,gdy czas do piwnicy :evil: Jak ludzie je dopieszczają,że kwitną im tak wcześnie ;:131 Basiu,dobrze widzisz,to zatrwiany ;:108 I powiem Ci jeszcze,że kolejne kolory już zakwitają.Zatrwian jest z tych roślin,co to najpiękniejsze wtedy,gdy je,no powiedzmy,trochę zapomnimy ;:224 Też miałam niepowodzenia i sezony bez nich.W tym roku wzrok poleciał na nie,więc kupiłam.
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Mireczko, u Ciebie pięknie jak zwykle. Ostatnie fotki już w lekkich barwach jesieni. Ale ja lubię ten okres. Gorzej jak nadciągną listopadowe słoty....brrrryyyy ;:202 Pocieszające jest to, że mamy FO i zdjęcia swoich ogrodów.....będzie co wspominać i czym oczy cieszyć :wit
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit S;iczna kolorowa Jesień u Ciebie ;:63 Ciekawa jestem Trzmieliny jak Ci się będzie przebarwiać , ja mam malutką , sadzona na Wiosnę.
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Wyczytałam że byłaś na grzybach i dość owocne było grzybobranie czy możesz zdradzić gdzie jeżdzisz bo ja nie jestem stąd i nie bardzo jestem zorientowana w lasach jeżdże za Łask ,ale ostatnio nie wiele tam było a wiem że gdzieś są a tak choć raz chciałabym skoczyć na grzybki i coś przywieżć ;:7 Czy datura jeszcze Ci nie kwitła :?: Bo mnie w tym roku kwitną od lipca i ogarnia mnie strach jak przyjdzie czas zabierać je do domu ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elu :wit Tak,byłam wczoraj na grzybach pierwszy raz i to było bardzo udane grzybobranie ;:215 W koszyczku miejsca brakło i bluza poszła w ruch :D Dzisiaj też byłam,ale zbiory o połowę mniejsze.Czuję,że wysyp nie potrwa długo,więc nie tracę czasu.Ja mam lasy,laski właściwie,sto metrów od domu.To są prywatne lasy mieszkańców wsi.Każdy ma swoje miejsca,pewniaki,gdzie zawsze coś na niego czeka ;:oj I na prawdę szkoda mi tych"obcych",którzy chodzą z jednym grzybkiem w wiadrze :? Dzisiaj też spotkałam małżeństwo i kobieta mówi;"-ale pani dużo nazbierała,my nie możemy znależć".Elu,rejony o których piszesz są mi obce :roll:
A datury rzeczywiście dopiero w pąkach i z zazdrością m.in. u Ciebie podglądam bujne i wczesne kwitnienie :roll:
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To masz fajnie.
U mnie jakoś nic nie chce rosnąć, mimo, że znam miejsca.
Ten rok chyba w ogóle będzie ubogi w grzyby.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”