Ogród piofigla cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piofigla cz.2

Post »

śliczne róże i liliowce i jak estetyczni :D pozdrawiam :wit
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15

Post »

Olgo zapomniałem Ci przywieźć juki, jeszcze z tych od Geni, ale co się odwlecze to nie uciecze, przy okazji. Pamiętam jak zapytałaś mnie o liliowca którego przywiozłem czy to ten 'rdzawy czy rudas', ja nie jestem zbyt bystry w rozmowie i nie zapytałem czy może byś takiego nie zechciała, bo mam ich wiele, chętnie oddam :D

Obrazek

Jest to 'dzikus' ale jak dla mnie urodziwy

Obrazek

Obrazek

Geniu rzeczywiście i u mnie tego lata bardziej kolorowo się zrobiło, próbuję 'nadrabiać straty' do Waszych obłędnie kolorowych ogrodów z Twoim na czele :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Irenko witaj :D Dziękuję Ci za miłe słowa, cieszę się że tak mówisz, wszyscy pielęgnujemy ogrody dla siebie ale chętnie słyszymy słowa pochwały, które utwierdzają nas w przekonaniu że nasza praca nie idzie na marne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziękuję Ci Karinko . Moje róże i liliowce to nic wyszukanego pod względem 'urodzenia' ale i one mogą się podobać :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tomku masz tak cudownie w ogrodzie, ze aż nie można się oderwać od oglądania..... tak kolorowo, wesoło....po prostu pięknie ;:138 Ja bardzo lubię te starsze odmiany liliowców, są zdrowe, silne, całkowicie niekłopotliwe a przy tym śliczne :D
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

piofigiel pisze:.. U mnie jedynie porzeczki, agresty, borówki amerykańskie rosną dobrze, no i jedna jabłonka jesienna, reszta ma duże kłopoty ponieważ ja ich nie pryskam, podobno to wina zbyt dużej ilości iglaków, :
Tomek to spróbuj z takimi olbrzymami, podkładka super karłowa rośnie nawet w dużej donicy

Obrazek
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Dla mnie najbardziej stylowo wygląda ten pierwszy liliowiec rdzawy, ale masz już sporo odmiani kolorów. Zakopane to jednak góry i kwitnie jak dotąd tylko ten liliowiec rdzawy, ale nie tak obficie jak u Ciebie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Ci Agnieszko :D Ja oczywiście mam świadomość wielu mankamentów, których staram się nie pokazywać na zdjęciach, jednak muszę się przyznać że i mnie się podoba, teraz w sezonie to nawet nie chce mi się do pracy chodzić, siedziałbym cały dzień wśród kwiatów (ale chodzę bo nie ma innego wyjścia :;230 )

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zbyszku ;:333 mój pełen podziw. Gdzie zaopatrujesz się w takie rarytasy? Ciągle mam wrażenie, oglądając przeróżne Wasze Forumków rośliny, że u nas w Galicji, mamy słabe zaopatrzenie, marny wybór.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Olgo ten rdzawy to najstarszy nasz liliowiec, dała nam go moja nauczycielka ze szkoły podstawowej, przyjaciółka rodziny, niestety nieżyjąca już, miała taką rękę do roślin że cokolwiek uszczyknęła i posadziła do ziemi, zawsze jej się przyjęło. Pozostał po niej ogród, jednak bardzo zmieniony przez nowych właścicieli.

Obrazek

Obrazek

Rozwar w gruncie i...w makutrze

Obrazek

Lilia orientalna 'Mona Lisa', pierwszy sezon w ogrodzie, oby nie ostatni, zauważyłem że znikają cebule, pozostają tylko przewrócone, odgryzione łodygi...a kotów pełno spaceruje po ogrodzie, te jednak wolą nie nornice, tylko się uganiać za ptakami.

Obrazek

Na liliowcach jest jeszcze sporo pąków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Tomku, cudny masz ten gąszcz w ogrodzie! :D
(swoją drogą, nie myślałam, że liliowce są tak urodziwe, szczególnie w takich dużych kępach robią wrażenie)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Agatko dziękuję Ci :D Liliowce zwłaszcza te tradycyjne, powiem zwyklejsze i mniej nowoczesne, kwitną bardzo obficie, rozrastają się w duże kępy i są prawdziwa ozdobą lata. Zauważam jednak, że lepiej prezentują się pojedyncze kępy sadzone w towarzystwie innych roślin, niż grupa różnobarwnych liliowców ale to dotyczy chyba wielu kwitnących roślin, grupy jednobarwnych irysów czy lilii też prezentują się doskonale.

Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Ładna ta nowa lilia. W ogrodzie kolorowo u Ciebie. U mnie się ochlodziło i przestało rozkwitać. Pąki czekaja na leprze czasy trudno się dziwić byłam wczoraj na Świnicy a tam na szczycie wiatr , mgła i śnieg z deszczem . Wiosna się skończyła jest górskie lato.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Aj szkoda że mój M nie ma takiego zapału i miłości do kwiatów ja podzielam jego pasję ale on już mojej nie no tak ,gdzie się równa motocross z ogrodnictwem ktoś by powiedział że to nuda .Nikt nas nie rozumie ;:223
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tomku cudnie kwitną Twoje lilie i liliowce , czy któreś są te ode mnie ?
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Olgo ta lilia 'Mona Lisa' zamówiona przeze mnie, jest bardzo niska, nie sięga kolan, ale ma ładne kwiaty a to się liczy

Obrazek

Joanno przyjdzie i na Niego (M) czas, przyjdzie czas...kiedy zasoby ropy się skończą :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Geniu oczywiście, lwia część liliowców jest od Ciebie, kilka też kupiłem. Wszystkie od Ciebie świetnie kwitną i mocno się rozrosły, muszę je porozsadzać bo jest im ciasno.

Obrazek

Widzę że nie wszystkie zdjęcia się otwierają, może to wina za długiego wątku, przyszedł czas go zamknąć.
Nowy wątek znajduje się tutaj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”