Zawsze będę podziwiać różnorodność i piękno Twoich storczyków

Iwonko przez następne dwa tygodnie nie będę wstawiać fotek, więc będziesz miała sporo czasu na ochłonięcie.Petra pisze:z 2 dni będę się z szoku otrząsać
Justynko tak to już jest z naszą naturą. Oczy się napatrzą i rosną pragnienia.justysp26 pisze:jeszcze trochę i będę zarażona sabotkami,psychpsisami
Właśnie to mi się najbardziej w nich podoba. No i te czółka.kinga_232 pisze:Psychopsisy śliczne sukieneczki mają,
w rzeczywistości jeszcze piękniejszy.Sylki3 pisze:Paphiopedillum Harold Kopowitz bije wszystko na głowę
Dziękuję.Grażyna Widera pisze:Pooglądać rano takie piękności to przyjemność
Ja je nazywam pszczółkami.Filigranowa27 pisze:Ten ostatni troszkę jego wąsiki przypominają mi nóżki pajączka
Gosiu jest zupełnie odwrotnie tylko fotki tego nie oddają. Psychopsis Butterfly jest w środku. Ma też zupełnie inną warżkę i kolorystykę.Merghen pisze:Ten psychopsis Butterfly ma chyba większe kwiaty od Mariposa GV
Obyś go szybko zdobyła.nina1611 pisze:Psychopsis mój numer 1
Lucynko akurat tego nie oddam. Mam do niego sentyment. Jest to mój pierwszy storczyk, który nie był Phal. a dostałam od męża, no i od niego tak naprawdę zachorowałam na storczykozę. Wcześniej miałam z 5 Phal. ale jakoś nie byłam zarażona tak mocno.lucynaf pisze:dziękuję za wyjaśnienie zagadki z moją Beallarą, może się zamienimy ?
No szkoda, ale my chyba wszyscy robimy różne dziwaczne miny przy komputerze. Mnie mąż stale pyta. Co tam znowu wyczytałaś?mis20 pisze:Asiu szkoda, że nie widziałaś mojej anielskiej miny
Justynko moim marzeniem jest aby wszystkie kiedyś na raz zakwitły. Na razie kwitły mi dwa. Obecnie mam trzy kwiatki. A dwa pędy nie kwitną.justus27 pisze:Psychopsisowa rodzinka...toż to widok nie z tej ziemi
Henryku bardzo się cieszę, że Ci się spodobała, bo ja mam już kompleksy jak widzę Twoje fotki. Ze mnie jest kiepski fotograf i nie umiem oddać tak dokładnie ich piękna. Szczególnie tego Paphiopedilum.Henrykbb pisze:ostatnia fotka-widok cudny.
Sylwio on jest bardzo duży. Na szerokość 18 cm i wysokość 12 cm.syljed pisze:Paphiopedillum Harold Kopowitz czy on jest taki duży?
Mój stoi na oknie wschodnim. Wczesną wiosną i teraz jesienią, gdy słońce jest nisko więc jest do godzin południowych. Dlatego odstawiłam je na bok okna na małej półce. Ma jasno ale słońce ich nie pali.syljed pisze:psychopsis Butterfly jest na mojej liście,napisz proszę gdzie go trzymasz?