To dopiero będzie pięknie.
Moja familokowa oaza spokoju cz.5
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5
A ja już nie mogę się doczekać twojego ogródka w przyszłym roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
GRAZYNKO sama jestem ciekawa jak będzie wyglądać w przyszłym roku . Wczoraj można powiedzieć ,że skończyłam u siebie całą robotę . Pozostały do wykopania dalie i begonie . Szkoda ich jeszcze wykopywać ,gdyż fajnie kwitną . Zrobiłam porządek na kwaśnej rabacie wszystko posegregowane i uzupełnione
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu, widzę, że porządnie się napracowałaś!! Ja na szczęście gros robót też już wykonałam- zostało drobne sadzenie i przygotowanie ogrodu do zimy, ale na to jest jeszcze czas.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ JADZIU!
Cieszę się, że uporałaś się już z pracami w ogrodzie. U mnie niestety nic nie zrobione.
Myślę, że może w przyszłym roku coś uda mi się zrobić.
Pielgrzymka się udała.
Cieszę się, że uporałaś się już z pracami w ogrodzie. U mnie niestety nic nie zrobione.
Myślę, że może w przyszłym roku coś uda mi się zrobić.
Pielgrzymka się udała.
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
To szczerze Ci gratuluję Jadziu-pracowita z Ciebie dziewczyna! Ja niestety mam jeszcze mnóstwo pracy w ogródku i jak tak czytam wieści o wczesnej zimie ,to wpadam w panikę ,że nie zdążę się z tym uporać.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
- JAKUCH

DANUSIU jak widziałam dzisiaj u Rispetto białą trawę, to aż mnie ciarki przeszyły ,że trzeba będzie powoli wszystko jednak szykowac do zimy
KRYSIU cieszę się ,że pielgrzymka sie udała i takze pogoda była super .
MONIU musiałam to wszystko wreszcie pokończyć jak chcę mieć na wiosnę bezobsługowy ogród
Może to tylko takie pobożne zyczenie
Dziś był dzień wypoczynku a jutro chyba trzeba będzie jednak pościnać i pochować cebulki mieczyków i Acidanther do piwnicy . . Ciekawe czy ta moja biedna Nerine już zakwitła wczoraj już fajnie się otwierała
zostawiam dla wszystkich

KRYSIU cieszę się ,że pielgrzymka sie udała i takze pogoda była super .
MONIU musiałam to wszystko wreszcie pokończyć jak chcę mieć na wiosnę bezobsługowy ogród
Dziś był dzień wypoczynku a jutro chyba trzeba będzie jednak pościnać i pochować cebulki mieczyków i Acidanther do piwnicy . . Ciekawe czy ta moja biedna Nerine już zakwitła wczoraj już fajnie się otwierała

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

Czytałam ,że miałaś gości na obiedzie a my graliśmy w karty gdyż był u mnie brat 
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Witaj Jadziu.Systematycznie i planowo masz wszystko w ogródku.Ja swoją jedyną dalię wykopałam w sobotę,już przekwitła,pąków brak,za to 3 stopnie nocą i tu pytanie czy dalie w piwnicy owijasz w papier?Wsadzasz w piasek?Trociny?Chciałabym,żeby przetrwała zimę.
Sprzedawca róż z Wystawy pochodzi z Łodzi,wizytówek nie miał,lecz na prośbę o kontakt dyktował telefon i inne dane.Robił wrażenie bardzo kompetentnego,a wzorcowe kwitnące okazy nawet tak w wiaderku "na kupie"były piękne.
Sprzedawca róż z Wystawy pochodzi z Łodzi,wizytówek nie miał,lecz na prośbę o kontakt dyktował telefon i inne dane.Robił wrażenie bardzo kompetentnego,a wzorcowe kwitnące okazy nawet tak w wiaderku "na kupie"były piękne.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Jadziu, ale Friesia zmieniła kolor liści

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
JADZIU!
Cieszę się, że już zakończyłaś prace. Ja nie mam nic zrobione - muszę czekać na wiosnę.
Jadziu róża pięknie kwitnie - czy ona ma żółte liście?
Cieszę się, że już zakończyłaś prace. Ja nie mam nic zrobione - muszę czekać na wiosnę.
Jadziu róża pięknie kwitnie - czy ona ma żółte liście?
No nieee... Jadzia... nie kończ jeszcze sezonu... pamiętasz?... w ubiegłym roku nawet po październikowym śniegu było jeszcze fajnie 
- JAKUCH

ANIU no właśnie taki jej urok . Ona każdego roku o tej porze ma właśnie żółte liście ,ale tylko młode . Zrobiłam z niej sadzonkę ,ale ona również o tym czasie zmieniła liście, ale tylko te młode stare liscie są zielone . Nie mam pojęcia co z nią
KRYSIU tak one są zółte to są mlode liście a stare są zielone . Dziś wreszcie pozrywałam liście pietruszki ,wykopałam buraki . Tyle tego wszystkiego ,że nie wiem czy się smiać czy tez płakać . Tylko selery jako jedyne fajnie urosły reszta do bani
EWUNIU w Chorzowie tez miał śliczne róże nawet u niego kupiliśmy . Miał również wystawiony nr telefonu czyli rzetelny sprzedawca . Karpy dalii nie daję do niczego tylko tak w skrzynce [ drewnianej takiej po owocach żeby miały przewiew] daję do piwnicy . W tym roku dam do innej ,gdyż boję sie ,że sąsiad znowu nie zamknie okna i będzie po nich . Daję tam również w siatce cebulki mieczyków i acidanther , karpy begonii ,ismeny i oczywiście pójdzie tam również i nerine Trochę tego dużo no ,ale cóż
Dzisiejsze zdjęcia Nerine zaczyna się otwierać ,ale czy porządnie rozkwitnie
i zdąży nacieszyć oko
. Burgund w pełnej krasie Fresja ma pełno pąków czy zdążą sie otworzyć tak samo jak i Glorii . Duzo tych znaków zapytania

KRYSIU tak one są zółte to są mlode liście a stare są zielone . Dziś wreszcie pozrywałam liście pietruszki ,wykopałam buraki . Tyle tego wszystkiego ,że nie wiem czy się smiać czy tez płakać . Tylko selery jako jedyne fajnie urosły reszta do bani
EWUNIU w Chorzowie tez miał śliczne róże nawet u niego kupiliśmy . Miał również wystawiony nr telefonu czyli rzetelny sprzedawca . Karpy dalii nie daję do niczego tylko tak w skrzynce [ drewnianej takiej po owocach żeby miały przewiew] daję do piwnicy . W tym roku dam do innej ,gdyż boję sie ,że sąsiad znowu nie zamknie okna i będzie po nich . Daję tam również w siatce cebulki mieczyków i acidanther , karpy begonii ,ismeny i oczywiście pójdzie tam również i nerine Trochę tego dużo no ,ale cóż
Dzisiejsze zdjęcia Nerine zaczyna się otwierać ,ale czy porządnie rozkwitnie

Jadziu dzisiaj nie wiem co podziwiać, super zdjęcia czy piękne róże czy też kamykowe tło na pierwszym zdjęciu, bardzo ładnie to wszystko wygląda.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja już kończę sezon.
Ale u mnie nie ma tylu kwiatów jak u Ciebie.
Aż żal serce ściska, że niedługo już będzie po tak wspaniałych różach.
Ale u mnie nie ma tylu kwiatów jak u Ciebie.
Aż żal serce ściska, że niedługo już będzie po tak wspaniałych różach.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki