Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie -tu.ja cz.4

Post »

Weekend był wiosenny! Dzisiaj ciepło choć pochmurno.
Wyobraźcie sobie moją radość jak znalazłam wczoraj rano pierwszego kwitnącego krokusa! To jest wręcz niewiarygodne! Krokusy w Elblągu - jakby leżał k. Wrocławia ;:224 Jeszcze nawet ranniki u mnie nie kwitną...Pojedyncze przebiśniegi otworzyły dziś kwiatki. A ten bohater już wczoraj kokietował wiosnę. Faktem, że rośnie na pierwszej linii frontu tzn. na wrzosowisku przy samej siatce i promyki słońca ma już od samego rana.
Obrazek - zdj. z niedzieli
Obrazek - zdj. zrobione dzisiaj rano

Chyba w całym kraju była taka wiosenna aura Krysiu. Wczoraj sporo ludzi było u mnie na działkach. Niektórzy po raz pierwszy od jesieni.
Niusiu taki nieład też ma swój urok - prawda...Kochana Ty już raz zaczęłaś od nowa. Wiesz jak to jest. Czasem chęć posiadania swego kawałka ziemi jest tak silna, że człowiek jest gotów po raz 3 i 4 zaczynać. Mimo wszystko przywiązujemy się do tych "swoich" metrów.
Witaj Markusie! Mam wiosnę w ogrodzie. Jeszcze może nieśmiałą, ale już prawdziwą - zaczynają kwitnąć krokusy i inni pionierzy. Podobnie ponoć będzie na tym sąsiednim ogrodzie. Nie zlikwidują go całkiem tylko zabiorą część działek pod rondo i drogę. Oni i tak mają drogę nr7 jako "sąsiada". Średnia przyjemność...
Wyczytałam Ewo, że rzucasz palenie. Trzymam kciuki by się udało. Ja do tej decyzji dorosłam 2 lata temu i jestem z siebie dumna, że wyzwoliłam się z tego nałogu. I to w zasadzie bezboleśnie i bez wspomagaczy z czego bardzo się cieszę. Brak kondycji po zimie wszystkim nam doskwiera. Jeszcze kilka takich ciepłych dni i ziemia rozmarznie.
Wierz mi Ewo-ballado, że chętnie bym się z Wami znów spotkała. Widziałam w wątku kaszubskim, że zapowiada się fajne, liczne spotkanie. Życzę miłej zabawy. Na pewno zadzwonię z pozdrowieniami.

Wygląda na to, że budka zrobiona przez mego M znów będzie miała lokatorów. Ciekawa jestem czy to ta sama para co w zeszłym roku...

Obrazek, Obrazek
Niestety ta druga budka brzozowa wciąż pusta. Przewiesiłyśmy ja wczoraj z córką na drugą stronę. Może teraz znajdzie się chętny. Myślę jednak, że ona jest po prostu w środku za mała. Sporo ptaszków przez te dwa lata do niej zaglądało i nikt nie chciał zamieszkać :(
Dzisiaj zakwitły w końcu pierwsze przebiśniegi, a nawet kolejny krokus.
Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izuniu wiosna u Ciebie coraz śmielej sobie poczyna ;:63 ;:108 ,u mnie zakwitł pierwszy rannik i rozwinęły się pierwsze przebiśniegi..krokusy jeszcze daleko
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iza witam wiosennie :wit
Zdjęcia wiosenki piękne szczególnie pitaszków.
Latem byłam na targach w Starym Polu pierwszy raz ,...wyjechałam z ....przyprawami .Wg wyboru żadnego .Olsztyńskie targi były lepsze.
Wiosna nareszcie zawitała ,bo ta zima w tym roku była beznadziejna -zimna bardzo i długggga.
U mnie róże wszystkie do bani i dwie folie do wymiany .Więc będzie można zgubić pare kg.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Moje krokusy jeszcze nie kwitną, ale ranniki owszem. Żałuję, że mam ich tak mało (5 cebulek). Palenie rzucilam również bez wspomagaczy :heja Podobają mi się Twoje budki dla ptaków, ale u siebie ich nie chcę, żeby nie ulatwiać życia kotom. Niech sobie szukają rozrywki wśród kretów i nornic :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Iza gratuluję zakupów Rocks Variety jest pięknista ;:138 , choć zdania googlowników są podzielone -chińska czy krzewiasta(drzewiasta) ;:224 sam tego nie mogę rozgryźć :?:
może Ania (andowan)

cd.
nie dawało mi to spokoju (cena!!!) znalazłem krzewiasta100%- odmiana z siewek zakwita po - powiedzmy że na tej działce raczej nie zdąży, wiem wredota ze mnie :( ale miałem kiedyś siewkę i pamiętam jak wkurzałem się czekając co roku aż zakwitnie, skończyło się na tym że kupiłem nową kwitnącą bo po prostu dużo czasu już mi nie zostało :;230
a Ty możesz się pobawić :D

Obrazek
ballada
200p
200p
Od: 6 mar 2009, o 12:07

Post »

Dzień doberek! :lol:
Milutko,że zadzwoniłaś w trakcie naszego spotkania, to prawie tak jakbyś była z nami :tan
A krokusik cudowny, bo sprawia, że krew w żyłach zaczyna szybciej krążyć z radości o nadejściu sezonu! :heja
pozdrawiam. Ewa

U Ballady
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Izo - mam nadzieję że zaplanowany przyjazd dojdzie do skutku! Ale na razie jeszcze nie mogę zaplanować terminu.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie!
Masz rację Iwonko! Coraz śmielej wiosna sobie poczyna. Bardzo lubię ten okres wczesnowiosenny gdzie każdy dzień przynosi niespodzianki.
Witaj Ido po długiej przerwie! Gdzie się podziewałaś dziewczyno tyle czasu? Martwiłam się. Mam nadzieję, że już wszystko jest OK. Gratuluję niepalenia :!: Jesteś dzielna! I chyba już mocno wybredna skoro nic nie kupiłaś z roślin w Starym Polu. Ja na czerwcowych targach sama siebie przeszłam w kupowaniu :oops: W takim razie może dobrze, ze mam tak daleko do Olsztyna...Tej masakry z foliakiem to Ci współczuję. A o róże posadzone jesienią też się martwię. Przekonałam się nie raz, że lepiej sprawdza mi się wiosenny termin. A mimo to zawsze się skuszę na jakieś ślicznoty jesienią :oops:
Ewo ja chyba 2 lata temu rozdawałam ranniki. Teraz też mam ich tylko kilka i do tego zmieniłam im miejsce. Wielki szacun za odwagę rzucenia palenia i tak trzymaj :!: Myślisz, że koty polowałyby na ptaki? U mnie te działkowe przez zimę chyba próbowały, ale ofiar nie było.
Wielkie dzięki Zbyszku! Twoja jest piękna! Trochę czytałam i wciąż mam obiekcje czy to na pewno krzewiasta. Ponoć są chińskie krzewiaste i japońskie krzewiaste. Ja wiem, że one potrzebują sporo lat do zakwitnięcia. Chociaż ta co kupiłam nie wygląda na siewkę a raczej na kawałek z podziału. Zobaczymy...za rok lub pięć (?!). To wcale nie objaw wredności z Twojej strony, to troska i twarda rzeczywistość. Tak to jest jak człowiek kupuje oczami, myśli sercem, a rozum wysyła na przymusowe wolne przed każdym planowanym i nieplanowanym zakupem roślin ;:223 Mam sporo obiekcji i wątpliwości co do tej piwonii, ale spełniłam swoje wielkie marzenie by ją posiadać. Chociaż wciąż nie wiem gdzie ją posadzić :oops:
Cieszę się Ewo-ballado, że mieliście udane i bardzo liczne spotkanie. Mój telefon w tym czasie stanie się już chyba tradycją. U Ciebie już widać wiosnę :wink:
Marysiu - innej opcji nie biorę pod uwagę. Umówione, zaklepane i już. Przyjedziesz jak Ci będzie pasowało.

Chociaż dzisiaj było znacznie chłodniej to i tak krokusy rosną w siłę i nabierają kolorów :wink: Dzisiejsze zdjęcia:
Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

O rany Izuś :D u Ciebie piękna wiosenka :D Moje krokusiki wciąż jeszcze w postaci szczypiorku :roll: :lol: Już nie mogę doczekać się takich widoczków :roll: :lol:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

piękna ta piwonia , ja kupiłam podobna myślę że też będzie
taka piękna :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agness - to wszystko są botaniczne krokusy. Na te wielkokwiatowe to jeszcze mi długo przyjdzie poczekać. Niektóre dopiero wystawiają noski z ziemi.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś moje botaniczne też jeszcze ,, w lesie,, u mnie na zimnym wschodzie :roll: zawsze później wegetacja rusza ;:223 Często bywa, ze u Was pierwsze kwiatuchy już przekwitają, a u mnie dopiero zakwitają :roll:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Izuś a co to za rozetki w krokusach ?
Na tym drugim zdjęciu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Pięknie Izuś, ja jesienią też posadziłam botaniczne ale dopiero kilka ma paczki, u mnie jest sporo cienia.
Pozdrawiam Krystyna
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

A podobno na wschodzie zimniej, to czemu u mnie niema jeszcze krokusów? :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”