Dorodne zimowity, faktycznie

Ja wczoraj nie wytrzymałam i 3 kępy zimowitów przesadziłam w inne miejsce.
nie wiem czy dobrze zrobiłam czy źle.

Ale okutałam się czym mogłam i dałam czadu. Tylko z roweru zrezygnowałam, żeby mnie nie przewiało.
 Ale okutałam się czym mogłam i dałam czadu. Tylko z roweru zrezygnowałam, żeby mnie nie przewiało. 

,zasiewów też jak zwykle u Ciebie ogrom .Ja posiałam tylko pomidory i dwie odmiany kwiatków ,jakoś nie mogę się zmobilizować ,na działce trochę pracuje ale nie dużo.Mam nadzieje że zdrowie dopisuje Tobie i całej rodzince.Pozdrawiam serdecznie i przyjemnej pracy na działce bez tego wiatrzyska
 ,zasiewów też jak zwykle u Ciebie ogrom .Ja posiałam tylko pomidory i dwie odmiany kwiatków ,jakoś nie mogę się zmobilizować ,na działce trochę pracuje ale nie dużo.Mam nadzieje że zdrowie dopisuje Tobie i całej rodzince.Pozdrawiam serdecznie i przyjemnej pracy na działce bez tego wiatrzyska 

Ale ładne masz szachownice już
 Ale ładne masz szachownice już 

Witajcie!
 Witajcie! Orliki natomiast ładnie się starają i nawet spora ich ilość.
  Orliki natomiast ładnie się starają i nawet spora ich ilość.  

Zostawione same sobie u jednego z moich sąsiadów rozrastają się i kwitną wszystkie co rok.
  Zostawione same sobie u jednego z moich sąsiadów rozrastają się i kwitną wszystkie co rok.  A rosną wśród trawy i chwastów pod jabłonką.
  A rosną wśród trawy i chwastów pod jabłonką. 

Zwykle te obowiązki zwalam na M, ale tym razem to on mnie wykorzystał.
  Zwykle te obowiązki zwalam na M, ale tym razem to on mnie wykorzystał.

, fajnego wekendu z wymarzaoną pogodą życzę
 , fajnego wekendu z wymarzaoną pogodą życzę  

Witajcie!
 Witajcie! Zamiast doubierać się , dzisiaj się rozbierałam, zyskując swobodę ruchów.
  Zamiast doubierać się , dzisiaj się rozbierałam, zyskując swobodę ruchów.  

, ale tylko ten jeden dzień jest korzystny dla roślin owocujących, następne dopiero 13 i 14.
 , ale tylko ten jeden dzień jest korzystny dla roślin owocujących, następne dopiero 13 i 14. Trochę to jeszcze potrwa. Zresztą u nas zawsze późno włączali dopływ wody z obawy przed mrozem.
  Trochę to jeszcze potrwa. Zresztą u nas zawsze późno włączali dopływ wody z obawy przed mrozem.  

Morele kwitną. Na szczęście pszczółek i trzmieli wśród kwiecia nie brakuje.
 Morele kwitną. Na szczęście pszczółek i trzmieli wśród kwiecia nie brakuje. Magnolia zaczyna rozwijać pąki.
Magnolia zaczyna rozwijać pąki. 

Witajcie!
 Witajcie! Sto razy wolę pracować na działce, niż przesadzać w domu. Teraz, bo np. w lutym to bardzo lubię takie zajęcia.
  Sto razy wolę pracować na działce, niż przesadzać w domu. Teraz, bo np. w lutym to bardzo lubię takie zajęcia.  

Za to gdy ruszy, to dość szybko przybywa mu masy. Urosną i Twoje heliotropy.
  Za to gdy ruszy, to dość szybko przybywa mu masy. Urosną i Twoje heliotropy.  Jutro pokażę moje, które są już naprawdę rozbudowane, ładne.
  Jutro pokażę moje, które są już naprawdę rozbudowane, ładne.  
  ) zwiększyłam dawkę nawozów na 1:5, a podlewam nimi też tylko raz w tygodniu.
 ) zwiększyłam dawkę nawozów na 1:5, a podlewam nimi też tylko raz w tygodniu. 

bo tak się jakoś składało, że mróz wpadał na działkę w nieodpowiednim momencie.
  bo tak się jakoś składało, że mróz wpadał na działkę w nieodpowiednim momencie.  

Gdzie Ty to wszystko zmieścisz?
  Gdzie Ty to wszystko zmieścisz? a ja dzisiaj swoje ....no połowę... wystawiłam na taras i tak się napiły, bo od 13 zaczął padać deszcz, że postanowiłam wyprowadzić je do tunelu ...jakby co to połowa jest w domu
  a ja dzisiaj swoje ....no połowę... wystawiłam na taras i tak się napiły, bo od 13 zaczął padać deszcz, że postanowiłam wyprowadzić je do tunelu ...jakby co to połowa jest w domu  Mam jednak zamiar wszystkie wstawić do tunelu, bo urosły duże i walą głową w sufit
 Mam jednak zamiar wszystkie wstawić do tunelu, bo urosły duże i walą głową w sufit  

jeszcze chwilka i będą kwitnąć. Chyba już wszędzie wiosna na kolorowo... a tu 10część wątku dobiega końca
 jeszcze chwilka i będą kwitnąć. Chyba już wszędzie wiosna na kolorowo... a tu 10część wątku dobiega końca