Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Masz jeszcze trochę kolorków w ogrodzie ;:108 . Twoja trawa mnie totalnie zauroczyła ;:167 To miskant Kleine Fontäne?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Werka trawa to miskant Herman Muessel ;:108

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, piękne zdjęcia, tyle jeszcze na nich słonka, że aż miło popatrzeć. Sadzić tulipany na balkonie? Hmmm, może i ja swoje też tak posadzę. Nie mam kiedy jechać na działkę a cebul kupiła 25 szt.
Rower https://olxpl-ring09.akamaized.net/imag ... rszawa.jpg, jak widać, obraz nędzy ale ja go widzę w bieli :lol: zdjęcie klatki zrobię przy okazji, bo niestety nie mam.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marlenka ja w zeszłym roku posadziłam w donice trochę cebul i naprawdę nie mogłam wiosną narzekać na kolorki.
Było mi łatwiej dotrwać do wiosny widząc budzące się po zimie kiełki.Także spróbuj ;:108
Rower właśnie taki stary mi się marzy z zagiętą kierownicą,w bieli będzie cudem,a do tego kosz wiklinowy,a w nim kwiaty wylewające się na zewnątrz ;:170
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu, jest się u Ciebie czym zachwycać! ;:167 Róże pomimo października w kalendarzu jeszcze nie idą spać i cieszą oczy niezwykle. ;:oj :D

Rower można odmalować. widziałam kiedyś na fejsie relację z takiego malowania. Pięknie wyszło.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu pięknie u Ciebie ;:63
Ta fontanna to jak się nazywa? Śliczna jest. Też takom chcem :D :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Aniu.
Mam jakiś straszny odrzut od forum i ogrodu. Po raz pierwszy od wielu lat nie zamówiłam jesienią żadnej róży. Ale może nie jest tak źle bo w biedrze nakupowałam cebul :lol:
Ciekawa jestem cóż to za róża Delbarta tak bardzo Ci się spodobała ...
Szkoda że bliżej nie mieszkasz bo starych rowerów to u mnie ogrom. :D
Nawet latem miałam spróbować jakoś odmalować z jeden ale nie zdążyłam. Cóż może w przyszłym roku się uda.
Widziałam takie rowery ma żywo i podobały mi się, bardzo :wink:
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj róże kwitną Ci przepięknie przy takich widokach nie straszna jesień i nadchodząca zima :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu, a gdzie trzymasz te donice z posadzonymi cebulami ?
W jakimś pomieszczeniu czy na zewnątrz ?
Pisałam wcześniej ale chyba nie zauważyłaś.
:wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Można powiedzieć, że Twoje róże są jeszcze w pełni kwitnienia ;:oj Cudne, jesienne klimaty. Trawy muszę sobie kupić. Miałam po nie pojechać na giełdę, ale się nie udało. Za to będę mogła je sobie zaplanować na przyszły sezon ;:108
Moja Jalitah kwitła w tym roku bardzo słabo, a jesienią wcale. Niestety tak samo jak Anahe. W ubiegłym roku były zachwycające, ten sezon im jednak nie służył. Mam jednak nadzieję, że przyszły będzie dla nich łaskawszy. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie, róże wyglądają jak w pełni sezonu
Masz do nich rękę. Zresztą jak do wszystkich roślin.
4 dalie już mam. Ale co gorsza pewnie 8 nowych wiosną u mnie zamieszka.
Mam tyle planów zakupowych, że nie wiem gdzie ja to wszystko posadzę :roll:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już prawie dwa tygodnie nie zawitałam na działce,ciągłe deszcze i wiatry uniemożliwiają odwiedzenie naszego skrawka ziemi. Pewnie już spadły wszystkie liście z magnolii i aronii ;:224
W sobotę ma być poprawa pogody. Wymyśliłam sobie,że jakbym tak zamówiła dwie różyczki to popełniłabym grzech? ;:303 Wiem...zapierałam się rękoma i nogami,że tej jesieni ominie mnie kupno róż :oops:
Ale skoro ma być pogoda to jaki problem dwa doły wykopać? Kusi mnie nowość Kordesa ;:23 i jeszcze Charles Darwin,a może klasyczny Graham Thomas? No i mam zagwozdkę. Zobaczymy co się wyklaruje z tych moich rozmyślań?
Na razie czekam aż przestanie wiać,bo mam do posadzenia do donic na balkonie kilka cebul tulipanów i czosnki ;:65

Monika jeszcze u nas przymrozku nie było,więc liczę na kwiaty róż. W sobotę jadę i zdam później relację,czy coś jeszcze kwitnie. Już nie mogę się doczekać...Rower za mną chodzi od dawna,ale nie spotkałam takiej starej damki,coby ją przemalować na biało. Porozglądam się może na portalach społecznościowych z ogłoszeniami. Czasami można niezłe cacka znaleźć ;:333

Eden Rose

Obrazek

Małgosiu fonatanna to Herman Muessel:) Polecam,szybko się rozrasta i czaruje :)

Perfume Flower Circus ostatnia odsłona w tym roku

Obrazek

Wiolu ale się cieszę,że się wpisałaś ;:196 Ja też mam czasem gorsze dni i wiem,że wtedy człowiek nie ma ochoty pisać i się udzielać. Jednak to wszystko jest naturalne,my mamy prawo mieć taki okres w swoim życiu. Szkoda,że wiele wspaniałych osób z tego forum w ogóle się nie odzywa,brakuje mi ich wiedzy i po prostu serdeczności;(
Ja też nie zamówiłam żadnej róży,ale jeszcze się zastanawiam,czy aby dobrze robię?
Wiosną lubię to oczekiwanie i dreszczyk emocji,kiedy nowe nabytki wystawiają czerwone noski jak rudolfy ze znanej bajki:) Róża Delbarda w tej chwili oczekuje na dostawę...hmm Domaine De Chantilly. Tęczowe ma kolorki,radosna róża,nowość. Podoba Ci się? Możesz spojrzeć na stronę Rosap?
Rower na biało kiedyś będzie mój,można tworzyć niezłe kompozycje w koszu,zwisające kwiaty ech no marzenie:) No szkoda,że nie mieszkam bliżej Ciebie:(

Chippendale z profilu całkiem nieźle się prezentuje

Obrazek

Alicja róże jeszcze nie składają broni,one tak mają,dlatego je wciąż podziwiam i kocham ;:333
Do mrozów potrafią zaskakiwać ;:108

Jalitah

Obrazek

Krysiu sorki,jeśli nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania ;:196
Donice z cebulami stoją na balkonie,niczym nie okrywam,no chyba,że postraszyliby siarczystym mrozem. Wtedy agrowłóknina pójdzie w ruch.

Jesień w pełni

Obrazek

Iwonko trawy najlepiej wiosną lub latem kupować i sadzić. Moje posadziłam późnym latem i ładnie się przyjęły. Na pewno się w nich zakochasz:)
Ja też mam nadzieję,że Jalitah i Anahe nie zawiodą w przyszłym roku. To jedne z moich ulubionych perełek.

Rozplenica japońska

Obrazek

Gosia dziękuję za miłe słowa:) Masz już wybrane dalie? Mi się sporo podoba,na wiosnę pewnie dokupię. Marzy mi się Creme de Casisc czy jakoś tak ?

Zabrakło Marc Chagalla,chętnie bym drugiego dokupiła...

Obrazek

Wszystkim życzę ciepłego listopada i złotej,pięknej jesieni ;:215
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Oj przydało by się trochu ciepła bo u mnie dziś śniegiem sypło i biało się zrobiło.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

No i przez Ciebie musiałam wejść do Rosapl.... Teraz leże i kwiczę, tyle tych nowości ;:oj ;:oj ;:oj . Dzisiaj był u nas pierwszy przymrozek i tylko to mnie hamuje przed kupnem kilku panienek, nienawidzę grzebać się w ogródku jak jest zimno i raczej odpuszczę..... Chyba......
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Annes 77 pisze:Wymyśliłam sobie,że jakbym tak zamówiła dwie różyczki to popełniłabym grzech? ;:303
Aniu, ja Cię kochaniutka rozgrzeszam ;:108 Taki piękny grzech ;:224
Hermana muszę koniecznie zakupić. Piękne trawisko :uszy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”