Martusiu na krasulę patrzę, bo coraz szybciej zabierają ją z pastwiska

Właściwie to pierwsze astry nowobelgijskie ale mam jakieś dostane niskie michałki i też mają kwiatuszki

Myślę że nie musisz wszystkiego robić wejdź do swojej spiżarni i odpowiedź sobie na pytanie dlaczego

Dobrego i spokojnego piątku
Witam Cię Ewuniu
Malinę zakupiłam u Strl rok temu i nie było informacji jaka to malina więc zaburzyłam jej rytm nie tnąc w odpowiednim momencie. Ubiegłej jesieni miała kilka owoców, były bardzo smaczne ale powiem bez cudów. W szt. 1 były 2 rośliny i niestety jedna się nie przyjęła, a druga ładnie rośnie tylko właściwie w cieniu, bo drzewo nad nią mocno się rozrosło. Teraz jak widać jest trochę owoców które znowu późno dojrzeją bo miały kilka w lipcu, czyli owocuje typowo jak Polana prowadzona na dwukrotne owocowanie. W najbliższym czasie przesadzę ją na inne słoneczne stanowisko i będę ciąć jak jesienne maliny to dopiero wtedy zobaczę na co ją stać. Uff ale się rozpisałam
Ewciu wstaw koteczki proszę

jak nie w ogrodowym to na wyspie, bo bardzo chciałabym je zobaczyć
Misiu o tam trzeba mieć swój azyl

obojętnie jak urządzony czy wypieszczony? ważne że własny

Owocnego polowania! ja chyba poczekam na przeceny

Kupiłam sobie za to czerwone hortensje ogrodowe i niedługo przyjadą
Dorotko o nie ja muszę mieć swoje 7-8 godzin snu, więc wstaję wypuścić kureczki ale potem

inaczej przepłaciłabym to bólem głowy

Zapisz sobie koniecznie, a jak nie masz gdzie to załóż zeszycik

Ja mam 3 i zawsze jak chcę komuś coś wysłać to szukam nerwowo we wszystkich

Nie mam wypieszczone, a nadążam Kochana bo dzieci już odchowane i aktywność zawodowa już jest wspomnieniem więc mam czas na to co lubię
Lucynko jest coś romantycznego w takich widoczkach...wspomnienie dzieciństwa? tych najwspanialszych o beztroskich dni

Oczywiście i Tobie dam kawałek (mam jeszcze inne) a one z jednego kalafiorka ładnie się rozrastają

Do wieczora Pa