Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Aniu ;:196!
Przede wszystkim serdecznie współczuję Ci i wszystkim, którzy zachorowawszy długo nie mogą się choroby pozbyć. To musi być bardzo męczące i wkurzające...
Trochę się zawsze martwimy, że dzieci za szybko rosną, ale plusem absolutnie dodatnim jest możliwość pozbycia się z ogrodu tych niekoniecznie ozdobnych ustrojstw. Chociaż u Ciebie być może dałoby się wykorzystać tę drewnianą konstrukcję na jakąś niebanalną pergolę dla róż pnących ;:218?
W każdym razie planowanie nowej różanej rabaty to fajne zajęcie na zimę.

Ciekawe, co wymyślisz - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, Ewo, Wy takich nie lubicie, bo to pustaczek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

11 dni minęło odkąd byłam na działce,pogoda wcale nie dopisywała,czekałam na rozpogodzenie.Dziś pewnie zajrzę choćby na trochę,by zobaczyć co się tam dzieje? Jadę również z zamiarem przemyślenia,czy aby nie znajdę jakimś cudem dwóch miejscówek na nowości...
Ciągle mam w głowie,że jeszcze ani jednego roku na jesień nie zrezygnowałam z kupna kilku róż.No jak ja przeżyję zimę z myślą,że żadna nowa mieszkanka nie została posadzona? Dzisiaj jeśli znajdę kawałek wolnego miejsca i wykopię dwa doły to pójdzie zamówienie...raz się żyje:)
Rośnie u mnie taka jedna mizerota Rose de Rescht,może ją wyautuję? Siedzi przy płocie sąsiada i nic a nic nie rośnie?
W tym miejscu widziałabym jakąś wyższą różę ,która z daleka byłaby widoczna...pomyślimy hmmm

Soniu szybko zapełnisz teren różami,jeśli już rośnie 12:) A Ty masz talent do komponowania ;:333
Moje dzieci za duże już na ślizgawkę,więc na wiosnę ją wymontujemy i przemycę tam kilka nowych róż :tan

Maju myślałam i wymyśliłam i jestem z tego powodu cała happy ;:215
Moja działka chyba zarosła po tych deszczach,zielsko się rozpanoszyło,a tu zima idzie ;:224

Moni u mnie w nocy dziś padało,ziemia mokra,ale teraz nie pada,słonka brak ;:222

Aneczko pomysł już mam na rabatkę różaną wiosenną,teraz cała zima na gdybanie,które róże przyjadą ...
Winter Lodge ciężko będzie zdobyć,nie pamiętam dokładnie,ale wtedy te róże ktoś nam załatwiał...może Maja pamięta jak to było?

Marlenko ziemia już wystarczająco u mnie nawilżona,czuję,że dziś ujrzę ścierki zamiast płatków po ostatnich opadach...
Całej konstrukcji nie będę rozmontowywać,raczej posłuży nam to za pergolę,na jednej nodze pnie się wisteria.
Na górze jest taka półka,planuję tam wiosną postawić donicę ze zwisającymi kwiatami ;:333

AguJa spryciaro dobrze się zakręciłaś ;:215 Ciekawe na co wydasz zaskórniaki?

Zuzawidziałam Twoje cebulowe zakupy,masz co sadzić,a i róże dojechały ;:303

Jagódko coś tam wymyślę,już moja w tym głowa.Dziś naocznie podpatrzę ile róż mi się zmieści na tym kawałku ;:333
Już zima mi nie straszna,będę miała o czym myśleć,przetrwam zimę i ani się obejrzę,a będę zamawiała krzaczki ;:303
Pergola dla róż pnących? Dobry pomysł,pomyślę o Lagunie...tylko,czy pnąca nie będzie miała problemu,aby się zaczepić na kołkach gładkich?

Aniu może i za pustaczkami nie przepadam,ale ten co pokazałaś śliczny ;:333

Piano ...zastanawiam się nad dokupieniem Wedding Piano

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja też wczoraj po tygodniu na działce byłam ,jesień na całego ,dywan liści a sporo jeszcze na drzewach ,niektóre rózyczki pączki mają,ale czy zdążą zakwitnąć ??miłego weekendu ;:7
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Aniu,
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź w sprawie łączenia róż. To była dla mnie cenna informacja. Ostatecznie uwzględniłam jeszcze podpowiedź drugiej osoby i wyszło mi, że zmienię ich układ - tak, żeby wilk był syty i owca cała ;:173 . Jak róże ładnie bedą rosnąć, pokażę :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zanim wyruszę w ten ciepły,obiecujący dzień na działkę mała relacja z wczorajszego dnia...
Po mojej nieobecności kilkunastodniowej wczoraj pojechałam na moje włości i co ujrzałam? Zapłakane róże,w nocy padało solidnie,także niektóre z róż wyglądały nieciekawie.Kwiaty namoknięte zwisały jak ścierki.Te co są w pąkach dzielnie się trzymają,może zdążą zakwitnąć?
Widziałam prognozy i nadchodzący tydzień ma być przyjemny ;:215
Z mamą posadziłyśmy na rabacie Guernsey Cream,która całe lato rosła w donicy na balkonie.
Po wyrwaniu jednorocznych nagle mnie olśniło ;:oj Dwie miejscówki się zwolniły na różyczki :D Zabrałam się do kopania dołów.
Potem przesadziłam Munstead Wood na miejsce rosnącej dalii,a na jej miejscu posadzę moją wymarzoną Madame Anisette :tan
Wczoraj uległam pokusie i zamówiłam kolejne 3 róże ;:303 Druga to Novalis,a trzecia to Andre Le Notre.
O tej ostatniej mało wiem,jeśli któraś z Was kochane ma tę różyczkę to proszę o wpis...

Dorotko liczę na to,że róże jeszcze pokażą kwiaty,deszcz ustał,a dziś ma słoneczko świecić cały dzionek ;:3

Justynko już widzę oczami wyobraźni jak pięknie stworzyłaś plan różany i będę czekała na efekt Twojej pracy,a znając Cię będzie pięknie ;:167

Po wczorajszym nocnym deszczu Aspiryne Rose

Obrazek

Artemis

Obrazek

Eden

Obrazek

Hercules

Obrazek

New Dawn

Obrazek

Jamas Galway...niestraszny mu deszcz

Obrazek

Lacre

Obrazek

czy Winter Lodge rozwinie pąki?

Obrazek

Najstarsza magnolia zmieniła szatę...pomału ściele dywan u swych stóp...

Obrazek

Moje dwie kochane trawy ;:167

Obrazek

Jesiennie...

Obrazek

Miłego weekendu ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, ja mam Andre - to piękna, zdrowa róża. Będziesz zadowolona!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni dzięki za odzew,już się cieszę ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Rose de Resch to cudowna, zdrowa róża, która kwitnie aż do jesieni bez przerwy wypuszczając nowe pąki.
Ja bym się takiej nie pozbywała ;:185 , tylko sprawdziła czy na korzeniach nie ma mrówek, tych żółtych.
Teraz pewno są już głęboko w ziemi, ale wiosną zawsze podchodzą w górę do ciepła.
To paskudztwo wykończy każą roślinę, nawet drzewka.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ja sobie wiosną z premedytacją zafundowałam RdR a Ty chcesz ją wywalić? ;:oj Może rzeczywiście tak jak Grażynka mówi, coś jej dolega? A próbowałaś przesadzić? Mnie w tej róży wnerwia tylko jedno -króciutko trzyma kwiat. A przy tak małym krzaczku jak mój, ma prawo to wnerwiać. Za to jak się rozrośnie, to będzie bajeczna. Widziałam w innych ogrodach. ;:108 No i ten zapach...

Ja mam pomysł!!! I to genialny!!! Szukasz miejscówek pod nowe róże? Wykop Winter Lodge. Ja go BARDZO chętnie przygarnę a nawet zapłacę. A Ty sobie posadzisz coś nowego! ;:138 Czyż nie genialnie to wymyśliłam? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Aniu napisałaś
Słońca zero,moja energia maleje ;:222
i pewnie wiele osób ma podobnie ale wystarczy troszkę słoneczka , wypad na działkę i już energia idzie w górę ;:333
Przecudnie wybarwiają się Twoje trawy i ja liczyłam na podobny efekt ale pierwsze październikowe przymrozki były zbyt silne i zamiast oczekiwanych złotych refleksów mam podeschnięte liście ...
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Zastanawiasz się nad kupnem wedding piano, a ja właśnie kupiłam charming piano. Czy wszystkie z serii piano mają taki sam kształt kwiatu? Też zastanawiam się nad wedding, ale tam gdzie kupowałam nie mieli. Zobaczę jak sobie u mnie charming poradzi i najwyzej się jeszcze rozejrzę.
Kupiłaś 3 nowe panienki ;:oj No tradycji musiało stać się za dość ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja właśnie zamówiłam Johan Straussa i Minervę.
I co decydujesz się?
I jak tam sytuacja ze ślizgawką?
Masz Cezara. Jak dużą u Ciebie rośnie?
Własnie dostałam sadzonkę
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

aneczka1979 pisze:
Ja mam pomysł!!! I to genialny!!! Szukasz miejscówek pod nowe róże? Wykop Winter Lodge. Ja go BARDZO chętnie przygarnę a nawet zapłacę. A Ty sobie posadzisz coś nowego! ;:138 Czyż nie genialnie to wymyśliłam? :lol: :lol: :lol:
Leżę i kwiczę :;230 Idąc tym tropem, znajdziemy Ani znaczną ilość pomocników i uzyskamy całkiem sporą wolną powierzchnię na nowe nasadzenia ;:224 Czyż to nie genialne i jakże świetne w swojej prostocie rozwiązanie ;:170 Jedyna przeszkoda to znalezienie czasu na rozpisanie ile tego miejsca potrzebujesz, a my już zajmiemy się resztą :lol:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aneczka1979 pisze:
O tak, mi ten pomysł tez bardzo się spodobał ;:215 :;230 ;:306 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”