Wiejski ogród cz.15

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród cz.15

Post »

Fajny kolor ma ta Barock :D Taki smakowity, morelowy. Rapsody in Blue także mi się podoba, ale jakoś się nie składa, by ja kupić :;230
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, piękne kwiaty! Ale się kolorowo zrobiło! Dzięki za to wspomnienie lata. ;:3
Wszystkie cudne: i peonie i irysy, ale mnie najbardziej zachwyciła róża Nohema. ;:173

-- 5 sty 2014, o 22:26 --

Nie przepraszam ona się chyba nazywa Nahema?
pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu ona chyba jest dwuletnia, bo w tym roku było pełno siewek i pokazała się zupełnie w innym miejscu :?
Aniu też coś kupiłam w tym roku w LM na przecenach, a dzisiaj byłam ciekawa czy nie ma przecenionych choinek w doniczkach, żeby w polu wsadzić ale nie było ;:185
Alu trochę mi się kolekcja powiększyła i cieszą oczy!
Aniu polecam Rapsody ;:215 kwitnie cały czas a mam ją od wiosny.
Kasiu Nahemę mam drugi rok i powiem Ci kwiat delikatny a zapach najlepszych perfum Guerlain ;:215
Awatar użytkownika
szelma
100p
100p
Od: 5 lis 2013, o 15:44

Post »

Oooo... to dobrze wybrałam chociaż wcale się nie znam. :heja Czy to dobrze wróży na czas jak już będę zapełniać mój ogród? Kiedyś...
pozdrawiam
Kasia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu :wit
Nie mam doświadczenia z piwoniami,ale obserwuję je u mojej sąsiadki. Ma dwa ogromne egzemplarze na rabacie jednorocznych. Jedynym nawozem jaki stosuje to kurzy obornik przekopywany wokół rośliny wiosną. Kwitną naprawdę obficie (a nie są stare). Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu to wróży że masz dobry gust ;:333 może uda mi się ukorzenić taką :?:
Ewciu to znaczy, że są żarłoczne! ale im starszy egzemplarz tym lepiej ukorzeniony i czerpie z niższych pokładów papu ;:306
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, tego skalara to chyba tylko dźwigiem ;:306 RiB mam i chyba muszę przesadzić, bo rośnie na zbyt mokrym stanowisku. Choć może lepiej poobserwować jeszcze jeden sezon (może się przystosuje). Barock bardzo w moim stylu, a Alexandra będę miała okazję podziwiać w Maminym mini-ogródku :heja
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko Moja RiB rośnie w glinie koło niej miałam jezioro w czasie ulew majowo-czerwcowych i dała radę. A u Ciebie kwitła? AmK mnie trochę zawiódł, bo tu widać kwiat, a ogólnie dość skromne kwiaty - kwitła mi tylko raz. Może się rozrośnie ;:215
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

Marysiu! No, nie mogę się nie odezwać, Twoje róże chyba będą mi się śniły dziś w nocy. Wszystkie są urocze!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Halinko to będziesz miała pachnące i kolorowe sny. Dobranoc Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, RiB kupowałam u naszej Ewy; 2 sztuki. Jedna "poszła" do Mamy, druga trafiła do mnie. U Mamy kwitła cały sezon, u mnie wydała 1 kwiat i w zasadzie potem zakończyła całkowicie swój rozwój. Jest na pewno żywa, nawet teraz chce się "puszczać" :roll: Rośnie w części ogrodu, gdzie poziom wód gruntowych jest najwyższy. Kiedyś pokazywałam u siebie, co się dzieje na tej rabacie po opadach.. Obok posadziłam Graham Thomasa i Giardinę (proszę nie komentować zestawienia kolorystycznego :lol: ) i te dały nieźle czadu. Graham zdrowiutki, kwitł do przymrozków, w efekcie cały czas ma zakonserwowane 3 kwiaty, bardzo się rozrósł. A Giardina choć nie powtarzała, to zbudowała wysoki i zdrowy krzaczek. Zatem życie różane na tej rabacie ma prawo istnieć, pewnie RiB potrzebuje więcej czasu. Ma piękny kolor i zapach, dla niej warto uzbroić się w cierpliwość :uszy
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
halinowska
200p
200p
Od: 16 wrz 2010, o 23:37

Post »

I to jest cudowną obietnicą. Miłych snów, kochanie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Milenko moja jest z Rosarium i w zasadzie większość kwitła ładnie, rugosy tylko nie ,.....a i Lykkefund ale rosły w siłę.
GT niestety mi zdziczał, ale reklamowany wrócił do ogrodu i mam nadzieję, że w następnym roku pokaże co potrafi, bo bardzo mi się ta róża podoba ;:215

Halinko dziękuję ;:7
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Kurczę zazdroszczę Ci kwitnącej Rapsody, bo moja do sierpnia tylko rosła, pierwsze kwitnienie zlikwidował robaczek zżerający pąki, a jak się wczesną jesienią zebrała do ponownego kwitnienia, to mróz pąki zwarzył :roll: Ale mam nadzieję że w tym sezonie nadrobi. Nahemę mam na liście chciejstw, teraz dopisuję też do niej Grahama Thomasa - nie przepadam za kolorem łososiowym, ale obok tej róży nie da się przejść obojętnie.... :wink:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Prześliczne róże, a już to zestawienie róż z ostróżkami wygląda jak z bajki.
Na pierwszym zdjęciu widać nieco blade miejsca na liściach róży. Miałam też coś takiego na jednej z róż w zeszłym sezonie, co to jest? Czy jakaś choroba? Czy brak czegoś w glebie?
Piwonie to osobne zagadnienie. Pamiętam z dzieciństwa piwonie kwitnące w ogródku dziadków. Szukałam takiej czerwonej piwonii lekarskiej, zamawiałam, kupowałam kilkakrotnie i zawsze wychodziła mi różowa. ;:306 Nie mam nic przeciwko nim, są piekne, ale to jednak nie to. Ale teraz coraz bardziej podobają mi się te piwonie "z oczkiem", te na Twoich zdjęciach są zachwycające. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”