Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
- baasik
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Świat roślin Ewy-Rozalki część siódma
Musi być piękna taka duuuża. A moja pluskwica w tym roku miała za sucho i jest "bylejaka" 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja pluskwica w ogóle zaginęła. Mam nadzieję, ze wiosną się znajdzie
Czy możesz zrobić zdjęcie werbeny?
Zobaczymy co z nią jest.
A wypielić mogłaś. Ja zawsze wiosną wstawiam u siebie zdjęcie siewki.
Wyglądają jak szałwie.
Czy możesz zrobić zdjęcie werbeny?
Zobaczymy co z nią jest.
A wypielić mogłaś. Ja zawsze wiosną wstawiam u siebie zdjęcie siewki.
Wyglądają jak szałwie.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie werbeny wiosną wydawały się podobne do przetacznika ożankowego-tylko kolor mi nie pasował i dlatego się powstrzymałam z wyrywaniem
Dzięki Gosi upewniłam się, że to werbena.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
ALUNIU dzięki za wiadomość .To w zasadzie nic się w daliach nie zmieniło
MARYSIU moja pluskwica ma kilka lat .Leję w nią tyle wody ,że kilka innych roślin spokojnie by sie napiło
Ona to bardzo lubi .Co do dalii to na dużą ilość też nie mogę sobie pozwolić ,ale kilkanaście przechowuję w trocinach na strychu .Więcej ,to już jest kłopot
BASIU musisz ją dużo podlewać ,każda pluskwica lubi wodę .Urośnie Ci do nieba
GOSIU zrobię ,ale na razie wygląda jak zmokła kura .Ogólnie ,to jest piękna i wysoka ,ale mialam nadzieję ,że sama będzie się wysiewać .A może w tym moim piachu to nie chce
EWCIU teraz na wiosnę będę bardziej uważać ,bo może faktycznie ją wypieliłam .Takie siewki to szybciej rosną niż te w doniczkach .Dziś czeka mnie posadzenie 12 żurawek .Tak się zarzekałam ,że mi wystarczy te kilka co mam ,a na koniec wpadłam .Aby tylko nie padało ,bo jest pochmurno
MARYSIU moja pluskwica ma kilka lat .Leję w nią tyle wody ,że kilka innych roślin spokojnie by sie napiło
Ona to bardzo lubi .Co do dalii to na dużą ilość też nie mogę sobie pozwolić ,ale kilkanaście przechowuję w trocinach na strychu .Więcej ,to już jest kłopot
BASIU musisz ją dużo podlewać ,każda pluskwica lubi wodę .Urośnie Ci do nieba
GOSIU zrobię ,ale na razie wygląda jak zmokła kura .Ogólnie ,to jest piękna i wysoka ,ale mialam nadzieję ,że sama będzie się wysiewać .A może w tym moim piachu to nie chce
EWCIU teraz na wiosnę będę bardziej uważać ,bo może faktycznie ją wypieliłam .Takie siewki to szybciej rosną niż te w doniczkach .Dziś czeka mnie posadzenie 12 żurawek .Tak się zarzekałam ,że mi wystarczy te kilka co mam ,a na koniec wpadłam .Aby tylko nie padało ,bo jest pochmurno
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mnie przed całkowitym wypieleniem powstrzymał kolor młodych liści-lekko różowy. Ale jestem pewna, że dużą część "przetaczników" wyrwałam
Pamiętam, że się dziwiłam, że akurat w tym roku tyle się tego nasiało 
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Ewciu oglądając na FO dalie, coraz bardziej żałuję. że ich nie mam
Tak więc w przyszłym roku muszę się ich dorobić
Ale jest jeden problem: nie wiem gdzie uderzyć z zamówieniem
- UlaL

- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Witam Cię Ewuniu
Zdjęcia piękne, miło pooglądać ostatnie kolory tego sezonu. Piękna ta róża Goethe - czy pachnie ?
Pozdrawiam, Ula
Zdjęcia piękne, miło pooglądać ostatnie kolory tego sezonu. Piękna ta róża Goethe - czy pachnie ?
Pozdrawiam, Ula
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ewuniu tak kusisz Goethe jeszcze jedna o takim kolorze i chyba na wiosnę zamówię.Mam zamówione 8 róż ale jakoś nie mam przekonania do sadzenia na jesień.Moje NN muszę dobrze zabezpieczyć bo nawet ładnie się rozrosły.
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Dalie masz przecudnej urody !
Ja też je bardzo lubię i staram się co roku coś ciekawego dokupić.
Ja też je bardzo lubię i staram się co roku coś ciekawego dokupić.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ewciu piękne zapłakane fotki
-jesteś kolejną forumką, której zazdroszczę umiejętności fotografowania i do tego masz takie piękne modele na działce.
Dalie sprzedaje też man211 z Pawłowic i do tego niezmrożone na razie
Dalie sprzedaje też man211 z Pawłowic i do tego niezmrożone na razie
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
EWCIU ,a mnie się w teraz nawysiewało szałwii i nie wiem ,jaka to jest ,bo rosną koło siebie trzy inne gatunki .Powinnam przepikować w inne miejsce ,ale mam istny groch z kapustą .Werbena wysiewa się wiosną ,wtedy powinnam ją pilnować i tak zrobię .
EWUNIU ja Ci radzę ,bryknij do działu z daliami i tam się wszystkiego dowiesz dokładnie .
Witaj ULEŃKO ,róża Goethe pachnie cudownie ,można ją wyczuć z daleka
JOASIU sadzenie jesienią jest jak najbardziej wskazane .Każdy ogrodnik Ci to powie .Co masz kupić wiosną ,to kup teraz .Goete mogę Ci polecić z czystym sumieniem ,bo jest piękna ,zdrowa i pachnie
ANIU dzięki ,to tak jak ja .Lubie dalie ,ale trochę miejsca mało ,bo pewnie miałabym dużo więcej
EWCIU modele są najważniejsze .A zdjęcia ,to można i telefonem zrobić .Czy kupowalaś już dalie u tego forumka ,co go wymieniłaś ?
EWUNIU ja Ci radzę ,bryknij do działu z daliami i tam się wszystkiego dowiesz dokładnie .
Witaj ULEŃKO ,róża Goethe pachnie cudownie ,można ją wyczuć z daleka
JOASIU sadzenie jesienią jest jak najbardziej wskazane .Każdy ogrodnik Ci to powie .Co masz kupić wiosną ,to kup teraz .Goete mogę Ci polecić z czystym sumieniem ,bo jest piękna ,zdrowa i pachnie
ANIU dzięki ,to tak jak ja .Lubie dalie ,ale trochę miejsca mało ,bo pewnie miałabym dużo więcej
EWCIU modele są najważniejsze .A zdjęcia ,to można i telefonem zrobić .Czy kupowalaś już dalie u tego forumka ,co go wymieniłaś ?
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ewo
Piękne fotki,piękne dalsze kwitnienia
Coraz barzdiej żałuję ,że mam tak mało dali...chyba na drugi rok ufunduję sobie więcej ich
Tylko muszę sprawdzić,gdzie warto kupić
Piękne fotki,piękne dalsze kwitnienia
Coraz barzdiej żałuję ,że mam tak mało dali...chyba na drugi rok ufunduję sobie więcej ich
Tylko muszę sprawdzić,gdzie warto kupić
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Ewciu, co to za kwiatki nad jeżówką?
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Pewnie Ewciu kupowałam w zeszłym roku . On zawsze bierze udział w wystawach i jeżdzi z nimi za granicę. Wejdż do niego do wątku dalii ze śląska to sama ocenisz
W zeszłym roku ładnie mi kwitły ale w tym ta susza zaszkodziła dopiero teraz się zabrały ale znowu zimnica. Polecam go naprawdę 
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
U pana S L podmarzły kwiaty a nie bulwy ja kupuje u niego od 9 lat i zawsze byłam zadowolona z zakupów.
Pan S ma ponad 700 odmian.
Pan S ma ponad 700 odmian.
Pozdrawiam Alicja