Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - dzięki za informacje o żurawkach. Wiosną na pewno spróbuję je rozmnożyć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Żurawka bardzo szybko się rozrasta, w ciągu sezonu z jednej rośliny można mieć co najmniej 5. U mnie najwolniej rosła ta złota, w ubiegłym roku nie przybyło jej nic.Po zmianie miejsca poprawiła się i mam już kilka "krzaczków". O zielonej nie wspominałam bo myślałam, że takie "pospólstwo" nikogo nie interesuje. Każdego roku rozdaję każdemu kto chce / czasem nawet tym co nie chcą/ a i tak trochę idzie do kompostu.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- kogra
- Przyjaciel Forum

Kryseczko - ja już postanowiłam, że wiosną rozmnażam moją bordową żurawkę. Jak się uda to będzie czym obsadzić dywanik pod nogami mojej panny.Zieloną też mam tylko jedną ale dobrze rozrośniętą więc z tej mi sadzonek nie zabraknie. No chyba że mi się nie uda, to będę szukać u ogrodników. Ale myślę że będzie OK

Zapraszam wszystkich do tematu RATUNKU GRYPA na domowe sposoby jak wyzdrowieć szybko kiedy daleko do lekarza.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8494
Zapraszam wszystkich do tematu RATUNKU GRYPA na domowe sposoby jak wyzdrowieć szybko kiedy daleko do lekarza.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8494
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Grażynko, zerknij koniecznie na stronkę http://oczarjk.pl/index.php?act=127, tam na samym dole znajdziesz może kolejną inspirację 
(na drugim zdjęciu od dołu jest Twoja panna wśród bukszpanowego labiryntu, sama zieleń, skromnie, wręcz ascetycznie, ale bardzo to pracochłonne...)
(na drugim zdjęciu od dołu jest Twoja panna wśród bukszpanowego labiryntu, sama zieleń, skromnie, wręcz ascetycznie, ale bardzo to pracochłonne...)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- kogra
- Przyjaciel Forum

Naleweczko - to był mój pierwszy pomysł, ale nie pasowałby do reszty mojego ogrodu. Ja lubię styl angielski a to jest całkiem coś innego. Poza tym ten ascetyczny styl jak piszesz nie jest dla mnie. Ja kocham busz roślinny, różnorodność. Jednak moja panienka nie może być przytłoczona tym buszem i stąd ta dyskusja.Bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie.
Jeśli chcesz zobaczyć całkiem niezwykły ogród , to podaj mi na pw swojego maila. Poślę Ci ogród marzeń wielu ogrodników. Dość długo się odbiera, ale warto poczekać, żeby to obejrzeć.
Jeśli chcesz zobaczyć całkiem niezwykły ogród , to podaj mi na pw swojego maila. Poślę Ci ogród marzeń wielu ogrodników. Dość długo się odbiera, ale warto poczekać, żeby to obejrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Grażynko, ja też chcę zobaczyć ogród marzeń.Mogę?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Grażynko, pod każdym postem widać trzy klawisze, jeden z nich to e-mail 
Bardzo dziękuję (z góry) za ogród z marzeń
Bardzo dziękuję (z góry) za ogród z marzeń
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a co do podstawki tej panny to ja bym ją chyba postawił na filarze jakimś z akończeniami antycznymi - na kolumnie jońskiej - białej - wtedy panna by "urosła i ładnie by się to komponowało wśród kwiatów i nie musiała byś się martwić gdyby Ci roślinki wybujały
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Karolu - zgadzam się z Tobą. Kolumna jońska pasowałaby najlepiej. Tylko skąd ją wziąść. Muszę pomyśleć nad sposobem domowego zrobienia podstawy - odlania z betonu i pokryciem jakąś farbą, która dałaby złudzenie autentyczności. Mam o czym myśleć.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
I ja sie z Wami zgadzam . Nie wiem jak u Ciebie Grażynko , ale np u mnie są targi staroci . Czasami tam zaglądam i widziałam tam takie kolumienki ogrodowe , które by pasowaly do Twojej panienki . Można je kupić za grosze .kogra pisze:Karolu - zgadzam się z Tobą. Kolumna jońska pasowałaby najlepiej. Tylko skąd ją wziąść.....![]()
Może i u Ciebie takie targi są .
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Babopielko - witaj w kogrobuszu. Zaglądałam i też ten bukszpan mi się podoba, ale fakt, że pracy z nim sporo a poza tym nie pasuje do stylu mojego ogrodu.
Basiu - dzięki za super pomysł. U mnie targi staroci są 2 razy w roku ale nigdy na nich nie byłam, bo starocie mnie nie interesują. Będę musiała się tym zainteresować, może masz rację i tam naszybciej znajdę taką podstawę.
Basiu - dzięki za super pomysł. U mnie targi staroci są 2 razy w roku ale nigdy na nich nie byłam, bo starocie mnie nie interesują. Będę musiała się tym zainteresować, może masz rację i tam naszybciej znajdę taką podstawę.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
zawsze mogą zrobić Ci na zamówienie np kamieniarze którzy robią nagrobki - ale we wrocławiu są dostępne - widziałem takie w sklepach ogrodniczych z figurami do ogrodu, w sklepach z dekoracjami wnętrz też mogą być dostępne - bo nieraz ludzie kupują takie kolumny do domu i na nich stawiają doniczki z kwiatami
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Karolku - u kamieniarzy strasznie dużo sobie liczą za tego typu usługę, ale zajrzę jak radzisz do sklepu z dekoracjami. To dobry pomysł - może tam coś znajdę. Dzięki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki