Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - dzięki za informacje o żurawkach. Wiosną na pewno spróbuję je rozmnożyć.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Żurawka bardzo szybko się rozrasta, w ciągu sezonu z jednej rośliny można mieć co najmniej 5. U mnie najwolniej rosła ta złota, w ubiegłym roku nie przybyło jej nic.Po zmianie miejsca poprawiła się i mam już kilka "krzaczków". O zielonej nie wspominałam bo myślałam, że takie "pospólstwo" nikogo nie interesuje. Każdego roku rozdaję każdemu kto chce / czasem nawet tym co nie chcą/ a i tak trochę idzie do kompostu.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kryseczko - ja już postanowiłam, że wiosną rozmnażam moją bordową żurawkę. Jak się uda to będzie czym obsadzić dywanik pod nogami mojej panny.Zieloną też mam tylko jedną ale dobrze rozrośniętą więc z tej mi sadzonek nie zabraknie. No chyba że mi się nie uda, to będę szukać u ogrodników. Ale myślę że będzie OK :wink: :)

Zapraszam wszystkich do tematu RATUNKU GRYPA na domowe sposoby jak wyzdrowieć szybko kiedy daleko do lekarza.

http://www.forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8494
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Grażynko, zerknij koniecznie na stronkę http://oczarjk.pl/index.php?act=127, tam na samym dole znajdziesz może kolejną inspirację :D

(na drugim zdjęciu od dołu jest Twoja panna wśród bukszpanowego labiryntu, sama zieleń, skromnie, wręcz ascetycznie, ale bardzo to pracochłonne...)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Naleweczko - to był mój pierwszy pomysł, ale nie pasowałby do reszty mojego ogrodu. Ja lubię styl angielski a to jest całkiem coś innego. Poza tym ten ascetyczny styl jak piszesz nie jest dla mnie. Ja kocham busz roślinny, różnorodność. Jednak moja panienka nie może być przytłoczona tym buszem i stąd ta dyskusja.Bardzo Ci dziękuję za zaangażowanie.
Jeśli chcesz zobaczyć całkiem niezwykły ogród , to podaj mi na pw swojego maila. Poślę Ci ogród marzeń wielu ogrodników. Dość długo się odbiera, ale warto poczekać, żeby to obejrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Grażynko, ja też chcę zobaczyć ogród marzeń.Mogę?
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Oczywiście że tak, ale daj mi na pw swojego maila.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Grażynko, pod każdym postem widać trzy klawisze, jeden z nich to e-mail :D

Bardzo dziękuję (z góry) za ogród z marzeń :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a co do podstawki tej panny to ja bym ją chyba postawił na filarze jakimś z akończeniami antycznymi - na kolumnie jońskiej - białej - wtedy panna by "urosła i ładnie by się to komponowało wśród kwiatów i nie musiała byś się martwić gdyby Ci roślinki wybujały
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolu - zgadzam się z Tobą. Kolumna jońska pasowałaby najlepiej. Tylko skąd ją wziąść. Muszę pomyśleć nad sposobem domowego zrobienia podstawy - odlania z betonu i pokryciem jakąś farbą, która dałaby złudzenie autentyczności. Mam o czym myśleć. :wink: :)
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Piękności z tego bukszpanu :shock: ale pracy tez nie mało :D
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

kogra pisze:Karolu - zgadzam się z Tobą. Kolumna jońska pasowałaby najlepiej. Tylko skąd ją wziąść..... :wink: :)
I ja sie z Wami zgadzam . Nie wiem jak u Ciebie Grażynko , ale np u mnie są targi staroci . Czasami tam zaglądam i widziałam tam takie kolumienki ogrodowe , które by pasowaly do Twojej panienki . Można je kupić za grosze .
Może i u Ciebie takie targi są .
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Babopielko - witaj w kogrobuszu. Zaglądałam i też ten bukszpan mi się podoba, ale fakt, że pracy z nim sporo a poza tym nie pasuje do stylu mojego ogrodu.

Basiu - dzięki za super pomysł. U mnie targi staroci są 2 razy w roku ale nigdy na nich nie byłam, bo starocie mnie nie interesują. Będę musiała się tym zainteresować, może masz rację i tam naszybciej znajdę taką podstawę.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

zawsze mogą zrobić Ci na zamówienie np kamieniarze którzy robią nagrobki - ale we wrocławiu są dostępne - widziałem takie w sklepach ogrodniczych z figurami do ogrodu, w sklepach z dekoracjami wnętrz też mogą być dostępne - bo nieraz ludzie kupują takie kolumny do domu i na nich stawiają doniczki z kwiatami
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolku - u kamieniarzy strasznie dużo sobie liczą za tego typu usługę, ale zajrzę jak radzisz do sklepu z dekoracjami. To dobry pomysł - może tam coś znajdę. Dzięki.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”