Magiczny zakątek dwostr cz.2
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Magiczny zakątek dwostr cz.2
Danusiu dzięki
.Tak myślałam ,że to ona,właśnie choruje na nią,więc jak dostanę to kupię ich sporo 
- dwostr

- Od: 25 mar 2008, o 15:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu,sadząc Florę Danicę nie myślałam,że rabatka tak mi się rozrośnie-zaczynałam od 9 krzaczków.Teraz (jak nic nie wyleci) będzie 21 szt . A że zupełnie oszalałam na punkcie róż, postanowiłam dosadzić jeszcze inne odmiany. Jeśli koncepcja mi się nie zmieni, będą tu rosły jeszcze róże białe ,kremowe i w odcieniu herbacianym .
Gosiu u mnie jaskry co roku łapią mączniaka,najgorsze w tym jest to,że nie wszystkie środki p/mączniakowi im pasują. Zdarzało się ,że po zastosowaniu środka liście poparzyły się i stały takie kikuty z kwiatkiem na wierzchołku ,a to wątpliwa uroda.
Wandziu ,ja zachorowałam na FD zobaczywszy ją w wątku Ali-(Georginii). Tak w ogóle moja przygoda z różami zaczęła się od róż bordowych i przez wiele lat tylko takie miałam w ogrodzie,później przyszła kolej na odcienie herbaciane a teraz...mam problem -podobają mi się wszystkie
Co do paproci ,to ja Wandziu ich nie mam ,więc niewiele Ci poradzę,natomiast wiem,że Gosia-(Margo) je ma i te nowsze odmiany także.
Halinko dla mnie ta hortensja jest numer1!Jak dla mnie najlepiej byłoby,żeby się nie przebarwiała ale cóż,skoro ja taka pokochałam , muszę to jej różowienie przyjąć z "dobrodziejstwem inwentarza".
Halinko, moim zdaniem to bardzo dobry wybór.
W różnych zaprzyjaźnionych wątkach widzę już tyle kwiecia ,że i ja pochwalę się moją wiosenką.
Ranniki pojawiły się jeszcze przed atakiem zimy. Właściwie to nie miałam nadziei ,że tyle pod śniegiem wytrzymają a one -wytrzymały!
pierwszy krokus

ciemierniki w blokach startowych

Gosiu u mnie jaskry co roku łapią mączniaka,najgorsze w tym jest to,że nie wszystkie środki p/mączniakowi im pasują. Zdarzało się ,że po zastosowaniu środka liście poparzyły się i stały takie kikuty z kwiatkiem na wierzchołku ,a to wątpliwa uroda.
Wandziu ,ja zachorowałam na FD zobaczywszy ją w wątku Ali-(Georginii). Tak w ogóle moja przygoda z różami zaczęła się od róż bordowych i przez wiele lat tylko takie miałam w ogrodzie,później przyszła kolej na odcienie herbaciane a teraz...mam problem -podobają mi się wszystkie
Co do paproci ,to ja Wandziu ich nie mam ,więc niewiele Ci poradzę,natomiast wiem,że Gosia-(Margo) je ma i te nowsze odmiany także.
Halinko dla mnie ta hortensja jest numer1!Jak dla mnie najlepiej byłoby,żeby się nie przebarwiała ale cóż,skoro ja taka pokochałam , muszę to jej różowienie przyjąć z "dobrodziejstwem inwentarza".
Halinko, moim zdaniem to bardzo dobry wybór.
W różnych zaprzyjaźnionych wątkach widzę już tyle kwiecia ,że i ja pochwalę się moją wiosenką.
Ranniki pojawiły się jeszcze przed atakiem zimy. Właściwie to nie miałam nadziei ,że tyle pod śniegiem wytrzymają a one -wytrzymały!
pierwszy krokus

ciemierniki w blokach startowych

Serdecznie pozdrawiam Danuta
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Piękne wiosenne kwiatuszki !!!
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Moje ranniki przekwitły pod śniegiem ,ale kwiaty widziałam a jakże .Teraz już szykują nasionka .Czy iryski wreszcie wyszły Danusiu .Jutro na pewno zakwitną u mnie albo pojutrze 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Danusia chyba dzisiaj pracowała cały dzień i padła ze zmeczenia. 
- dwostr

Ewelinko dziękuję
,ja mam nadzieję ,że to dopiero zapowiedź pięknego wiosennego kwiecia ,bo na razie to u mnie skromniutko.
Jadziu ,iryski powoli się gramolą ,żółty zakwitł tylko jeden ,tak wyglądał zanim popatrzyło na niego słoneczko

później padła bateria w aparacie...jutro pstryknę mu fotkę w pełni rozkwitu a u Twoich fioletowych widzę takie pogrubiałe pędy -niecierpliwie czekam na kwiatuchy.
Tak mi przykro,że te żółte sprawiły nam zawód,właściwie to bardziej mi smutno ,że te u Ciebie nie zakwitły.Zupełnie nie wiem jaka jest tego przyczyna.
Małgosiu pracowałam,padłam ...ale jestem szczęśliwa! Właśnie tego mi brakowało

Jadziu ,iryski powoli się gramolą ,żółty zakwitł tylko jeden ,tak wyglądał zanim popatrzyło na niego słoneczko

później padła bateria w aparacie...jutro pstryknę mu fotkę w pełni rozkwitu a u Twoich fioletowych widzę takie pogrubiałe pędy -niecierpliwie czekam na kwiatuchy.
Tak mi przykro,że te żółte sprawiły nam zawód,właściwie to bardziej mi smutno ,że te u Ciebie nie zakwitły.Zupełnie nie wiem jaka jest tego przyczyna.
Małgosiu pracowałam,padłam ...ale jestem szczęśliwa! Właśnie tego mi brakowało
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Danusiu,ranniki to mają kłącza czy cebulki.Zaplanowałam dywanik przy tarasie. 
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Alu, ranniki mają cebulki.
Dobrze odpowiedziałam?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- dwostr

Alu ,Tosia Ci odpowiedziała -dziękuję Ci Tosiu
(ja wczoraj wcześniej padłam ze zmęczenia
)
- Georginia

- Od: 10 lis 2009, o 16:47
Danusiu,Tosiu dziękuję.Tylko jeszcze powiedźcie czy kupuje je się jesienią czy wiosną.
- JAKUCH

Danusiu patrzę na Twoje zółte iryski a u mnie tyle ,że na innej rabatce właśnie takie same cosik wyłazi z ziemi .Czyżbym posadziła je nie tam przy niebieskich ?????
Więc trzeba czekać. Och ten SKS
- Margo2

Wiedziałam, że padłaś
Ja nie potrafię wyleżec w dzień i tylko to mnie trzymało tak długo.
Rano nawet się zwlokłam z łóżka, ale dzisiaj się znowu doprawiła, nie wiem jak bedzie jutro
Ja nie potrafię wyleżec w dzień i tylko to mnie trzymało tak długo.
Rano nawet się zwlokłam z łóżka, ale dzisiaj się znowu doprawiła, nie wiem jak bedzie jutro
- JAKUCH

Danusiu specjalnie zajrzałam dzisiaj do tych irysków a tam znacznik z napisem ,że to lila iryski
a mają też taki sam kolor jak Twoje listki .Pożyjemy ,zobaczymy 
- dwostr

Alu,cebulki ranników kupuje się jesienią.Te ,które kwitną w tym roku są kolejnym moim podejściem do nich .Nie wiedzieć czemu po jednym sezonie zanikają a podobno ładnie się rozsiewają.
Jadziu jeszcze kilka dni a przekonamy się czy i jak zakwitną iryski.U mnie tymczasem zakwitł jeden fioletowy ale za to jakie cudo fiolecik -dziękuję Ci
Jadzieńko, takiego intensywnego fioletu jeszcze nie widziałam u irysków .
Miałam zrobić wczoraj zdjęcia ,ale cały dzień był pochmurny i kwiatuchy się zamknęły.Dziś z kolei był piękny,słoneczny dzień ,to znowu ja musiałam zająć się innymi ,ważniejszymi pracami ,tak więc na razie musisz uwierzyć mi na słowo.
Małgoś,jak kosteczki? bo ja wiem, gdzie mam najdrobniejszą
Nawet bez studiowania anatomii

Jadziu jeszcze kilka dni a przekonamy się czy i jak zakwitną iryski.U mnie tymczasem zakwitł jeden fioletowy ale za to jakie cudo fiolecik -dziękuję Ci
Miałam zrobić wczoraj zdjęcia ,ale cały dzień był pochmurny i kwiatuchy się zamknęły.Dziś z kolei był piękny,słoneczny dzień ,to znowu ja musiałam zająć się innymi ,ważniejszymi pracami ,tak więc na razie musisz uwierzyć mi na słowo.
Małgoś,jak kosteczki? bo ja wiem, gdzie mam najdrobniejszą
- Margo2

Danusiu, górna część mojego ciała nie jest obolała. Natomiast czułam nogi i pupę
Już dzisiaj jest nieźle, ale znowu chwilę poracowałam, ciekawe jak bedzie jutro.
Już dzisiaj jest nieźle, ale znowu chwilę poracowałam, ciekawe jak bedzie jutro.