Datur mam w sumie 5 szt. Dwie mateczne białe,są dosyć duże,reszta mniejsze...jedna żółta a dwie mniejsze to nie wiem,bo zapomniałam z których rozmnażane
Działeczka Ali
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka Ali
Witaj Asiu
Wiesz jak zastanowiłam się to w sumie nie mogę mieć pretensji do ŚĆ bo oni tylko sprzedają
na cebulach były metki producenta i to tam chyba zaszły te pomyłki...ale trzeba do nich napisać i zasygnalizować problem,bo jak nikt nie zgłosi to nie będą wiedzieli o problemie
Też kupowałam u nich piwonię ale była malutka i nie zakwitła ,ciekawe czy będzie zgodna z zamówieniem.
Datur mam w sumie 5 szt. Dwie mateczne białe,są dosyć duże,reszta mniejsze...jedna żółta a dwie mniejsze to nie wiem,bo zapomniałam z których rozmnażane
miałam różową ale któregoś roku się zmarnowała,nie mam fotki całych krzaków,ale zrobię i wkleję 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Dziękuję Alu. A ta co ma pąki to duża jest?
Moja sięga mi do pasa i zastanawiam się czy w tym roku zakwitnie.
Moja sięga mi do pasa i zastanawiam się czy w tym roku zakwitnie.
- MalinaG
- 1000p

Asiu Na pewno ci zakwitnie,tylko musisz ją dobrze karmić nawozem bo to niesamowity żarłok i duuużżżo wody.
a ta moja co jej pąki są na fotce, to chyba mniej więcej mojego wzrostu....
a ta moja co jej pąki są na fotce, to chyba mniej więcej mojego wzrostu....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- mis20
- 1000p

Wow, to wielka, za każdy razem jak podlewam to daję nawóz do datur, staram się żeby zawsze była woda w podstawce.
- MalinaG
- 1000p

Asiu To dobrze z nawozem....,ale cały czas woda w podstawce,to chyba nie bardzo,żeby jej nie zgniły korzenie 
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- mis20
- 1000p

Ok. To nie będę tyle podlewać. A jak to jest, bo czytałam w działkowcu, że trzeba obrywać dolne liście i sadzonki?
- MalinaG
- 1000p

Na ten temat są "różne szkoły"...jedni wyprowadzają na drzewko,zostawiając jedną łodygę i tylko koronę na czubku a wszystko pozostałe usuwają,inni prowadzą na kilka pędów obrywając liście od dołu.Jeszcze inni zostawiają wszystko co tylko wyrośnie
Ja robiłam różnie....jak przeglądałam stare fotki to najlepiej kwitły mi te zostawione na żywioł.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p

archiwalne zdjęcie datur

słabe jakościowo,nie widać dobrze wszystkich kwiatów bo to czasy sprzed cyfrówki

słabe jakościowo,nie widać dobrze wszystkich kwiatów bo to czasy sprzed cyfrówki
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- mis20
- 1000p

Alu piękne te Twoje datury. Przestało padać to idę zrobić zdjęcia.
- kasik 69
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu wow
ale datury,a ta miła osóbka między nimi to ty?
Ja kupowałm lilie w ogrodniczym,iteż pomyłki,na pewno nie kupowałam pomarańczowych,a już 2 zakwitły,z różnych sklepów
Ja kupowałm lilie w ogrodniczym,iteż pomyłki,na pewno nie kupowałam pomarańczowych,a już 2 zakwitły,z różnych sklepów
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ALU fajna babka z Ciebie to to chyba Ty na tym zdjęciu a datury olbrzymki . Jakoś nigdy nie miałam do nich serca chociaż mi sie podobają. Może masz rację ,ze trzeba było do nich napisać petycję ,ze prawie nic sie nie zgadza . Tez kupowałam Afrodite i Sfinksa . Nic sie nie zgadza
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Toż to drzewa daturowe
gdzie Ty je przechowujesz?
Znalazłam w komputerze moje zamówienie ze ŚC. Miałam mieć 7 pełnych lilii, nie mam ani jednej
a wcale nie były tanie, większość ponad 7 zł, a jedna prawie 11. Oj, chyba za bardzo się nakręcam
Ty chyba kupowałaś Magellana w tym roku? Mój jesienny odbił, ale coś mu listki podgryza i nie za fajnie wygląda.
Znalazłam w komputerze moje zamówienie ze ŚC. Miałam mieć 7 pełnych lilii, nie mam ani jednej
Ty chyba kupowałaś Magellana w tym roku? Mój jesienny odbił, ale coś mu listki podgryza i nie za fajnie wygląda.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałam spytac to samo,jak i gdzie przechować takie kolosy?
- MalinaG
- 1000p

Asiu To zdjęcie to stare z przed lat
chciałam ci tylko pokazać jakie duże miałam te datury.Teraz są trochę mniejsze,bo były dzielone.
Kasiu Tak to ja z wnusią w tych daturach...ale to już nieaktualne,teraz wnusia ma 13 lat.
Wkurzają te pomyłki,bo przecież wybieramy z katalogów to co się nam podoba i co chcemy mieć a tu jakaś loteria
Jadziu dziękuję ale od tamtego zdjęcia trochę wody upłynęło i wnuczka mi się zestarzała
Z daturami sporo roboty...codzienne podlewanie,bo zaraz więdną i żółkną im liście,częste nawożenie ale to M raczej nimi się zajmuje
Ja już postanowiłam,że jak wszystkie lilie zakwitną to zrobię listę tych pomyłek i im wyślę.Bo za dużo tego.
Basiu Napisałam Jadzi,że do ŚC pójdzie liścik z wykazem wszystkich pomyłek...wkurzyłam się,że tyle niezgodności.
Ciekawa jestem jak będzie z liliami od p.P
Od niego kupowałam głownie OT i LO...jeszcze nie kwitną ale trzy azjatki od niego są zgodne
Magellankę kupiłam w tym roku...całkiem nieźle sobie radzi jak na taką młodą sadzonkę,listki ma zdrowe...ciekawe co twoją podgryza
"Drzewa daturowe" są jesienią przycinane i wywożone do piwnicy
w tym roku były dzielone to są mniejsze,bo już moje chłopaki nie mieli siły ich dźwigać
Małgosiu Napisałam wyżej odnośnie datur,że przycinamy trochę pędy i wywozimy do piwnicy.W czasie zimy podlewam tak raz na miesiąc,żeby za bardzo nie przeschły korzenie.
Jest z nimi sporo kłopotu ale to ulubione mojego M ,to się z nimi męczy
Kasiu Tak to ja z wnusią w tych daturach...ale to już nieaktualne,teraz wnusia ma 13 lat.
Wkurzają te pomyłki,bo przecież wybieramy z katalogów to co się nam podoba i co chcemy mieć a tu jakaś loteria
Jadziu dziękuję ale od tamtego zdjęcia trochę wody upłynęło i wnuczka mi się zestarzała
Z daturami sporo roboty...codzienne podlewanie,bo zaraz więdną i żółkną im liście,częste nawożenie ale to M raczej nimi się zajmuje
Ja już postanowiłam,że jak wszystkie lilie zakwitną to zrobię listę tych pomyłek i im wyślę.Bo za dużo tego.
Basiu Napisałam Jadzi,że do ŚC pójdzie liścik z wykazem wszystkich pomyłek...wkurzyłam się,że tyle niezgodności.
Ciekawa jestem jak będzie z liliami od p.P
Magellankę kupiłam w tym roku...całkiem nieźle sobie radzi jak na taką młodą sadzonkę,listki ma zdrowe...ciekawe co twoją podgryza
"Drzewa daturowe" są jesienią przycinane i wywożone do piwnicy
Małgosiu Napisałam wyżej odnośnie datur,że przycinamy trochę pędy i wywozimy do piwnicy.W czasie zimy podlewam tak raz na miesiąc,żeby za bardzo nie przeschły korzenie.
Jest z nimi sporo kłopotu ale to ulubione mojego M ,to się z nimi męczy
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.