Ale narobiłeś mi apetytu na wiosne tymi hiacyntami
Żółtego hiacynta widziałam chyba u Oli
Ja mam posadzonego( żółtego ) na jesieni, już niedługo okaże się co się wykluje
A mam hiacynta chyba fiolet sam zobacz
specjalnie u siebie wkleiłam zdjęcie
Miłego dnia
Witaj MATEUSZU
Jestem wielbicielką hiacyntów i mam ich kilka gatunków i kolorów. Tego żółtego
"cudaczka" nie widziałam. Mam zółtego, ale on w miarę rozkwitania robi się
kremowy. Mam gdzieś w tym gąszczu pełnego niebieskiego. Niemniej jednak
Twoje hiacynty podziwiam, bo wszystkie są bardzo dorodne /musisz o nie dbać/.
MATI tez mam 1 zółtego i 1 oranż . Może na wiosnę wiecej sie ich pokaze . W ubiegłym roku również miałam Nemezję ,ale jakos nie poczułam do niej sentymentu . Może dlatego ,że bez przerwy lał deszcz i wyglądała jak zmokła kura i ciągle kwiatki się osypywały
Witam..do cudnych to Pajączków nie zaliczam ...Nie lubię ich...parę już siedzi w moim ogrodzie troszkę wcześniej;)))
Dziękuję za odwiedziny:))Miłego wieczoru:)
Ztym to masz racje a może jeszcze raz je wypróbuję i w czasie deszczu nakrywac je . Ogolnie ładnie sie prezentują ,może same się również wysiały -zobaczymy
Nie ma za co..następnym razem to sobie Twój ogródek szczegółowo obejrzę...bo zapewne jest co zobaczyć...wpadłam ponownie aby Ci spełnić życzonko..jednego specjalnie dla Ciebie wstawiłam:)))Dobranoc
Pochodziłam, pooglądałam i muszę przyznać, że nabawiałam się mocnych wrażeń. Będę częstym gościem. Żółtą budleje nie jest trudna do zdobycia, widziałam ja w sklepach i w necie. Nawet jedną taką kupiłam okazała się fioletową, ale to już inna historia. myślę, ze na wiosnę nie będziesz miał trudności jej zdobyć.
Mateusz Ty to potrafisz tyle marzeń ogrodniczych zmieścić w kilku stronach.
Trafiłeś na towarzystwo "głodne" kolorów i taką terapię stosujesz?
Nemezje trochę mnie rozczarowały, są za drobne.
Lobelie też są drobne, ale inaczej, bardziej urokliwie
Cześć Mati
Piękne Twoje hiacynty
Cudne kolorowe nemezje, miałam kiedyś niebieskie, takie, jak Grześ, faktycznie rozczarowywujące.
U mojej Babci kwitną łanami, rosną w słonecznym miejscu
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami" Moje linki