Lobelia Cz. 1
Re: Lobelia
Dziewczyny, a może się Dorocie złe zdjęcie po prostu wkleiło
Może poczekajmy co ona napisze zamiast tak od razu obśmiewać 
Pozdrawiam, Bogusia
-
deszczowymaj
- 200p

- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko możliwe...chinka pisze:Dziewczyny, a może się Dorocie złe zdjęcie po prostu wkleiłoMoże poczekajmy co ona napisze zamiast tak od razu obśmiewać
Tylko troszkę śmiesznie to wyszło
Joanna
- groch8888
- 100p

- Od: 24 lut 2012, o 09:58
Myślę, że Dorota się nie pogniewa, nikt nic obraźliwego nie napisał, a ja przeglądając cały wątek wydawało mi się,że już gdzieś to zdjęcie widziałam dlatego napisałam ponieważ pomyślałam, że może zaszła pomyłka 
Pozdrawiam Veronica
- Violunia
- 200p

- Od: 30 sie 2012, o 12:38
Ja tez jestem po pikowaniu lobelii i zgadzam sie z Tobą, w przyszłym roku posieją ją do krążków torfowych tak jak Annes77,w kuwecie sie przy podlewaniu kładą nawet ze spryskiwaczem a w krążkach stojąSandraABC pisze:Jestem po pikowaniu Lobelii.... jakiś chirurg by się przydał - bo precyzja niesamowita potrzeba![]()
Chyba za fizyczna jestem..ale coś tam się udało powsadzać i jeszcze żyją
pozdrawiam wszystkich zawirusowanych ogrodem.
Violka
Violka
-
blondinez
- 200p

- Od: 27 lut 2013, o 13:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też na przyszły rok pomyślę o tych krążkach torfowych. Bo choć lubię grzebać w ziemi, to jednak pikowanie takich maluchów to jest męczarnia.. 
Pozdrawiam, Agnieszka
-
kasia29
- 10p - Początkujący

- Od: 30 mar 2012, o 20:08
Ja w tym roku mam zamiar siać lobelię do plastikowego opakowania po jajkach(od razu będzie szklarenka),bo w zeszłym sezonie była zabawa z pikowaniem
Zobaczymy jak się uda.
Plastikowe opakowania po jajkach super się sprawdzają jako szklarenki, ale myślę, że zabawa z pikowaniem i tak Cię nie ominie 
Pozdrawiam, Bogusia
-
deszczowymaj
- 200p

Moja lobelka kochana,tak o nią dbam chucham i dmucham a mój wstrętny kocur, postanowił dzisiaj pospacerować po niej

Joanna
Asiu, kocurkowi może za wiosną tęskno, za spacerkiem zielonym łanem...
Chyba moją lobelię też już popikuję. Przez te kilka dni słońca jakoś tak nawet urosła i coraz więcej tych listków. Zresztą strasznie mi tęskno za grzebaniem w ziemi
Chyba moją lobelię też już popikuję. Przez te kilka dni słońca jakoś tak nawet urosła i coraz więcej tych listków. Zresztą strasznie mi tęskno za grzebaniem w ziemi
Pozdrawiam, Karina.
Nasz Zielony Zakątek
Nasz Zielony Zakątek
-
deszczowymaj
- 200p

Ja też już nie mogę się doczekać pikowaniaMizu pisze:Asiu, kocurkowi może za wiosną tęskną, za spacerkiem zielonym łanem...![]()
Chyba moją lobelię też już popikuję. Przez te kilka dni słońca jakoś tak nawet urosła i coraz więcej tych listków. Zresztą strasznie mi tęskno zagrzebaniem w ziemi
I mam nadzieję,że mój kocur już nie wpadnie na genialny plan spacerowania po zielonych łanach
Joanna
Słuchajcie, ja jestem załamana. moja lobelia po miesiącu wygląda tak:

To jest różowa i mieszanka z biało różowej. czy te rosną wolniej i słabiej, a niebieska lepiej? Nie wiem już czy jest sens ją trzymać. Mikroskopijne są. Każdy się boi pikować, a ja już o tym marzę....

To jest różowa i mieszanka z biało różowej. czy te rosną wolniej i słabiej, a niebieska lepiej? Nie wiem już czy jest sens ją trzymać. Mikroskopijne są. Każdy się boi pikować, a ja już o tym marzę....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
A czy w tej Twojej lobelii nie zamieszkała przypadkiem pleśń? Ja mam taki problem z niebieską. Rzuciła mi się na nią pleśń i strasznie słabo przez to rośnie. Dzisiaj spryskałam drugi raz previcurem i jak to nic nie pomoże to chyba wywalę i wysieję jeszcze raz. Mam też lobelię zwisającą fioletową i ta rośnie pięknie. Ogólnie to gdzieś w tym wątku wyczytałam, że zwisające rosną lepiej, ale czy to prawda czy tylko przypadek, że z moimi tak właśnie jest to nie wiem 
Pozdrawiam, Bogusia
Nyna76, oczywiście, że jest sens trzymać
może ma za mało światła, albo ziemia trefna
Spróbuj część podlać rozcieńczonym Biohumusem i obserwuj czy będzie różnica
może ma za mało światła, albo ziemia trefna
Spróbuj część podlać rozcieńczonym Biohumusem i obserwuj czy będzie różnica
Dorota