Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Witaj Aniu :wit . Tylko wróciłaś na forum i od razu wiosenniej się zrobiło ;:3 ;:138 ,brawo Ty ;:180 . Boskie zdjęcia ;:167 a ten duecik bratkowy w tym roku chcę odgapić ;:131 . Trochę uspokoiłaś mnie w sprawie Edenów ;:108 . Oby było jak piszesz ;:108 . U Ciebie działeczka w takim trochę zacisznym miejscu więc myślę, że róże dały sobie radę . U mnie wygwizdowie i zanim stworzę zaciszny ogród minie pewnie z 8-10 lat :roll: . Jestem bardzo ciekawa tegorocznych tulipanów, zarówno Twoich jak i moich oczywiście. Zauroczona Twoimi zeszłorocznymi fotkami jesienią kupiłam sporo cebul i niezapominajki też mam , chociaż nie tak dużo. Liczę , że wysieje się i za rok,dwa będę miała jej tyle co u Ciebie . Póki co wychodzą łany nosów ale ile z tego zakwitnie okaże się za miesiąc. Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne widoki, forum się ożywiło! Myślę tak sobie czy będę miała w tym roku niezapomiajki, czy nie za wcześnie wyrwałam krzaczki, które zaatakował mączlik lub inne diabelstwo.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, jak mogłas pomyśleć, że nie zauważymy Twojej nieobecności
Przecież masz jeden z najładniejszych ogrodów
Zawsze się zastanawiam, jak wy to robicie, że umiecie upchnąć tyel tulipanów, a potem macie w sezonie taki tłok innych roślin
Mimo, że ja za ciasno sadzę, to takiej sztuki nie umiem
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu powtórzę za wszystkimi, bardzo brakowało pięknych zdjęć Twoich kwiatuchów. ;:108 Sporo w tym roku ogrodów, w których róże zostawiono samopas. Swoje też tak potraktowałam. ;:173 Na większości pędów na razie nie widać uszkodzeń. ;:131
Na spektakl tulipanowy u Ciebie czekam niecierpliwie. ;:65 Z pewnościa większość zakwitnie, a parę nowych też pocieszy oczy. ;:215
Mam nadzieję, że pobyt na działce poprawił Ci nastrój, iryski i krokusy z pewnością kwitną.
Pozdrawiam ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, dobrze że jesteś! Uwielbiam Twoją działeczkę, jest piękna! ;:167
Czy dobrze doczytałam, że nie zamówiłaś ani jednej róży??? ;:oj Poważnie??? To bardzo dzielna jesteś dziewczynka!
Ja tylko jedną... ale to się nie liczy, prawda? ;:306

Powiedz mi co to za cudo?
Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

To cudo to szachownica perska, prawda Aniu? Posadziłam cebulkę na jesieni i jestem bardzo ciekawa czy mi urośnie i zakwitńie, bo to ponoć kapryśna roślina.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu pokaż co tam na działeczce słychać :)
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Na każdej działce powinien być trawnik ! Bo przecież nie tylko kwiatkami żyje człowiek :wink:
A to stół można rozłożyć, leżaki czy też basen . A poza tym wizualnie wygląda ładnie, szczególnie, jak nie ma w nim chwastów .
Chwaliłem już wiele razy i przestać nie mogę . Co rusz to coś mnie inspiruje . Zaczynam zbierać powoli powojniki, strasznie mi się podobają .
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...nie spiesz się ze sprzątaniem, zdążysz, na razie w twoje strony się nie wybieram ;:306 . Brak czasu nawet w moje strony a i pogoda taka zmienna. ;:173 . Ciekawa jestem ile kolorków u siebie wypatrzyłaś a i jak róże twoje przetrwały. ;:224 . Co do trawniczka zgadzam się z Sebą, zielony trawniczek to tło dla naszych kolorków. ;:128
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit

Tak jak mówiłam, tak tez zrobiłam. :heja Z pomocą Ema odgruzowałam w sobotę działkę. Inaczej tego nazwać niestety nie można. :oops: To był obraz nędzy i rozpaczy. :oops: Teraz przynajmniej nie będzie mi wstyd, gdy Zuzia znów napisze, że przechodziła obok mojej działeczki. :wink: Nadal jest bardzo wiele pracy, bo jak doskonale wiecie już od lipca dopadła mnie straszna ogrodowa niemoc. Możecie się wiec domyślać ile chwastów mam w rabatach... Tym jednak teraz zajmę się z ogromną przyjemnością, gdy już nie łypią na mnie straszydła z każdego zakątka.
Przycięłam już większość traw i lawend. Mam nadzieję, że Matka Natura mi wybaczy.
Poprzycinałam też hortensje. Powojniki również. Nie miałam tego w planach ale jak zobaczyłam jakie clematisy mają już duże przyrosty, to sekator od razu poszedł w ruch. Na moje nieszczęście przyłapałam Ema jak też przycinał powojniki (a miał ścinać tylko suche badyle bylin i wygrabiać suche liście). Na pytanie czemu obcina powojniki odpowiedział: "przecież Ty też obcinasz" No tak! Ale to włoskie cięte na wysokości kolan a nie wielkokwiatowe, które trzeba na tym etapie ciąć już na 1,5 m. A mój Emuś na moje nieszczęście wpadł na ten pomysł akurat na rabacie, gdzie były owe wielkokwiatowe i "wysiepał" je na 10 cm. :roll: No cóż... po raz kolejny przekonałam się, że wielkokwiatowe nie mają u mnie prawa bytu. ;:185 No nic... pocieszę się innymi.
Największą radością było jednak to, gdy spod tony suchotnic wyłaniały się krokusikowe łepki. No cudowny widok. Pokazałabym Wam ale hosting odmawia współpracy i nie chce wgrać moich zdjęć. :evil: Wredota jedna. Może jutro się uda? ;:224
A teraz wezmę się za odpowiedzi.

Z racji problemów technicznych jesteście skazani znów na wspominkowe zdjęcia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne wspominki Aniu, wrzucaj jak najwięcej zdjęć.
Ostatnio chciałam pooglądać Twoje stare zdjęcia, ale są niedostępne :(
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Shire -Monika mam wrażenie, że zima wreszcie dała za wygraną. Może skleroza jedna wróci się na chwilę, prusząc śniegiem przez chwilkę czy dać przymrozkiem w niejedną jeszcze noc... ale w nozdrzach czuć już wiosnę. ;:215

Obrazek

Obrazek

Małgosiu -clem niestety sadzenie cebulowych to i moja najbardziej znienawidzona ogrodnicza czynność. Nie mam pojęcia dlaczego ale naprawdę nie cierpię tego robić. Paradoksalnie jednak uwielbiam ich widok wiosną toteż się męczę jesienią. Także doskonale rozumiem Twoje słowa.

Obrazek

Obrazek

Elwi niezmiernie podniosły mnie na duchu Twoje słowa o "niekopczykach". znając moją naturę lekkoducha, mogę przez Ciebie (a jak! Na kogoś musi być :lol: ) i w tym roku nie kopcować. Sobotnie wizyta na działce też dodała mi otuchy. Róże nie wyglądają źle. Padły tylko dwie marketowe miniaturki, które dostałam od dzieci dwa lata temu na Dzień Matki.
W zabawie koszykowej czeka mnie teraz trzeci etap. Nawkładanie mam już z gowy, eliminację też. Niestety u mnie trzecim krokiem to nie będzie ponowne napychanie ale kolejne wyrzucanie, po lekturze, rosebooka, forum i internetów, bo jak wiesz miejsca nie mam. A ze trzy panny chciałabym wcisnąć. A w koszyku mam 9 sztuk róż i około 5 powojników. Połowa i to co najmniej, musi odejść. :roll:

Elwi specjalnie dla Ciebie Charles Darwin, którego to wdzięki będziesz u siebie podziwiać już od tego sezonu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelino masz rację róże nie wyglądają źle. ;:215 U mnie jednak swojski mikroklimat. I Tobie życzę, by panny dobrze przezimowały. Myślę, że ze dwa tygodnie i będziemy pewne na czym stoimy.
Tworzenie bujnego ogrodu i czekanie aż wszystko urośnie zleci Ci szybciej niż myślisz. Wspomnisz moje słowa. ;:196

Obrazek

Obrazek

Anido gwarantuję Ci, że niezapominajki zdążyły Ci się wysiać. Ja też wyrywam jak zauważę pierwsze objawy grzyba a ich coraz to więcej. W tym sezonie będzie ich u mnie cała plaga. Chyba sporo powyrywam przy okazji rwania chwastów. To bardzo plenna roślina.

Obrazek

Obrazek

Margo dziękuję. ;:196
Jak to robimy? Ja naprawdę mam upchane na gęsto. Za gęsto. Nachodzi czas pożegnania się z co niektórymi roślinami, bo ciasnota przeokrutna. :roll:

Obrazek

Obrazek

Soniu na szczęście nie widzę póki co większych uszkodzeń na różach. ;:215
Oby Twoje słowa się spełniły i zakwitło choć połowę zeszłorocznych tulipanów...
Krokusiki kwitną i pierwszy z irysków też pokazał swoje piękno. Czekam na resztę.

Obrazek

Obrazek

Basiu tak, nie zamówiłam ani jednej róży jesienią i wiosną teraz też. ;:170
Anida ma rację, to szachownica perska. Skusiłam się na nią mimo iż wiem jaka ona potrafi być kapryśna. Np teraz nie wychyla łepka. Czyżby to już koniec? Taka jedno sezonówka..?

Obrazek

Obrazek

Kasiu a nie pokażę. Nie, nie... nie z przekory... to wredny serwer odmówił wgrania moich zdjęć. :evil:
Musisz zadowolić się wspominkami.
Stare zdjęcia niedostępne, bo są na jeszcze innym hostingu. Nie da się tego już naprawić.

Obrazek

Obrazek

Seba tak, trawnik musi być! Zaczynasz przygodę z powojnikami?! To fantastyczna wiadomość!!! Pamietaj tylko, by zacząć tę przygodę z głową, by szybko nie dopadło Cie zniechęcenie przez wybranie samych trudnych odmian.

Obrazek

Obrazek

Zuzia tak mnie zestresowałaś, upsss przepraszam... zmotywowałaś, swoim wpisem że szybciutko pognałam sprzątać działeczkę. Dziękuje Ci za to!!!
Róże przetrwały nadzwyczaj dobrze jak na takie porzucenie jakie im zafundowałam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Tak, tak, pokazuj te piękne widoczki ;:215 Wiesz co Aniu, taki krótki odpoczynek też dobrze ogrodnikowi robi, ogród sobie poradzi, chwasty można uprzątnąć, a na nowy sezon ma się mnóstwo sił i chęci ;:215 Ja latem odpoczywałam, siedziałam z książką na leżaku i też trochę tak przebimbałam jesień :lol: Ale cóż, nic się nie stało i sprzątam sobie teraz :wink: Moje powojniki też już startują, są pierwsze w kolejce do cięcia, bo hortensje ciachnęłam już dziś i w zeszły tydzień ;:333 Muszę doczytać, jak je ciąć, nie pamiętam jeszcze wszystkich odmian ;:218
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, Takimi wspominkami to możesz mnie katować nawet codziennie. Już tak bardzo marzy mi się lato z całym swoim przepychem.. a tymczasem dopiero wiosna w blokach startowych.. ech.. dłuży to się tragicznie.
Doczytałam, że i u ciebie ogród zachwaszczony i zapuszczony po ostatnim sezonie. Witaj w klubie :lol: Dobrze że rośliny jakoś nam to wybaczają i mimo przeciwności losu rosną.
Zdradziłaś gdzieś jakie róże w tym roku zamawiasz?? ;:218 Nie wiem czy mi umknęło czy coś. Pamiętam tylko, że masz 9 w koszyku, a trzeba jeszcze z kilku zrezygnować..
agniesz-ka
200p
200p
Od: 16 kwie 2013, o 14:15
Kontakt:

Post »

Aniu, powiedz mi kochana, jakiej wielkości u Ciebie rośnie Pashmina? Tyle na forum zachwytów nad nią, więc zakupiłam i teraz powoli staram się ułożyć moje zakupy na działce (na razie na papierze ;-))
"Drobiazg nieraz, a ślady jak w śniegu" W. Myśliwski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”