Dziękuję Henryku za miłe słowa postaram się nie zawieść i pokazywać mych kosmitów...byleby przyjęły się to będzie już ok....hen_s pisze:Przyznać muszę, że jestem mocno zbudowany sposobem w który budujesz kolekcję. Rośliny z tych najlepszych i najładniejszych. Brawo!
Mam nadzieję, że będziesz je nam często prezentować.
Był czas kiedy ja również miałem zamiar założyć kolekcję ceropegii i kilka nawet do siebie sprowadziłem ale z braku miejsca (to ekspansywne rośliny!) zrezygnowałem. Tym bardziej kibicuję Tobie - przynajmniej sobie popatrzę na ładne roślinki.
Dziękuję, przekazałam ceropegiom że teraz już muszą i już, Tośkowi aż czub stanął gdy mu czytałam ... a multiflora mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie silniejsza ....smolka pisze:Piękna kolekcja ceropegii Niech zdrowo rosną!
Gratuluję odratowania multiflory
Tosiek jest niesamowity
Zaglądaj, zaglądaj... nie krępuj się...zapraszambarbra13 pisze:Świetne nowe nabytki , jako że nie mam miejsca, a uwielbiam ceropegie, będę tu często zaglądać
Dziękuję...ale żadna tam ze mnie profesjonalistka...tak jest bezpieczniej niż w ziemi /dla mnie oczywiście /...a pojemniki przezroczyste by mieć podgląd na korzonki i ilość wody w pojemniku...gdyż one nie mają zrobionych odpływów w dnie, tylko po bokach... tak ok 1cm powyżej dna...ejacek pisze:Utrzymanie kolekcyjki w keramzycie i takich przeźroczystych pojemnikach wygląda na podejście bardzo profesjonalne
Żanetko to ja Cię podziwiam za te cuda które nam pokazujesz...zaglądaj tak często jak tylko chcesz...zapraszampiasek pustyni pisze:Za te ceropegie podziwiam Cię bardzo Ja również z przyjemnością będę tu zaglądać!
A już jutro pokażę co dziś z małymi przerwami cały dzień robiłam...okno ceropegiowe, epifilliowe, sukulentowe i przeróżne stojaki.... pełne