Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Witam,dzisiaj świeci pięknie słoneczko,nareszcie ,w nocy był trochę przymrozek,ale chyba nic się nie stało,najważniejsze rośliny wieczór okryłam .

Maryniu,u mnie dzisiaj się odmieniło i świeci słoneczko,na pewno u Ciebie też ,zaraz lecę do ogrodu ,bo nie wiadomo co pierwsze robić i efekt jest taki ,że chcę zrobić wszystko naraz i ciągle jestem w innym miejscu ;:306 nie lubię takiego chaosu a sama go wprowadzam ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196

Irenko,pokażę kolanka jak pomidorki z nich powstaną ,bo jeszcze mało widoczne ,ale swoje też mogę pokazać ,bo mam ładne ;:306 ,dzisiaj aż się chce do ogrodu i pewnie Ty też wyruszysz ,chyba ,ze juz wszystko zrobione,pozdrawiam i życzę pięknego dnia :wit

Gosiu,chyba się prognoza sprawdziła ,bo jest słońce,to i kwiatuszki się otworzą ,na rabatach mimo zimna zaczyna się zielenić ,miłego dnia i dużo spragnionego słoneczka :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marto powodzenie w pracach ogrodowych, bo wiosna już chyba na dobre się rozkręca ;:3 Marysiu w ogrodzie jak w domu, jak nie przestawisz mebli, nie zmienisz firanek to nie widać, że w ogóle coś robiłaś :D A tu tyle roboty za Tobą, choć i przed tobą jeszcze sporo ;:173 , ale dasz radę tylko żeby ;:3 było ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo,trochę zrobiłam w ogrodzie ,ale zimno u mnie i jakoś robota mi nie idzie,trochę przewiozłam obornika ,posprzątałam choinę z róż i spaliłam w piecu ,a przy okazji ususzyły się jabłuszka na chipsy,więc wszystko wykorzystane,no i wsadziłam 3 róże i wywiozłam taczki ze sprzątania ogrodu,i to tyle ,ale dla mnie to aż tyle ;:306 ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz troszkę wiosny ,ponieważ świeciło słoneczko to kwiatuszki jakieś weselsze były,zapraszam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przylaszczka siedmiogrodzka
Obrazek

Przylaszczka pospolita
Obrazek

jeszcze kwitną przebiśniegi ,śnieżyce już przekwitają
Obrazek

ranniki jeszcze się trzymają
Obrazek

Lepiężnik variegata coraz większy
Obrazek

derenie pięknie zakwitły ,żeby tylko większego mrozu nie było,bo nie będzie naleweczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czosnki Globemaster też się spieszą
Obrazek

nawet narcyzy mają pączki ,nawet nie zauważyłam od kiedy
Obrazek[/URL

taki ciemiernik prawie zakwitnął,w środku jest zielony kolor ,stał biedaczysko wsadzony 2 lata i w tym roku wydał pierwszy raz na chudej łodyżce pękaty kwiatuszek
[url=http://s847.photobucket.com/user/marbruz52/media/marzec%202017/SAM_8558_zpsqin6rjzc.jpg.html]Obrazek

Acorus gramines Ogon pięknie przezimował to paskowaty Tatarak trawiasty jeden jest w paski żółto zielone ,drugi biało-zielone
Obrazek

i pierwiosnki też przyspieszają
Obrazek

są w różnych miejscach
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No jak wesoło u Ciebie Marusiu, aż się chce krzyczeć z radości, ale chyba nie będę, bo co sąsiedzi sobie pomyślą o mnie ;:306 śliczne stokrotki ;:215
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny ten ciemiernikowy grubasek.
Ja dzisiaj też posadziłam stokrotki i bratki, od razu weselej ;:3
Derenie u mnie na tym samym etapie kwitnienia.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marto fotka dereniowo - brzozowa jest piękna ;:333 Wszystkie inne też fajne, ciemiernik słotki bąbelek :) a paskowaty Tatarak trawiasty jest piękny (jeden i drugi) taki zwiewny ;:173 Wiosna u ciebie na całego ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

Ale u Ciebie Martuś już wiosennie ,u mnie kilka kolorowych akcentów dopiero ,a co tam Ty siałaś dobrego ,,ja tylko sobie myśle gdzie ja to posadze co urośnie,Ty masz duży ten ogród więc gdzieś zawsze wciśniesz.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Martuś, przecież wiem, że masz ładne kolanka. :D

Jak na takiego tytana pracy, to strasznie mało dzisiaj zrobiłaś. ;:306

Ogród wiosenny w słońcu barwny i wesoły, szczególnie urzekły mnie przylaszczki i ranniki, może dlatego, że u mnie nie chcą rosnąć, co kupię sadzonki, to po zimie wypadają.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

:wit
Wreszcie nadrobiłam zaległości :heja
Pięknie Martuniu już u Ciebie a, że słońce ma teraz pojawiać się przez co najmniej tydzień, to zrobi się naprawdę zielono. Czytam, że cylindry już oczekują na nowych lokatorów a lokatorzy już powstają z kolan. I dobrze ;:138
Bardzo jestem ciekawa jak będzie ten Twój las pomidorowy wyglądał.
Przylaszczek nie mam u siebie a widzę, że to bardzo wdzięczne kwiatuszki. Poszukam jak będzie sezon na cebule wiosenne.
Ja dziś przycięłam róże, bo wszystkie już ogromne pąki mają a jedna nawet nowe listki.
Zaglądnęłam też do "dołownika" gdzie zimowały różane patyczki od Ciebie. Po takich mrozach myślałam, że nic nie przetrwało a jednak w kilku butelkach zielono :tan Dobrze by było przesadzić je do słońca ale za zimno jest. Niech siedzą jeszcze w kapturkach.
Polarny Miś puścił dziś do mnie oko ;:215

Uściski przesyłam i ciepła życzę ;:168

PS
Przeglądaj rośliny dokładnie, ja dziś unicestwiłam dwie, spore kolonie czarnych mszyc na różach :shock:
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i u Ciebie kępki krokusów radują kolorami, a pozostałe rwą się do kwitnienia. U mnie narcyzy też mają pączki i lada dzień pewnie zakwitną, pierwiosnki szaleją, a przed wieczorem dojrzałam że jedna przylaszczka jednak zakwitła. Kupione pierwiosnki i bratki wsadziłam koło domu i już jest kolorowo! Ciekawy ten ciemiernik, może będzie pełny?
Mój dereniek też kwiatkami obsypany, żeby tylko udało się spróbować pierwszych owoców :D
Muszę sobie wziąć od Ciebie kawałek biało zielonego ogona, bo ten drugi mam już parę lat i jak na razie ładnie zimuje ;:333 Miłej niedzieli i słoneczka, bo coś nie może wyjść ;:196 ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, bardzo mi się podobają kwitnące derenie i chyba przyszykuję sobie kawałek miejsca dla niego. On może być samotny? Czy potrzebuje zapylacz? I to chyba z niego te pyszne nalewki?
Taką trawkę też mam, ten mini tatarak. Pięknie zimuje, nie widzę wcale po niej że była zima.
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Martuś, cudne te Twoje przylaszczki. Też nie chcą się u mnie osiedlić. Co roku sadzę i rok później nie ma już nic. Stokrotki śliczne:)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś trochę słońca i już kwitnące maluchy otwierają płatki, a my cieszymy się z nich. Obrazek Napracowałaś się przygotowując podłoże dla pomidorów, niech to docenią i obdarzą cię smakowitymi owocami. ;:108 Wieszczące ciepło prognozy wreszcie powinny się sprawdzić, bo już dość zimna. ;:174 Dobrej niedzieli. ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto piękne przylaszczki, trochę słoneczka zaświeciło i od razu kwitnienia więcej. Sobotę pewnie wykorzystałaś na prace w ogrodzie, pogoda nam sprzyjała.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”