Jest już wiosna!
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jest już wiosna!
Marysiu wszystko pięknie zakwita
orliki marketowe cudne kolory 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Orliki masz Marysiu śliczne, ten różowy pełny cudownie delikatny.
Bardzo lubię niebieskie kwiaty, len w moim guście, a nigdy nie widziałam w sprzedaży.
Wypoczynku w cieniu Ci życzę
Bardzo lubię niebieskie kwiaty, len w moim guście, a nigdy nie widziałam w sprzedaży.
Wypoczynku w cieniu Ci życzę
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu u siebie stwierdziłam, że też się coś niebieskawo zrobiło, ale ja niebieski bardzo lubię i nie przeszkadza mi w nadmiarze
. A co planujesz na nową rabatkę, oprócz tej trawy z boku?.
Orliki wywaliłaś
, to taki maluchy , nigdy za dużo
.
Orliki wywaliłaś
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu witaj
, jakie Ty masz śliczne orliki
i wysiewają Ci się 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam w piękny majowy dzień
Spędzony pracowicie, chociaż temperatura nie zachęcała do pracy (27 st.).
Martusiu czyli tak jak zaplanowałaś wróciliście
i grzybobrania nie było
Rabatkę już zaczęłam, środkiem posadziłam cztery dalie. Brzegi to od dróżki żurawki, a od drugiej strony siane przeze mnie kwiatki (ciekawe kiedy urosną
)
Alu nie ma co ryzykować i trzeba robić tyle ile wolno, a może podwyższone grządki? Wypoczywałam w niedzielę a dzisiaj praca! Zdrówka
Elu doczekasz się mnóstwa siewek orlików, jak też kiedyś dosadzałam, brałam co dawali aż w pewnym momencie usuwam, bo trawniczek mam
Masz rację nie ma skończonej rabaty, bo rabata żyje
Pozdrawiam
Julciu a nie chodzi Ci o orliki?
Już powoli zapełniam rabatkę dzisiaj wysadziłam wszystkie żurawki z przedszkola, bo jak odnawiam to zawsze coś ląduje w doniczce i teraz się przydało
Krzewy tam rosną ogromne bukszpany i dzisiaj je mocno zredukowałam. Miłego wieczoru
Marysiu rzeczywiście marketowe mają niespotykane kolory
cudowny maj
Moniko raz kupiłam u forumowego Emila ale po dwóch sezonach odszedł, teraz zbiorę nasiona na wszelki wypadek, chociaż jak mój sprzedawca ma w tym roku to i może za rok będą
Jakoś mało cienia było, ale wieczór wspaniały, bo wieje lekki wiaterek
Dorotko orliki jak usuwam to pcham do doniczek i zawsze ktoś się nimi zaopiekuje
Jak chcesz mogę Ci nazbierać siewek? a swoją drogą rok temu dostałam dużo nasion i wysiałam, ciekawa jestem jak zakwitną? Nie ma trawy z boku, chyba że myślisz o trawie która będę siać ? ale to dopiero po BC, bo będę miała gości i będą deptać
Zaraz pokażę co juz jest na rabatce
Iwonko tak wszędzie mam pełno siewek nawet tych odmianowych, ale dopiero jak zakwitną to wiadomo jakie są
No to rabatka aktualnie

I bzy które dzisiaj tak cudownie pachniały!

pierwsza krzewuszka już kwitnie

Miłego wieczoru!
Spędzony pracowicie, chociaż temperatura nie zachęcała do pracy (27 st.).
Martusiu czyli tak jak zaplanowałaś wróciliście
Alu nie ma co ryzykować i trzeba robić tyle ile wolno, a może podwyższone grządki? Wypoczywałam w niedzielę a dzisiaj praca! Zdrówka
Elu doczekasz się mnóstwa siewek orlików, jak też kiedyś dosadzałam, brałam co dawali aż w pewnym momencie usuwam, bo trawniczek mam
Julciu a nie chodzi Ci o orliki?
Marysiu rzeczywiście marketowe mają niespotykane kolory
Moniko raz kupiłam u forumowego Emila ale po dwóch sezonach odszedł, teraz zbiorę nasiona na wszelki wypadek, chociaż jak mój sprzedawca ma w tym roku to i może za rok będą
Dorotko orliki jak usuwam to pcham do doniczek i zawsze ktoś się nimi zaopiekuje
Iwonko tak wszędzie mam pełno siewek nawet tych odmianowych, ale dopiero jak zakwitną to wiadomo jakie są
No to rabatka aktualnie

I bzy które dzisiaj tak cudownie pachniały!

pierwsza krzewuszka już kwitnie

Miłego wieczoru!
- iwona0042

Krzewuszka już jaka kwitnąca, u nas przez tą suszę to chyba kwiaty oglądać będę w przyszłym roku, wszystko co powinno kwitnąć to pokazuje coś tam ale słabo 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Moja krzewuszka w ubiegłym roku cała była obsypana kwieciem, w tym kwiatów dużo mniej.
Na mojej działce w najcieplejszym momencie dnia było 29*.
Życzę Ci, Marysiu, chłodniejszej nocki dobrego wtorku.
Na mojej działce w najcieplejszym momencie dnia było 29*.
Życzę Ci, Marysiu, chłodniejszej nocki dobrego wtorku.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś zazdraszczam dlaczego u mnie Orliki tak się nie rozsiewają
.
- Maska

- Kontakt:
Iwonko kolejne krzewuszki też mają już pączki w kolorze, jedynie Black a. white przesadzana ma parę pączków. Tak już jest co roku, że na moje święto krzewuszka ta tzw. zwykła wygląda jak bukiet kwiatów. Tak jest z ciemnymi listkami.
Lucynko właśnie dzisiaj pomyślałam, że tak niedawno było 7 st! Jutro będzie chłodniej i zapowiadają deszcze i burze
Jutro jadę do Kalwarii do Marty
więc wtorek będzie sympatyczny
Tobie życzę odpoczynku na działeczce
Misiu rozsiewają się tylko je pewnie wyciupiesz
Lucynko właśnie dzisiaj pomyślałam, że tak niedawno było 7 st! Jutro będzie chłodniej i zapowiadają deszcze i burze
Jutro jadę do Kalwarii do Marty
Misiu rozsiewają się tylko je pewnie wyciupiesz
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,już zmykam spać ,żeby być wypoczętą na ogrodowe wojaże ,no i żebym nie zaspała
,spij słodko i do zobaczenia w ogrodzie 
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu jasne ,ze o orliki
U mnie też się nie sieją,ale chyba nie mają szans uwielbiam pielić i wzruszać ziemię
W tym roku bardzo się powstrzymuję i skubię zielsko bez wzruszania ziemi, jak wyjdzie zobaczymy
Miłego dnia
U mnie też się nie sieją,ale chyba nie mają szans uwielbiam pielić i wzruszać ziemię
W tym roku bardzo się powstrzymuję i skubię zielsko bez wzruszania ziemi, jak wyjdzie zobaczymy
Miłego dnia
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- iwona0042

Witaj Marysiu
, Ty dziś z Martusią się widzisz ?, ale masz fajnie, moje krzewuszki przycinane, próbuję drzewkować je i pewnie dlatego słabo kwitną, choć cięte po kwitnieniu były 
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Czyli rabatka żurawkowa powstaje, tak miałam na myśli trawę, która ma być
. Ładna krzewuszka , nie wiedziałam że one są takie wrażliwe. Miałam dwie i dwie chyba przemarzły bo stoją patyki łyse, ale po ostatnich moich porządkach
w usuwaniu martwych roślin, jeszcze je zostawię może tam gdzieś od dołu odbiją.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Odbyłam długi spacer po Twoim szaliczku. Podziwiałam rabaty zapełnione ciekawymi bylinami i krzewami. Zgromadziłaś niesamowitą ilość gatunków i odmian roślinności. Wszystko to rośnie radośnie, w wielkiej harmonii tworząc niepowtarzalny klimat Twojego wiejskiego ogrodu. I tak trzymaj Marysiu 
- Maska

- Kontakt:
Witajcie odbyłam dzisiaj podróż niedaleką, ale jak zawsze niezwykłą. Byłam u Marty Koziorożec
Martusiu po tych kilku razach w Twoim ogrodzie chyba już go znam, oczywiście nie wszystkie rośliny ale orientuje się topograficznie
Bardzo Ci dziękuję za przemiłe przyjęcie, za trzy pudła roślin i tą niepowtarzalną atmosferę Twojego domu
Kopane rośliny już w ziemi a te w doniczkach poczekają na spokojniejszy czas
Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia
Julciu na pewno wzruszanie ziemi zaburza kiełkowanie maleńkich nasion, u mnie początkowo siały się tam gdzie był torf. Pod borówkach i dookoła żurawiny a teraz są wszędzie. Muszą nasienniki dojrzeć i możesz spróbować wytrzepać je w jednym miejscu i tam nie wzruszać ziemi
Dzień był przemiły
Iwonko tak byłam u Marty i jak zwykle miło spędziłam czas, a poza tym Marta ma mnóstwo różnych ciekawych wiadomości więc zawsze coś się dowiem a o powiększeniu zasobów nie wspomnę
Każda roślina radykalnie cięta musi oswoić się z ingerencją i pewnie za rok zakwitnie jak dawniej
Dorotko nie wiem czy krzewuszki odbijają, nie miałam przypadku żeby całkiem zmarzła. Jedna przesadzana w kwietniu trochę odchorowuje sytuację, ale ma listki i nawet kilka kwiatków
Dzisiaj przywiozłam mnóstwo roślin od Martusi i juz dosadziłam takich jasnych rozświetlających żurawek, host i in. Powoli się zapełnia
Lidziu bardzo się cieszę z Twojej wizyty, bo to znaczy że lepiej się czujesz
Piszesz, że zgromadziłam niesamowitą ilość gatunków i odmian roślinności ...zapatrzyłam się na moją mistrzynię i nieudolnie naśladuję, a może nie nieudolnie tylko po swojemu
. Zajmujesz w moim ogrodowym sercu szczególne miejsce
Dzisiaj nie ma zdjęć, bo po powrocie od Martusi rzuciłam się na grządki i posadziłam wszystkie wykopane rośliny.
Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny
Martusiu po tych kilku razach w Twoim ogrodzie chyba już go znam, oczywiście nie wszystkie rośliny ale orientuje się topograficznie
Julciu na pewno wzruszanie ziemi zaburza kiełkowanie maleńkich nasion, u mnie początkowo siały się tam gdzie był torf. Pod borówkach i dookoła żurawiny a teraz są wszędzie. Muszą nasienniki dojrzeć i możesz spróbować wytrzepać je w jednym miejscu i tam nie wzruszać ziemi
Iwonko tak byłam u Marty i jak zwykle miło spędziłam czas, a poza tym Marta ma mnóstwo różnych ciekawych wiadomości więc zawsze coś się dowiem a o powiększeniu zasobów nie wspomnę
Dorotko nie wiem czy krzewuszki odbijają, nie miałam przypadku żeby całkiem zmarzła. Jedna przesadzana w kwietniu trochę odchorowuje sytuację, ale ma listki i nawet kilka kwiatków
Lidziu bardzo się cieszę z Twojej wizyty, bo to znaczy że lepiej się czujesz
Piszesz, że zgromadziłam niesamowitą ilość gatunków i odmian roślinności ...zapatrzyłam się na moją mistrzynię i nieudolnie naśladuję, a może nie nieudolnie tylko po swojemu
Dzisiaj nie ma zdjęć, bo po powrocie od Martusi rzuciłam się na grządki i posadziłam wszystkie wykopane rośliny.
Miłego wieczoru i dziękuję za odwiedziny