Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

I bardzo dobrze, że wszystko już wychodzi z ziemi, u Ciebie jakby troszke więcej niż u mnie
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu taki mamy klimat ,że zimno ,ciepło,śnieg ,deszcz ,dobrze ,że miałaś remont ,sama go robiłaś?nie lubię remontów,ale po remoncie takie wszystko czyściutkie i zmienione powoduje tyle radości i szczęścia i jak mówisz nie chce się z takich pomieszczeń wychodzić,więc czasem dla wielkiej satysfakcji warto ten remont zrobić ,fajnie ,że już pierwszy etap za Tobą ,bardzo chętnie zobaczę ten cudny pokoik,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oleńko , kocham psiny ale dostałam w spadku 2 koty plus 1 mój ,więc piesek nie wchodzi w rachubę ,niestety .Coś za szybko posprzątałaś ,ale po tych opadach okna będą jak nic do umycia .No i mamy marzec co właśnie widać za oknem .Niestety tak będziemy mieli przez cały miesiąc .Wkurzam się i ja na tę pogodę bo kiedy wyjdziemy na ogrody jak tak będzie ? Nawozy zakupiłam i powinnam pierwsze już sypać a tu się nie da .Musimy to przeczekać ,nie ma wyjścia .Ściskam ;:167
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Elu a dlaczego nie? Moje dwa sierściuszki kochają się w najlepsze, chociaż były już dorosłe gdy się poznały ;:108
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie kochani w pierwszym dniu marca...
Do wyczekiwanej wiosny pozostało 20 dni... ;:138 :tan ;:215
A tymczasem u mnie za oknem zima na całego... W piątek po nocnych przymrozkach , wszystko było zmrożone... ;:145 w niedzielę już było wiosennie, ale padało... ;:219 a dziś sypie i sypie i sypie... ;:222
Pogoda zmienia się jak w kalejdoskopie a już by się chciało trochę stabilności...

Elu ja tez kupiłam nawozy i czekają niestety na lepszą pogodę. Wczoraj byłam w Lidlu , były roślinki w kapersach, między innymi hosty, floksy,gipsówka , bulwy dalii i cebule lilii...Ale ja dzielnie się trzymałam i kupiłam tylko sekator...
Myślałam że na dniach przytnę powojniki i hortensje, lecz niestety trzeba się wstrzymać... ;:222
Dziś na przekór pogodzie posiałam nasionka cleome , floksy , werbenę i szałwię trójbarwną...
A niech tam... ;:219
Okna jeszcze na mnie czekają, umyłam tylko u dzieci... ;:7

Małgosiu jakoś przy mojej suni, nie wyobrażam sobie ,abym teraz przyniosła do domu kota...
Przecież chyba by go rozszarpała na strzępy albo kot ją. Mimo tego że jest mikrej budowy jest zadziorna jak diabli... ;:134 Chyba że byłby to mały koteczek to może...no właśnie Elu musiałabyś przygarnąć szczeniaczka , jeszcze głupiego , który nie wie co i jak. Wtedy myślę że dorosłe koty by mu nic nie zrobiły. I miałabyś kompana do spacerów..... ;:224

Zaległe zdjęcia które obiecałam...
Końcówka zeszłego tygodnia z lekkimi przymrozkami w nocy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W niedzielę przymrozki ustąpiły i mogłam się cieszyć wschodzącymi roślinkami...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I szpaczki które przyleciały zwiastować nadchodzącą wiosnę...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Obiecałam pokazać zdjęcia z remontu pokoju naszych nastolatków...
Zaraz moderatorzy pogonią mnie z tymi zdjęciami...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aparat bardzo przekłamuje kolory bo ściany są turkusowe a na zdjęciu widać jakby były niebieskie...
Martuniu remont robiliśmy sami, zmieniliśmy tapety(muszę się pochwalić że ja tapetuję , maluję itd.- bardzo to lubię ;:333 ), okleiłam meble bo przedtem były niebieskie, pomalowałam z Justyną biurko , zmieniliśmy dywan, syn dostał nową sofę , kupiliśmy nowe półki i dekoracje do pokoju.
To tyle na ten temat...
Wracamy do tematu w tytule wątku...moje małe ,dziś białe co nieco...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Olu. Piękne te zdjęcia roślin muśniętych mrozikiem. Bardzo lubię takie widoki ;:108 . Zwiastuny wiosny także urocze więc tylko odliczać aż pokaże się prawdziwa wiosna. A co do pokoju, na początku myślałam, że to dwa inne ;:oj a to tak sprytnie połączone. Kolorystyka bardzo fajna ;:333 . Mi marzy się pokój w odcieniach mięty z białymi paskami poziomymi. Widziałam sporo inspiracji w necie. Jednak pokój maluchów a nastolatek to jest różnica ;:224 . Plany planami a i tak wyjdzie coś całkiem innego ;:306 . Pozdrawiam i słoneczka jutro życzę :wit .
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Ola metamorfoza pokoju wyszła super! :)
Młodzież z pewnością zadowolona ;:333
I mnie nie minie coś w podobnym stylu u syna.. już mi wspominał kilka razy o jakichś zmianach.
Regał malowałaś, czy oklejałaś fronty?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Olu pokój wyszedł super ,jakby jakiś projektant go zaprojektował,a robota wykonana doskonale i te wszystkie gadżety tak dopasowane ,bardzo mi sie podoba ,ja też kiedyś malowałam ,ale tapety kładłam raz w życiu w łazience i długo nam służyły,teraz już nie mam nigdzie tapet ,chociaż znowu wracają do mody,u mnie też zima wróciła,śniegu nasypało już dużo ,a co będzie do rana jak sypie dalej ,kiedy my zrobimy te porządki w ogrodzie ,pozdrawiam :wit
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Ola piękny remont, szczególnie turlusowy pokój, ale ja ten kolor kocham, więc pewnie dlatego.
Zima także u mnie się panoszy i dzisiaj pada nadal, już z 10 cm napadało od wczoraj ;:222
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Olu pokój wyszedł super,a ściana z cegły to tapeta? Wszystko super rozplanowane:) To trójka dzieci w tym pokoju mieszka?
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

_oleander_, pokój super. Mnie najbardziej podoba się ta część biało popielata z ceglana tapetą.
Też mam do wysiania cleome , floksy i szałwię trójbarwną, z tym że tą ostatnią chyba posieję wprost do gruntu.
Cleome obiecuję sobie posiać co weekend i coś mi nie wychodzi ;:198
Może w ten jednak się uda ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny pokój, fajne pomysły z kolorami :D
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Olka, ja cię kobieto do remontów wynajmę ;:oj . Bardzo ładnie ogarnęłaś temat wspólnego pokoju. jest część męska z moimi ukochanymi cegłami, chłodna, szorstka i twarda, jest część turkusowa, z świetnie wkomponowaną tapetą typowo kobiecy motyw.. Niby dwa światy, ale bardzo ładnie, harmonijnie przechodzące przez siebie. Nie ma zgrzytów, jestem pod wielkim wrażeniem ;:215
Niestety ogrodowo jestem na tym samym etapie co ty. Już wstawiałam zdjęcia pierwszych krokusów, cieszyłam się na każdy wychodzący kieł, a tu dzisiaj śnieg.. i to sporo śniegu. Niby teraz bliżej południa wszystko stopniało, ale chłód pozostał. Jakoś nie widzę tej wiosny a to przecież tylko 19 dni zostało ;:173
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu pokój wyjątkowo klimatyczny. ;:oj Mają dzieciaki szczęście do zdolnych rodziców. :) ;:138 Twoja zimowa wiosna dotarła też do mnie. ;:222 Parapetowe wysiewy pewnie poprawiają ci nastrój. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”