Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

witch Dziękuję bardzo . :D Niestety ta moja kostka nie jest tak idealna jak kupna , ale to i tak będzie nisko , nie będzie nikt patrzył aż tak bardzo na nią, a swoją rolę spełni na pewno . :wink:

Soniu Ahh dziękuję . :oops: Cena ... nieraz można zaszaleć .Ale ciągnie takie szaleństwo nieźle po kieszeni .Chorowałem na nie i kupiłem je po miesiącu myślenia o nich .Teraz nie oglądam już wgl. iglaków na pniu , bo oszalałbym chyba . :lol:

Mateuszu Żeby to wszystko było takie proste ... w jedną osobę , myślę , że to nie realne , żeby zarabiać normalne pieniądze .Takich firm jest u mnie sporo niestety . :? A poza tym nie chcę zgłupieć , wiesz jak jest haha . ;:191 Jak ja zakręcony tak na punkcie roślinek . :lol: Najlepiej będzie jak będziemy wszyscy dla siebie i osób znajomych produkować . :D Myślałem raczej nad projektowaniem ogrodów .Wiesz co ? Ludzie bogaci kupują bardzo często gotowce za nie małe pieniądze .Ale to mnie , aż tak nie kręci . :lol:

Moniu Masakra ... to jest najgorsze chyba co może być .Nie możesz jakiejś części usunąć lub chociaż przyciąć gałęzi ? :lol: No ja zaczynam niebawem sezon trawa 2k15 , 100 koszy z samego terenu przed domem .Dziękuję bardzo .Nawet się nie spodziejesz , a dostaniesz kiedyś . :lol: Tylko przy tym trzeba robić , dopóki się nie posadzi w ziemi. :? Dziękuję . :wink:

Magdo Tak, tak .Na pewno z ukorzeniaczem są większe szanse .Chociaż pewnie to zależy od szczęścia . :lol: Ja też nie mam doświadczenia , od dwóch miesięcy je nabieram dopiero .Np. z 17 bzów Black Beauty zostały mi tylko 4 pięknie rosnące patyczki .Miałem je w domu i sądzę , że miały za gorąco . :? Teraz mam około 250 wszystkich sadzonek w kubeczkach . ;:215 Trzymam je w budynku gospodarczym , temperatura jest niższa niż na dworze , ale stała i bez mrozu .Co najważniejsze mały przymrozek może nam załatwić sadzoneczki, bo są one słabe po prostu .Dlatego do końca maja gdzieś będą w budynku , potem oczywiście wylatują na dwór .Pomieszczenie codziennie przez całe dnie wietrzy się - jakbym nie wietrzył to by zapleśniała cała ziemia i wiesz . :wink:

Adamie Wiem o czym mówisz .Sytuacja wygląda tak , że mam dwa rodzaje starej cegły .Jeden rodzaj to taki, o którym mówisz , a drugi to cegła palona - twarda jak klinkier , i tak wygląda , wygląda jakby była polakierowana bezbarwnym lakierem .Tą cegłę ciężko jest rozłupać nawet młotkiem , kolorek jej jest bardziej żółtawy . Ona się na pewno nie rozleci . :lol:

Anitko Dzięki bardzo . Łap manuala : http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 2&start=84

Ja dzisiaj korzystając z pięknej pogody podsypałem nawozem wszystkie drzewka i krzewy . :wink: Po niedzieli ruszam ze ścieżką itd . :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No Pawle teraz to już tego obrzeża na mniejsza rabatę wystarczy ;:333
Czekam z niecierpliwością na wynik tej planowanej z iglakami ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super ta kostka Ci wyszła ;:63
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witam Pawle! iglaczki na pniu tez mi się marzą, ale to dopiero po nasyceniu się hortensjami, różami rabatowymi i magnoliami.
Zamierzam też wyłożyć podłoże pod stolik i ławeczkę z cegły rozbiórkowej. Mam nadzieję ,że niebawem będę mogła zaprezentować stopniowany murek z cegły , na którym spoczną głównie kwiaty zwisające oraz tę ceglaną podłogę ;:306
Skąd inspiracje??? ano po obejrzeniu ogrodów Hortulus w Dobrzycy k/ Koszalina . Te murki i podłoże z cegły nie dają mi spać po nocach. Zapragnęłam stworzyć coś na ten wzór, u siebie. Cegła w doskonałej formie zachowana. Jeśli znajdę zdjęcia , prześlę Ci na pw. Świetne masz plany zagospodarowania posesji. Jak się ma perukowiec??? jeśli zmarniał to przysypię gałązkę.
Pawle! zerknij na stronę 60 , cz. 7 mojego wątku- tam są murki i wyłożone cegłą podłoże w Dobrzycy . Codziennie w sezonie przemieszczają się tam tłumy ludzi , cegła starta aż się świeci, ale niezlasowana. Ja też mam solidnie wypaloną, niczym klinkier tzw. poniemiecką ;:306
Pochodzi z cegielni,która przed wojną zlokalizowana była w mojej miejscowości w pobliżu moich zabudowań. ;:108 Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Paweł te długie patyczki przetnij na pół, więcej ich będzie i lepiej się takie krótkie przyjmują :) generalnie wystarczy na jakieś 3 oczka wysokości :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Zuziu Będzie ogromna rabata , nie starczy raczej .Ale oczywiście zaczynam już działać za kilka dni . ;:215 Wynik raczej nie będzie prędko . :lol:

Kasiu Dziękuję bardzo . :wink:

Bogusiu Witam Witam . :wink: Komu one się nie marzą . :lol: Taka zwykła stara cegła może się rozsypać niestety . :? To chyba zależy od miejsca , w którym była palona . :lol:Mi też murek się marzy , ale to w przyszłości .Dzięki bardzo.Perukowiec oczywiście rośnie . ;:215 Zerknę zerknę .Ooo to widzisz , nie tylko ja mam taką . :heja .Ja to swoją muszę jeszcze delikatnie oczyścić . :lol: Pozdrawiam również .

Karolinko Ojj tam .Może i tak się przyjmą . :lol: Nie mam już miejsca na więcej kubeczków a w domu i tak mówią , że zgłupiałem . ;:191
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Pawle - kostka pierwyj sort!
Wiesz, co innego się do czegoś przymierzać i próbować, a co innego wytrwale w tym działać.
Cieszę się, że nie poszło to w kąt - bo kostka Twojego wyrobu jest ;:333 .
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Pawle, moja cegła po rozbiórce juz była czyszczona , jest ekstra. Czeka na właściwe zagospodarowanie. Miałam już kilku chętnych na nią ;:303 Moja pochodzi z rozbiórki potężnego komina , który podstawę wewnątrz domu miał 4x4m./ tak budowali Niemcy/, Teraz w miejscu tej podstawy , jest łazienka ;:306 Cieszę się,ze perukowiec spisuje się. ;:303 Kto nie podziela pasji ogrodniczej , ten uważa ,ze my zielono zakręceni to szaleńcy. Wcale się tym nie przejmuję i robię swoje , ze wzmożoną siłą i zapałem ;:108 Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No właśnie jak ktoś się nie interesuje roślinkami to myśli że wszystkiego jest już dużo i że starczy le to wcale nie prawda :D Mojego chłopaka już nauczyłam nazw roślinek jeździ ze mną po ogrodniczych :;230 siostra już dawno zarażona razem planujemy kolejne zakupy ogrodowe.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Beatko Dziękuję . :wink: Tak masz rację.Działam w tym, działam i jakoś to idzie .Lecz materiały tanie nie są , z uwagi na kupno większej ilości ich za jednym razem . :lol: Dziękuję bardzo . :oops:

Bogusiu To masz już gotowy materiał , zazdroszczę . :D Ja na swoją też miałem chętnych . :lol: Bardzo ciekawa historia . ;:108 Ja swoją mam ze starej obory .Mieliśmy jej mnóstwo - pobudowaliśmy z niej dużo już.Ale części po prostu nie zabraliśmy ze sobą i została sprzedana kiedyś . Zostało mi jej też dużo , spokojnie sobie czeka na wykorzystanie , ale przyznam , że mi przeszkadza ona . :wink: Wiesz co ? z każdą pasją tak jest . :wink: Ja również Bogusiu . Nie można się poddawać . :wink: Pozdrawiam również .

Anitko Masz rację .To wszystko co mamy to jest kropla w morzu . :lol: Haha , poddał się - nie miał wyjścia jak przyparłaś go do muru . ;:191 Żartuję . :D Ale pewnie i tak Ty rządzisz u siebie , nie może kilka osób rządzić . :lol:

Ja niestety jak na razie wykonuję inne prace , ale myślę , że w tym tygodniu wezmę się za tą ścieżkę i placyk na ławkę - pokażę wam efekty od razu . :wink:
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

A jak Twoje wierzby się mają po cięciu ? W końcu można pracować choć ta pogoda to jednak głupieje ostatnio.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Rosną . :wink: Pracować i wcześniej można było .Jakbyśmy patrzyli na pogodę to wiesz . :wink: Dla mnie to aby nie padało . :wink: A kostkę to robię w budynku, to może i padać . :wink:
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

:wit jestem pod wrażeniem , pięknie u Ciebie , pomysł z produkcją kostki super :D
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Witam . :D Dziękuję bardzo . :lol: Ja dopiero początkuję ogólnie . :wink:
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Pawle widzę że działasz ostro. Kostki dużo naprodukowałeś więc podejrzewam, ze będzie się działo w ogrodzie. Zielone zakupy extra ;:333
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”