Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Aniu ja wszystkie tytonie uwielbiam ale leśny szczególnie mnie zachwycił, ma trochę egzotyczny wygląd poza tym kwitnie długo i obficie ;:108 Jeśli będziesz chciała powrócić do nich to nasionami chętnie służę.

Moni nie wiem czy myślimy o tym samym ale ten ciemno różowy to też jest tytoń ;:108

Aguś dziś trochę popadało ale to nadal kropla w morzu :( staram się nic nikomu nie zazdrościć ale ze wstydem przyznaję, ze deszczu zazdroszczę Ci bardzo. Wczoraj przerabiałam jedną z rabat pod domem i nie mogłam wbić szpadla...suchy beton, szkoda gadać :(

Martuniu ponoć ten leśny fajnie się rozsiewa więc w przyszłym roku będziesz go miała, tylko sobie posadzisz w miejsca które Ci pasują i nie będziesz musiała wysiewać w domu. Buziaczki ;:196

Dorotko tak len jest jednoroczny i jeśli Ci się podoba to służę nasionami ;:108

Wiolu to jest turzyca ale jaka odmiana to niestety nie wiem bo kupiłam ją już bardzo dawno temu. Kilka razy już była dzielona bo bardzo szybko się rozrasta poza ty jest zimozielona i zdobi nawet w zimie.

Aniu dziękuję bardzo cieszą mnie Twoje słowa ;:196

Maryniu ja polowałam na nasiona leśnego już od kilku lat i dzięki kochanej Grażynce moje male marzenie się spełniło. Bardzo mi się podoba i na pewno zostanie u mnie na wiele lat bo jego egzotyczny wygląd każdego zachwyca.

Iwonko wysłałam pw :wit

Aguniu głóg jest bardzo dekoracyjny i jeśli wianek czy stroik będzie w ogrodzie to długo będzie się trzymał. Niestety w domu bardzo szybko się marszczy i nie wygląda już tak ładnie.

Aguniu-AGNNES witaj ;:196 masz rację tytoń pachnie obłędnie, wieczorami zapach roznosił się po całym ogrodzie. Wystarczy jedna sadzonka bo się rozkrzewia, namawiam ;:108

Kochani nadszedł czas na kolejny wątek, do którego zapraszam już za chwilę :wit

Moderatorów proszę o zamknięcie wątku.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

No to już koniec :cry: ;:145
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - bo u mnie z ogrodniczymi to raczej bieda , więc być może głupie pytanie ;:131 , skąd masz nasionka tych tytoni , choć ja chyba nie powinnam bo trzy lata temu rzuciłam palenie :;230 , zachwyciły mnie i też chcę ;:65

-- 10 wrz 2014, o 19:41 --

I jak ja Cię teraz znajdę ?
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

chciałam zaczekac na nowy wątek, ale jeszcze go nie ma, a później zapomnę... Dzięki tobie zaczęłam robic wianki - pierwszy był w ubiegłym roku, potem jakieś nieudane próby, teraz jeżdżę do pracy i szukam wrotyczu, bo kusi mnie bardziej niż krwawnik, a w tej chwili zastanawiam się, gdzie narwę głogu - rok temu szukałam w mojej okolicy i marnie było - zrobiłam wianek mieszany, tylko kilka głogowych gałązek. Póki co znalazłam jedną małą kępę wrotyczu i mam nadzieję, że w weekend będzie czas i pogoda na kręcenie wianków (ale jak znam życie priorytetem będą poprawki wokół domu i kończenie rabaty....)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Mati już powstał nowy zaraz podam link :wit

Moni nasiona wyśle, nie zastanawiaj się bo wart jest tego, podaj adres na pw ;:108 ;:196

Aguniu cieszę się, że Cię zainspirowałam i czekam na zdjęcie Twojego dzieła ;:196

Tu mnie znajdziecie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=80232
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”