Ogród Marty cz. IV
- anym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Martuniu nie mogę się na patrzeć na Twój ogród
żarnowce zachwycają i te cyprysy jak duchy ale za to jakie piękne duchy. Pozdrowionka wysyłam i miłego wieczoru życzę 
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
No nie, aleja cyprysów nutkajskich
Ja latałam za nutkajem, szukałam, znalazłam i siedzi taki samotniczek .....a tutaj ot tak sobie mimochodem Marta pisze ...aleja cyprysów nutkajskich. Piękne okazy

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,witaj,cieszę się ,że podoba się ogród i roślinki,Fan Tan rzeczywiście śliczna ,ogród wymaga ciągłej pracy i na początku i teraz też cały czas coś nowego powstaje ,czasem się dziwię jak to zrobiłam,i mnie wydaje się ,że niemożliwe a jednak,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Ewciu,fajnie ,że się podoba piwonia ,ona i dla mnie była tajemnicą i niespodzianką,cyprysiki nutkajskie bardzo lubię ,i posadziłam w alei 7 szt ,były małe ,ale teraz szybko rosną,
Grażynko,ja też zawsze marzyłam o grzybkach na działce,bo pomyślałam ,że jak kiedyś nie będę mogła jeździć na grzyby daleko,to na święta zawsze nazbieram u siebie ,w tamtym roku miałam z ogrodu 3 słoiki litrowe suszonych grzybków,zakopuję pod brzozy wszystkie obierki z czyszczenia grzybów i stare grzyby też ,żeby się rozmnażały ,nawet urósł mi 1 prawdziwek,pozdrawiam
i buziaki dla Ciebie
Kasiu,iglaki są takim filarem ogrodu i zawsze powinny być,dzięki wielkie za firletkę,cudownych snów
Aniu,lubię takie duszki w ogrodzie,a żarnowce przywiozłam z lasu i kupiłam czerwony ,teraz nasiały się ogromnie i mam różne odcienie pozdrawiam
Małgosiu,teraz może piękne okazy ,ale ja kupiłam w szkółce 1m wysokości po 10 zł może 5 lat temu i sobie rosną ,jest ich w tej alei 7 szt ale przez ostatnie lata rosną bardzo szybko ,na początku jakby stały w miejscu,pozdrawiam
Ewciu,fajnie ,że się podoba piwonia ,ona i dla mnie była tajemnicą i niespodzianką,cyprysiki nutkajskie bardzo lubię ,i posadziłam w alei 7 szt ,były małe ,ale teraz szybko rosną,
Grażynko,ja też zawsze marzyłam o grzybkach na działce,bo pomyślałam ,że jak kiedyś nie będę mogła jeździć na grzyby daleko,to na święta zawsze nazbieram u siebie ,w tamtym roku miałam z ogrodu 3 słoiki litrowe suszonych grzybków,zakopuję pod brzozy wszystkie obierki z czyszczenia grzybów i stare grzyby też ,żeby się rozmnażały ,nawet urósł mi 1 prawdziwek,pozdrawiam
Kasiu,iglaki są takim filarem ogrodu i zawsze powinny być,dzięki wielkie za firletkę,cudownych snów
Aniu,lubię takie duszki w ogrodzie,a żarnowce przywiozłam z lasu i kupiłam czerwony ,teraz nasiały się ogromnie i mam różne odcienie pozdrawiam
Małgosiu,teraz może piękne okazy ,ale ja kupiłam w szkółce 1m wysokości po 10 zł może 5 lat temu i sobie rosną ,jest ich w tej alei 7 szt ale przez ostatnie lata rosną bardzo szybko ,na początku jakby stały w miejscu,pozdrawiam
-
koziorozec

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu śliczne zdjęcia i kwitnąca, pachnąca wiosna, ja dzisiaj znowu poszalałam w ogrodzie i nawet zdjęć nie chciało mi się zrobić
Ciekawa ta kalina
Pozdrawiam 
Ciekawa ta kalina
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Możesz coś napisać o obieli? Nie znam jej.
-
koziorozec

Marysiu,ja też pracowałam w ogrodzie do 21 ,ale jakoś nic mi tej roboty nie ubywa,nie wiadomo ,czy jutro coś zrobimy bo u mnie już pada,może jutro przestanie,to pojadę na targ bo potrzebuję azalię ,a nie chce mi się jechać do szkółki buziaki dla Ciebie 
-
koziorozec

Witaj Alu,obiela to krzew wolnorosnący ,ja mam formę płaczącą, długie łukowato wygięte gałęzie obsypują się na wiosnę kiśćmi białych kwiatów,może rosnąć na różnych glebach,oprócz bardzo wapiennych ,w słońcu,lub lekkim cieniu,jak obsypie się kwiatem to krzew jest cały biały ,uwielbiam tą obielę ,miałam jeszcze zwykłą formę ,ale chyba przemarzła a ta sobie doskonale radzi ,chociaż nigdy nie okrywam,pozdrawiam i buziaki dla Ciebie

- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Och, Martuniu, piękne zdjęcia ogrodu, te zakręcające ścieżki pomiędzy rabatami
ślicznie to wygląda, i wzbudza ciekawość co jest za zakrętem. Obiela już od jakiegoś czasu jest na liście moich chciejstw i na pewno kiedyś w moim ogrodzie zagości, pozdrawiam.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ciągle się zachwycam twoimi krętymi ścieżkami i ciągle coś nowego odkrywam.
Ale tym razem znalazłam rarytasik, który mam u siebie czyli Lithodorę Heavently Blue
Bardzo jej dobrze u mnie bo stworzyła gęste poduchy 
Ale tym razem znalazłam rarytasik, który mam u siebie czyli Lithodorę Heavently Blue
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Kalina z obielą biją wszystko inne na głowę.
To prawdziwy spektakl.
A jaką ziemię masz w tym grzybowym zakątku.
Zaczęły rosnąć same z siebie czy dawałaś szczepionkę mikoryzową ?
Powiem Ci, że aż zazdroszczę takich zbiorów na swojej działce.
U mnie w drugim ogrodzie rosną maślaki i rydze, czasem kozaczek też się trafi, ale nie każdego roku i w niezbyt dużej ilości.
W mieście niestety nie rosną, zbyt zatrute środowisko.
To prawdziwy spektakl.
A jaką ziemię masz w tym grzybowym zakątku.
Zaczęły rosnąć same z siebie czy dawałaś szczepionkę mikoryzową ?
Powiem Ci, że aż zazdroszczę takich zbiorów na swojej działce.
U mnie w drugim ogrodzie rosną maślaki i rydze, czasem kozaczek też się trafi, ale nie każdego roku i w niezbyt dużej ilości.
W mieście niestety nie rosną, zbyt zatrute środowisko.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wspaniały spacerek Martusiu, a obiela i kalina prześliczne
fajnie swoje grzybki mieć 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Krótki spacerek krętymi ścieżkami , korzystając z Twojego zaproszenia odbyłam Martusiu!Chociaż przyznać muszę,że zmęczyłam się odrobinę bo tych ścieżek troszkę to Ty masz!
Ale dla tak miłych widoków i zmęczenie nie takie uciążliwe...
Nie zdecydowałam się na działkę bo ciemne chmury i nieprzyjemny wiatr co chwilę napływają ale i słońce chwilami świeci. Nie pada.Przeszłam się tyko do sklepu i siedzę w domu...
Chyba się wezmę za jakiegoś rabarbarowca bo wczoraj przyniosłam z działki , trzeba się czymś zająć ...
Chyba się wezmę za jakiegoś rabarbarowca bo wczoraj przyniosłam z działki , trzeba się czymś zająć ...
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Witaj Martuniu, przypłynęłam łódką na krótki spacerek
Czy u Ciebie też tak leje? Dla mojego ogrodu to najgorsza pogoda z możliwych
Błogo się spaceruje po Twoich krętych ścieżkach
Zaintrygowała mnie kalina sztywnołodygowa - powiedz, jak długo kwitnie i jak szeroko rozrasta się na boki? Powiedz, jak sobie radzisz z trawą przy drewnianych obrzeżach? Pewnie co najmniej co drugie koszenie spędzasz mnóstwo czasu na ręcznym podcinaniu? U mnie w podobnych miejscach po 2-3 koszeniach trawsko i chwasty wysokie na 20 cm, gdy nie dopilnuję przycięcia.
Miłego dnia!
Miłego dnia!
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Piękne foteczki a kalina sztywnołodygowa miodzio
jej kwiaty trochę podobne do hortensji pnącej.
Odbyłam bardzo owocny spacer,kręte ścieżki odsłaniają kolejne tajemnicze zakątki z mnóstwem cudownych roślin.
Odbyłam bardzo owocny spacer,kręte ścieżki odsłaniają kolejne tajemnicze zakątki z mnóstwem cudownych roślin.