Asiula 
zdjęcia mam strasznie niewyjściowe, aż strach je tu pokazywać

Wysłałam Ci na pw, sorry za ich jakość, ale aparat został w domu i tylko z telefonu mam

Na spakowanie się miałam niecałe 2 godziny, zatem nie tylko aparat się nie załapał na wypad

Parę innych rzeczy codziennego użytku również, za to doceniłam ich istnienie i przekonałam się, jak bardzo potrzebna mi jest na co dzień moja kosmetyczka i jej zawartość

Musiałam na miejscu dodatkowe zakupy robić
Eluś 
oj, akumulatory naładowane

Teraz czas nadganiania w pracy, bo się nazbierało, ale warto było!
Renia 
u nas ani skrawka zaśnieżonego. Nad ranem bywają przymrozki, ale dnie jak z końca marca

Zastanawiam się nad wysianiem jakichś nowalijek pod niską folię i włókninę, bo grzechem będzie chyba nie spróbować
Jeszcze przed wyjazdem dorwałam w warzywniaku okrągłe cukinki

Miałam takie w ub. roku w ogródku, smakowały nam, więc jak zobaczyłam, to łapnęłam wszystkie cztery ze skrzyneczki

W ramach wspominania lata i oczekiwania na własne ogródkowe, zrobiłam
Cukinie nadziewane warzywami i kurczakiem
Składniki:
3 cukinie
1 duża pierś z kurczaka, pokrojona w niewielką kostkę
1 duża cebula pokrojona w kostkę
1 duża marchewka starta na tarce
Garść pokrojonego w paseczki pora
1/2 szklanki żółtego sera startego
1/2 szklanki żółtego sera pokrojonego w kostkę + 3 plasterki sera
Bazylia, oregano, sól i pieprz do smaku
2-3 łyżki oleju
Wykonanie:
1. Cebulkę podsmażyć na rozgrzanym oleju, kiedy zmięknie dodać kurczaka i po chwili warzywa. Doprawić do smaku ziołami, pieprzem i solą i poddusić aż mięso będzie gotowe, a płyn niemal całkiem odparuje.
2. Cukinie umyć, odkroić od góry "czapeczki" i wydrążyć. Posolić i popieprzyć od wewnątrz.
3. Farsz zdjąć z ognia i wymieszać z pokrojonym i utartym serem.
4. Nadziewać cukinie przygotowanym farszem a na wierzch położyć po plasterku sera i przykryć "czapeczkami".
5. Zapiekać w nagrzanym do 180*C piekarniku ok. 15 minut, aż cukinia zmięknie a ser się rozpuści. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie placuszki ziemniaczane z kukurydzą i mizeria
Smacznego