Aprilkowy las cz. 2
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Aprilkowy las cz. 2
Latarenki faktycznie klimatyczne
a kolor sciany tz kawalka sciany wyszedl niczego sobie - podoba mnie sie. Malowalam w jednym pomieszczeniu czekolade - ladna jest ale mogla byc bardziej "gorzka" 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Super te latarenki
Muszę "niechcący" podrzucic ten temat mojemu M, co ma sie chłop zastanawiać i bic z myslami, jak tu gotowa podpowiedź
Tak oglądałam te zimowe fotki - i ja nie mam takich fot śniegowych, swojego ogródka, z tej zimy
co za niedopatrzenie 
Tak oglądałam te zimowe fotki - i ja nie mam takich fot śniegowych, swojego ogródka, z tej zimy
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne i klimatyczne dodatki do ogrodu... 
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Jolu, mam nadzieję, że odpowiednio wyściskałaś eMa
, bo latarenki są
.
Chyba masz dziurę w dachu, bo tak Ci choinkę przysypało
Ślicznie wygląda biała. Ja mojej siostrze kupiłam w prezencie miniaturową białą 
Chyba masz dziurę w dachu, bo tak Ci choinkę przysypało
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga witaj, jak to dobrze mieć fajnych facetów
Już przebieram nóżkami żeby ustawiać latarenki na tarasie. Teraz jestem na etapie poszukiwania donic na taras dla róż. Część chyba sama będę robiła w formie dużych skrzyń drewnianych.
Julek, w sypialni pierwsze przymiarki kolorystyczne. Właśnie taka czekolada ale bardzo zgaszona, raczej zimny odcień. Nie mogę sobie pozwolić na głębokie kolory bo się zleje z dębową podłogą. A zimny odcień wymusza błękit luksferów i grzejnika. Lubie taką zabawę kolorami
Ewo/Ave - biję się w piersi
miałam do Ciebie zajrzeć ale mi się zamieszało w życiu. Solennie i publicznie obiecuję poprawę w najbliższym możliwym terminie.
A swojemu M koniecznie temat rzuć bo to fajne gadżety tarasowo-ogrodowe. Moje jeszcze są dość spore więc robią dobrą robotę w wystroju.
Aniu/Konwalio bardo się cieszę że się podobają. Ja też piałam z zachwytu jak je dostałam. M się śmiał że mi kupił jak takie ruskie babuszki włożone jedna w drugą. Nie pamiętam jak się te skaładane, drewniane babuszki nazywały
Lulek, tfu, tfu, czarownico. Jaką dziurę w dachu
Obyś w złą godzinę nie wypowiedziała
Zakochałam się w tej choince dwa lata temu i zamówiłam w internecie. Na żywo przerosła moje oczekiwania. Trudno było znaleźć czarne ozdoby ale się udało. Z czerwonymi nie było problemu ale chciałam żeby miały podobną fakturę. Teraz jest większy wybór ozdób w tym stylu więc co jakiś czas coś ciekawego dokupuję. Nie muszę jej rozbierać po sezonie bo po rozłożeniu na pół, owijam folią streczową i wrzucam na strych
Mam nadzieję że siostrze też się podobała?
Julek, w sypialni pierwsze przymiarki kolorystyczne. Właśnie taka czekolada ale bardzo zgaszona, raczej zimny odcień. Nie mogę sobie pozwolić na głębokie kolory bo się zleje z dębową podłogą. A zimny odcień wymusza błękit luksferów i grzejnika. Lubie taką zabawę kolorami
Ewo/Ave - biję się w piersi
A swojemu M koniecznie temat rzuć bo to fajne gadżety tarasowo-ogrodowe. Moje jeszcze są dość spore więc robią dobrą robotę w wystroju.
Aniu/Konwalio bardo się cieszę że się podobają. Ja też piałam z zachwytu jak je dostałam. M się śmiał że mi kupił jak takie ruskie babuszki włożone jedna w drugą. Nie pamiętam jak się te skaładane, drewniane babuszki nazywały
Lulek, tfu, tfu, czarownico. Jaką dziurę w dachu
Zakochałam się w tej choince dwa lata temu i zamówiłam w internecie. Na żywo przerosła moje oczekiwania. Trudno było znaleźć czarne ozdoby ale się udało. Z czerwonymi nie było problemu ale chciałam żeby miały podobną fakturę. Teraz jest większy wybór ozdób w tym stylu więc co jakiś czas coś ciekawego dokupuję. Nie muszę jej rozbierać po sezonie bo po rozłożeniu na pół, owijam folią streczową i wrzucam na strych
Mam nadzieję że siostrze też się podobała?
-
April

No to teraz obiecana lista zamówionych róż w ilości od 1 do 4 sztuk w jednej odmianie:
1 Bonica
2 Iceberg
3 new Dawn
4 Louis Odier
5 The Fairy
6 Lavender Lassie
7 Indigoletta
8 Pastella
9 Bantry Bay
10 Peace
Poszukuję jeszcze Eden Rose.
Tak zaczynam chorobę różaną w moim lesie. Ciekawa jestem jak się sprawdzą. Teraz czeka mnie tylko pilne przygotowanie rabat jak tylko ziemia rozmarznie
Myślicie że dokonałam dobrego wyboru?
1 Bonica
2 Iceberg
3 new Dawn
4 Louis Odier
5 The Fairy
6 Lavender Lassie
7 Indigoletta
8 Pastella
9 Bantry Bay
10 Peace
Poszukuję jeszcze Eden Rose.
Tak zaczynam chorobę różaną w moim lesie. Ciekawa jestem jak się sprawdzą. Teraz czeka mnie tylko pilne przygotowanie rabat jak tylko ziemia rozmarznie
Myślicie że dokonałam dobrego wyboru?
Cześć Jolu
Widzę, że wracasz z foromowego niebytu... jak to wytrzymałaś?
Bardzo ładny upominek od M.... sama niedługo wybieram się na Bronisze na polowanie między wiosennymi akcentami; może się skuszę na jakieś latarenki
Różane zamówienie pokaźne... czy zamierzasz sadzić w pobliżu tarasu czy idziesz z różami w las?
Pozdrowienia!
A.
Widzę, że wracasz z foromowego niebytu... jak to wytrzymałaś?
Bardzo ładny upominek od M.... sama niedługo wybieram się na Bronisze na polowanie między wiosennymi akcentami; może się skuszę na jakieś latarenki
Różane zamówienie pokaźne... czy zamierzasz sadzić w pobliżu tarasu czy idziesz z różami w las?
Pozdrowienia!
A.
-
April

Cześć Aguś, jeszcze do Ciebie nie dotarłam. Mam świadomość że muszę sobie zarezerwować na Ciebie parę godzin
Większość róż na i pod pergole widoczne z tarasu, reszta na taras. Część kupowana oczami więc jeszcze nie wiem. Oj będzie wesoło wiosną
Większość róż na i pod pergole widoczne z tarasu, reszta na taras. Część kupowana oczami więc jeszcze nie wiem. Oj będzie wesoło wiosną
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja tez bym wolala taki zgaszony, zimny matowy braz - nawet taki bardziej ziemisty za mna chodzi tz przelamany zgnila zielenia ale mnie tapeta, ktora mam na jednej scianie trzymala z odcieniem ale nie jest zle ... a do tego to jest pomieszczenie ktorego sie nie uzywa, taki odstawnik na wszystko i nic, to tez nie widze na codzien 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Ładne róże wybrałaś
Pewnie będziesz z nich zadowolona, choć Indigoletta czy Lavender Lassie mogą wymagać porządniejszego okrycia zimą. Zresztą w lesie jest cieplej niż na polu
New Dawn nie sadź przy samym tarasie, bo śmieciucha 
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Nie spiesz sie Kochana z tą rewizytą
bo mój wątek na razie śpi snem zimowym, obudzę go wiosną 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Jolu 8 Pastelek w kupie będzie wyglądać zjawiskowo
, pozostałe różyczki to dobry wybór. Podziwiam je u innych Forumek. Ja mam New Down posadzoną jesienią 2011, ale po ostatniej zimie wymarzła i odbiła wiosną marnymi gałązkami. Zostawiłam ją, chociaż jej odrosty raczej straszyły. Liczę, że po tej póki co łaskawej zimie obudzi się i ruszy z kopyta. To silna różyca
Odnośnie choinki, to mojej siostrze bardzo się podobała. Odpluwam i odszczekuję tą dziurę w dachu: tfutfutfu, hauhauhau
Odnośnie choinki, to mojej siostrze bardzo się podobała. Odpluwam i odszczekuję tą dziurę w dachu: tfutfutfu, hauhauhau
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu cudne różyczki zamówiłaś, ależ robi się różany ogród
U mnie niestety coraz mniej różany, ale mam nadzieję, że te które przetrwały będą przyciągały wzrok i pocieszą po stratach...
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
April, piękne różyczki zamówiłaś! Będzie różanka jak się patrzy
Latarenki urocze, mam podobne..
Superowy prezent 
Latarenki urocze, mam podobne..
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No nie... wszyscy już pozamawiali róże?
To ja jestem widzę gdzieś za murzynami
Jolu, gdzie robiłaś zamówienie?