Na pewno to są zakupy pierwszej potrzeby, przecież innych nie robimy.
 Na pewno to są zakupy pierwszej potrzeby, przecież innych nie robimy.   
 Ja muszę namówić męża na jakieś śrubki, albo może jednak odwiedzę jakiś ogrodniczy online, będzie wygodniej i... "bez łaski"

Marysiu, Jadziu mnie się też marzą takie eleganckie, poukładane rabaty... eleganckie, katalogowe.... A potem wyszło jak zwykle - tam dosadzę, tu odkopię. Tam dosieję...
 Ale lubię tak pstrokato, radośnie i kolorowo.
 Ale lubię tak pstrokato, radośnie i kolorowo. Soniu, dziękuję
 A co do dziwaczka, jak będziesz chciała, to podeślę Ci trochę nasion moich. Są różne i dziwne. W paski, kropki, czasami bardziej różowe, czasami bardziej żółte, w każdym razie bardzo dziwne.
  A co do dziwaczka, jak będziesz chciała, to podeślę Ci trochę nasion moich. Są różne i dziwne. W paski, kropki, czasami bardziej różowe, czasami bardziej żółte, w każdym razie bardzo dziwne.   
 Ja może skusze się.. w ub. roku kupowałam farbownik - takie ładne niebieskie kwiatuszki, dla nich zajrzę może do sklepu z nasionami, chciałam też.......... no i się zaczyna

Jadziu, tak jak wspomniałam - hazardziści z nas!!!

Ewuniu, bronię się rękami i nogami, ale... namówiłaś mnie
 Zajrzę, ale tak jednym okiem patrzeć będę
  Zajrzę, ale tak jednym okiem patrzeć będę   

Byłam dziś po słonecznik dla ptaków, nasion całe regały, ale jednak nie podeszłam.
 Byłam dziś po słonecznik dla ptaków, nasion całe regały, ale jednak nie podeszłam. 

To tak w nawiązaniu do kłosowatych kwiatostanów, które uwielbiam.
  To tak w nawiązaniu do kłosowatych kwiatostanów, które uwielbiam.