Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
o jej jaka słodka i kochana jest ta psiunia !
Lepszego zdjęcia już nie można sobie nawet wyobrazić na zakończenie dnia
Pozdrawiam Cię Ewelinko !
Lepszego zdjęcia już nie można sobie nawet wyobrazić na zakończenie dnia

Pozdrawiam Cię Ewelinko !
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Karolinko, Wipko ! Ja też "wymiękam" na widok niektórych minek naszej suni
Ale to było wczoraj na bardzo późne dobranoc, a dzisiaj na dzień dobry muszę podzielić się moją radością - przeprowadziłam poranny patrol po ogrodzie i niespodzianka !!! Zakwitła wreszcie Datura ! I Dziewięćsił pięknie rozwinął w słoneczku swoje kwiatki

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
"Świeże " zdjątka :
Dalia rozpoczęła swój festiwal, mam nadzieję ,że jak w minionym roku pokwitnie aż do przymrozków

Milin osiągnął swoje apogeum, kwitnie pięknie i obficie, a jego długie pędy przewieszają się przez płot. Sąsiadka się śmieje, że ona też ma Milin w ogrodzie, ale to dobra sąsiadka- co jej będę żałować

Ponieważ Wierzbę dopadła grzybica i zniszczyła liście, oberwałam ich nieszczęsne resztki i teraz wygląda tak

A płaczącej Brzozie Yangi gałązki urosły do samej ziemi, tak,że dusiła jedną z kęp Dalii i maleńkie Hebe. Poszła więc do fryzjera i ...oto jej nowa fryzura a'la "Pastuszki" Chełmońskiego

To tyle na dziś , ale drżyjcie , bo ciąg dalszy niebawem nastąpi !
Dalia rozpoczęła swój festiwal, mam nadzieję ,że jak w minionym roku pokwitnie aż do przymrozków

Milin osiągnął swoje apogeum, kwitnie pięknie i obficie, a jego długie pędy przewieszają się przez płot. Sąsiadka się śmieje, że ona też ma Milin w ogrodzie, ale to dobra sąsiadka- co jej będę żałować

Ponieważ Wierzbę dopadła grzybica i zniszczyła liście, oberwałam ich nieszczęsne resztki i teraz wygląda tak

A płaczącej Brzozie Yangi gałązki urosły do samej ziemi, tak,że dusiła jedną z kęp Dalii i maleńkie Hebe. Poszła więc do fryzjera i ...oto jej nowa fryzura a'la "Pastuszki" Chełmońskiego

To tyle na dziś , ale drżyjcie , bo ciąg dalszy niebawem nastąpi !
Witaj Ewelinko !
Mam prośbę do Ciebie Kochana
Właśnie mam zamiar zakupić żywotniki o pokroju kulistym tylko nie wiem, na jaką odmianę ma się zdecydować. Chcę, aby były tak piękne jak Twoje rosnące wzdłuż chodnika do domku. Czy z zdradzisz, jaka to odmiana?
Mam prośbę do Ciebie Kochana

Właśnie mam zamiar zakupić żywotniki o pokroju kulistym tylko nie wiem, na jaką odmianę ma się zdecydować. Chcę, aby były tak piękne jak Twoje rosnące wzdłuż chodnika do domku. Czy z zdradzisz, jaka to odmiana?
Pozdrawiam Wiola !
Ach, skoro dalie u Ciebie dopiero zaczynają, to może u mnie też się jeszcze zdecydują
Mam jedną, która miała być czerwona, a jaka jest naprawdę, to nie wiem czy się przekonam, bo listowie bujne wypuściła (i nawet, o dziwo, nie zżarły jej ślimaki
) a kwiatka ani śladu
Im częściej widzę u kogoś milin, tym większą mam na niego ochotę. Ale im dłużej zwlekam, tym mniej mam miejsca
Bardzo mi się podoba ta brzózeczka, a w nowej fryzurce jej do twarzy, czy dałaś jej lusterko żeby się mogła przejrzeć?

Im częściej widzę u kogoś milin, tym większą mam na niego ochotę. Ale im dłużej zwlekam, tym mniej mam miejsca

Bardzo mi się podoba ta brzózeczka, a w nowej fryzurce jej do twarzy, czy dałaś jej lusterko żeby się mogła przejrzeć?

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Wiolu, Tuje( żywotniki , które rosną wzdłuż chodnika to: Thuja occidentalis "Woodwardii.Posadzone chyba 6 lat temu, , co roku wiosną ( III/IV) są przycinane dla zagęszczenia.
Karolinko- przekażę brzózce Twoje komplementy
A co do Dalii- jak widzisz moje też dopiero zakwitły , a to dlatego,że zbyt późno je posadziłam. Zamiast w połowie maja- na pocz. czerwca( skleroza!). Karpy zostały zapomniane w skrytce...Dalie kwitną długo, aż do przymrozków,więc pewnie jeszcze się doczekasz kwiatów.
Karolinko- przekażę brzózce Twoje komplementy

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
" Lato, lato, lato wszędzie!"- czy Was też tak pozytywnie doładowuje ta piękna pogoda ? Rano , z włosem rozwianym, pognałam do ogródka , by zacząć dzień kawusią... Ach, jak dobrze! Potem lektura pism , oczywiście ogrodniczych... a dopiero potem prozaiczne prace w domu. Między praniem, a prasowaniem i sprzątaniem powklejam zdjęcia( fotosik jakiś powolny)

Zima może już u mnie być. Mąż zamówił drewno , bo on uwielbia spędzać wieczory przy kominku i teraz marudzi ,że jest za ciepło, a szkoda, bo by sobie napalił...Oj, faceci !

Takie różne widoczki...

Zima może już u mnie być. Mąż zamówił drewno , bo on uwielbia spędzać wieczory przy kominku i teraz marudzi ,że jest za ciepło, a szkoda, bo by sobie napalił...Oj, faceci !

Takie różne widoczki...

Te widoczki u Ciebie to po prostu balsam dla duszy... A po takim trawniku to chyba tylko na boso można chodzić, w butach to bym nie śmiała
Co do zimy, to ja nawet rozumiem Twojego męża. Teraz cieszę się latem, ale urok zimy bardzo cenię, oczywiście nie chcę żeby przyszła już teraz, ale no powiedz, czy to nie przyjemnie posiedzieć sobie wieczorem przy kominku gdy za oknem zadymka? Ach, rozmarzyłam się znowu
Zresztą nie mam kominka 

Co do zimy, to ja nawet rozumiem Twojego męża. Teraz cieszę się latem, ale urok zimy bardzo cenię, oczywiście nie chcę żeby przyszła już teraz, ale no powiedz, czy to nie przyjemnie posiedzieć sobie wieczorem przy kominku gdy za oknem zadymka? Ach, rozmarzyłam się znowu