widzę , że u Ciebie wiosna, to i siewy się zaczęły
Moje marzenie - maniusika cz.II .
- bodzia3012
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje marzenie - maniusika cz.II .
Witaj Janeczko

- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich wiosennie .Znowu pogoda jesienna ,zimno ,mokro i wietrzno ,a ziemia u mnie jeszcze nie całkiem rozmarzła .Chciałabym zakupione byliny i lilie wsadzić od razu do ogrodu ale jeszcze nie można , ,Jak po niedzieli ziemia nie rozmarznie będę musiała sadzić do doniczek ,tylko muszę ziemi dokupić z sianiem tez się przeniosę do szklarni bo już połowa marca przeszła a ja nic jeszcze nie siałam oprócz begonii ,która jeszcze nie wschodzi oraz niecierpków ,które już zaczynają się pokazywać , jak będzie cieplej to też przeniosę się z nimi do szklarni bo tam jest więcej światła ,,
Tylko przebiśniegi pięknie kwitną a krokusy jak pokazały niebieskie czubki tak siedzą i czekają na słoneczko tak jak i ja ..

wreszcie i ja mam żółciutkie ranniki .

Kupiłam je w tamtym roku i ładnie się przetrzymały i kwitną .. Będę musiała zaznaczyć miejsce aby ich nie wykopać .. jak znikną po przekwitnięciu ..
Tylko przebiśniegi pięknie kwitną a krokusy jak pokazały niebieskie czubki tak siedzą i czekają na słoneczko tak jak i ja ..

wreszcie i ja mam żółciutkie ranniki .

Kupiłam je w tamtym roku i ładnie się przetrzymały i kwitną .. Będę musiała zaznaczyć miejsce aby ich nie wykopać .. jak znikną po przekwitnięciu ..
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Dobrze, że masz przynajmniej szklarenkę. Ja muszę biegać z tarasowcami na zewnątrz i do środka, bo zależy mi, by się hartowały.
Tuberozy kwiatu nie widać ale ilość małych cebulek imponująca
Tuberozy kwiatu nie widać ale ilość małych cebulek imponująca
- maniusika

Właśnie wróciłam z Biedronki i nie obyło się bez zakupów , kupiłam begonię zwisającą , żółty łubin,i kilka innych pudełek dobrze się nie przyglądałam ale wzięłam kilka bo po dwa zł to się opłaci .. Po niedzieli będę przesadzać wszystko do doniczek , bo to maleństwa i trudno było by znaleść je później w ogrodzie .. I tak dostałam burę od córki bo przyszły mi dopiero kwiaty ze Świata cebul i miałam nic nie kupować ..znowu będę miała szlaban na wyjazdy ..
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
maniusika pisze:...... I tak dostałam burę od córki .....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- maniusika

Chyba tak . ..i córka nie ma zamiłowania do ogrodu ,woli robić w domu a mnie to odpowiada bo dla mnie efekty w domu zawsze wydawały się nie widoczne .. a kiedyś w polu lub teraz w ogrodzie widać jak wszystko się zmienia .. .. I lubię spędzać czas na świeżym powietrzu teraz nie mogę doczekać się ,kiedy solidnie popracuję w ogrodzie ...U mnie nadal pada deszcz,jest zimno i ponuro ...
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Janko, tak to jest z tą ogrodową chorobą, jak się widzi trzeba mieć.
A jak się jest odosobnionym w swoiej chorobie to potem są takie konsekwencje. Ja mam podobnie tylko nikt w domu nie chce zrobić bo same chłopy. 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Dziewczyny, nie narzekać
Same robimy ale za to jaka satysfakcja jak wyrośnie tak jak chcemy i wszyscy naokoło podziwiają. A nawet jak nie podziwiają, to dla nas samych frajda
Ja dopiero zaczynam przygodę z ogrodem i wiele rzeczy robię źle, ale jak już coś mi się uda to mam taką radochę, że hej.
A poza tym, dzięki temu możemy nawiązywać takie przyjaźnie jak te nasze - właśnie z braku zrozumienia ze strony bliskich, czujemy potrzebę podzielenia się wiedzą, doświadczeniami, radościami i smuteczkami. Myślę, że zgodzicie się z tym
Same robimy ale za to jaka satysfakcja jak wyrośnie tak jak chcemy i wszyscy naokoło podziwiają. A nawet jak nie podziwiają, to dla nas samych frajda
Ja dopiero zaczynam przygodę z ogrodem i wiele rzeczy robię źle, ale jak już coś mi się uda to mam taką radochę, że hej.
A poza tym, dzięki temu możemy nawiązywać takie przyjaźnie jak te nasze - właśnie z braku zrozumienia ze strony bliskich, czujemy potrzebę podzielenia się wiedzą, doświadczeniami, radościami i smuteczkami. Myślę, że zgodzicie się z tym
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
- maniusika

Te narzekania to chyba z tego że nie można jeszcze porządnie popracować w ogrodzie .. wtedy gdy się człowiek napracuje że bolą wszystkie kości to się nie narzeka bo to jest nasza przyjemność więc teraz gdy za oknem znowu biało ,przynajmniej u mnie można sobie ponarzekać bo później gdy na prawdę przyjdzie wiosna zostanie tylko chwalenie się swoimi kwiatuszkami i nikt na nic nie będzie narzekał .. Masz rację Jagódko , przyjaźnie nasze pomagają nam przetrwać najgorsze dni jakie są w zimie , możemy się trochę wyżalić jak nas coś uwiera a w domu nie mamy zrozumienia .. U mnie jest tak że nie mogą sobie wyobrazić że mogę wydawać tyle pieniędzy na kwiaty a im nie szkoda wydawać na zbędne zakupy .
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Obie macie rację w 100% i to właśnie szukanie aprobaty i podzielenie się swoimi radościami przywiodło nas wszystkie na to forum i znalezione tu przyjaźnie są naszą radością i pociechą w trudnych ogrodowych chwilach. 
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Podpisuję się obiema rękami pod tym co Majka napisała
U mnie dzisiaj trochę wiosennie, bo słoneczko świeciło i +7 . Mimo niedzieli popracowałam troszkę i już czuję mieśnie, króre leniuchowały przez zimę
Ale co tam. Z każdym dziem będzie ładniej, cieplej i nam weselej 
U mnie dzisiaj trochę wiosennie, bo słoneczko świeciło i +7 . Mimo niedzieli popracowałam troszkę i już czuję mieśnie, króre leniuchowały przez zimę
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- maniusika

Olu a u mnie nadal pochmurno i zimno ale i tak po niedzieli biorę się za siewy w szklarni nie pada i nie wieje ..
-
KDanuta

- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Trudno mieć silną wole jak widzi się tyle ciekawych
roślin w ogrodniczym, a wszystko chciało by się mieć
bo wszystkie piękne i trudno z czegoś zrezygnować
roślin w ogrodniczym, a wszystko chciało by się mieć
bo wszystkie piękne i trudno z czegoś zrezygnować
Twoje roślinki Janeczko już ładnie sie rozkwitają , a z wysiewów będzie kolorowe lato.
Pozdrawiam Krystyna
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Janeczko ponarzekać na śnieg, deszcz i inne zawirowania przedwiośnia zawsze można ale to taka pora i natura ma prawo kaprysić ale ....
za kilka godzin a dokładnie to chyba godz 00,20 21.III przychodzi WIOSNA
A żeby jeszcze cieplej zrobiło sie na serduszku to w długoterminowej prognozie pogody w kwietniu maja byc dni z temperaturą do 20 st. C.
Pewnie w moich stronach nie ale na południu Polski na pewno więc do Ciebie już blisko.
za kilka godzin a dokładnie to chyba godz 00,20 21.III przychodzi WIOSNA
A żeby jeszcze cieplej zrobiło sie na serduszku to w długoterminowej prognozie pogody w kwietniu maja byc dni z temperaturą do 20 st. C.
Pewnie w moich stronach nie ale na południu Polski na pewno więc do Ciebie już blisko.