Ogród Marii Michalskiej
Re: Ogród Marii Michalskiej
Kochani forumowicze w moim regionie susza. Oczekujemy kropli deszczu .Nic nie można przesadzać ani dosadzać. Jak na m-c maj to przydaje się wilgoci a tu jak nie było tak nie ma.

Dzisiaj tj 20 maja wreszcie spadł tak długo oczekiwany deszcz co prawda 3 krotnie w ciągu dnia padał grad ale nie był tak dokuczliwy i w wielkości średniej. Przyroda mruczała z zadowolenia, bo nie mogłam patrzeć jak truskawki mało rozwijały się.A nie mówiąc o pozostałych roślinach. Po prostu wszystko dostało pobudzenia. A że trawa będzie tez dominować to trudno będę z głową w ziemi i do przodu. 
-- 21 maja 20130000001350k1310 --
Oj pomyliłam dzisiaj padało tj. 21 maja a nie 20 jak wcześniej napisałam.
-- 21 maja 20130000001350k1310 --
Oj pomyliłam dzisiaj padało tj. 21 maja a nie 20 jak wcześniej napisałam.
Spadł deszcz a chwasty ruszyły do boju i pracy a pracy.

- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, dobrze ze deszczyk popadał u ciebie, roślinki będą wdzięczne
Fotki jakies wstawisz ?
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu
jak tam Twoje cudne piwonie, czy już kwitną 
Witaj Halinko nie odzywałam się bo przeczytałam w wątku że miałaś kłopoty z ojcem. Współczuję ale taka kolej rzeczy. Jak każdy cierpi w swoim czasie. Ja byłam dzisiaj na cmentarzu przy grobie rodziców. Napisz coś więcej na pw. Co do piwonii z jednym kwiatem to przekwitła się jako pierwsza drzewiasta biała i kolejna różowa .
A teraz rozkwita się koralowa jest 5 pąków ale liście ma takie tradycyjne cudna i zrobiłam zdjęcie w pierwszej fazie rozkwitu a jutro zrobię powtórne. Natomiast pozostałe jeszcze są w pąkach. Po za tym zaczęły kwitnąć irysy wysokie ale też oszczędnie nie wiele jest kwiatów. Zaczynają kwitnąć orliki niektóre polikwiduję bo są nie ciekawe.Zostawię tylko te ładniejsze. Halinko masz trochę chęci
odwiedzania sklepów ogrodniczych jeśli tak to zwróć uwagę czy są clematisy "MOON LIHT", ASAO, OSMOHIRO .Może coś przekręciłam nazwę ale może się zorientujesz.Jeżeli nie masz czasu lub chęci to rozumię.To tyle na dzień dzisiejszy pozdrawiam.
A teraz rozkwita się koralowa jest 5 pąków ale liście ma takie tradycyjne cudna i zrobiłam zdjęcie w pierwszej fazie rozkwitu a jutro zrobię powtórne. Natomiast pozostałe jeszcze są w pąkach. Po za tym zaczęły kwitnąć irysy wysokie ale też oszczędnie nie wiele jest kwiatów. Zaczynają kwitnąć orliki niektóre polikwiduję bo są nie ciekawe.Zostawię tylko te ładniejsze. Halinko masz trochę chęci
odwiedzania sklepów ogrodniczych jeśli tak to zwróć uwagę czy są clematisy "MOON LIHT", ASAO, OSMOHIRO .Może coś przekręciłam nazwę ale może się zorientujesz.Jeżeli nie masz czasu lub chęci to rozumię.To tyle na dzień dzisiejszy pozdrawiam.
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Marysiu
moja piwonia drzewiasta też już przekwitła, ale zaczynają kwitnąć piwonie bylinowe.
W tamtym roku trochę ich nakupiłam, więc mam nadzieję, że choć jednym kwiatem zakwitną.
Pytając o piwonie miałam na myśli tę cudną brzoskwiniową (koralową) i różową. Proszę wstaw fotkę tych piwonii jak zakwitną
Marysiu, ze względu na brak czasu (mamę mam u siebie i muszę jej poświęcać więcej czasu, bo jest jej bardzo ciężko po śmierci męża) po sklepach ogrodniczych w ogóle nie chodzę.
W przyszłym tygodniu zadzwonię do Ciebie
W tamtym roku trochę ich nakupiłam, więc mam nadzieję, że choć jednym kwiatem zakwitną.
Pytając o piwonie miałam na myśli tę cudną brzoskwiniową (koralową) i różową. Proszę wstaw fotkę tych piwonii jak zakwitną
Marysiu, ze względu na brak czasu (mamę mam u siebie i muszę jej poświęcać więcej czasu, bo jest jej bardzo ciężko po śmierci męża) po sklepach ogrodniczych w ogóle nie chodzę.
W przyszłym tygodniu zadzwonię do Ciebie
Agato wstawię fotki tylko brak i u mnie czasu to dentysta to płatności i tak leci.
Halinko wszystko rozumię
Halinko wszystko rozumię
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Marysiu
Czekam na fotki Twoich piwonii
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Marysiu, ja z czasem tez na bakier
ciągle coś
a nawet jak juz złapie wolną chwile, to klikać w komputerze mi się już nie chce
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Marysiu 
tak się popatrzyłam na mojego kuklika pomarańczowego i mi się przypomniało.... czy my się nie miałyśmy czasem wymieniać?
tak się popatrzyłam na mojego kuklika pomarańczowego i mi się przypomniało.... czy my się nie miałyśmy czasem wymieniać?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Jagusiu mam wyrwę w mózgu. Był czas że notowałam teraz mimo emerytury coraz więcej obowiązków a słabość w gonitwie jest ociężała Napiszę więcej

Kochane z forum ogrodniczego teraz znowu bez upamiętania pada już deszczu ponad miarę nie ma kiedy zrobić fotek. Zakwitła ta piwonia bylinowa o kolorze pomarańczowo żółtym/trudno określić/ bo w pąku jest kolor pomarańczowy a przy rozkwicie całkiem jasno-żółtym kolorze. Co prawda ma kwiat urzekająco-duży. Sama się zachwycam.Teraz rozkwitła się bylinowa wiśnia ii biała ale tak jak pisałam pada i pada. Trzeba po prostu ukradkiem łapać fotki. 
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Marysiu
u mnie codziennie są wichury i pada,albo gradobicie.Dużo roślinek już mam uszkodzonych
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Witaj Marysiu ,u mnie na szczęście gradu nie było ,
ale za to deszcze ,deszcze ,mokro że do ogrodu wejść nie można ,,,pozdrawiam
ale za to deszcze ,deszcze ,mokro że do ogrodu wejść nie można ,,,pozdrawiam