Ogród piofigla cz1.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p
Od: 11 lis 2009, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piofigla cz1.

Post »

Witajcie Mili Goście :D

Reniu miło że podobają Ci się moje zarośla. Z przyjemnością wybiorę się do Pisarzowic, podejrzewam ze musi tam być przepięknie :D

Justynko wróciłem przed chwilą z Twoich stron, jednocześnie moich stron rodzinnych. Odwiedziłem moją Ciocię i Wujka, zapalonych ogrodników, którzy swój mały areał wypełnili doszczętnie ogrodniczo, ich roślinność wypełza już poza ogrodzenie, ciesząc swym widokiem sąsiadów :

Obrazek

Obrazek

bardzo podobają mi się formowane przez Wujka iglaki

Obrazek

dostałem od Cioci takiego pięknego liliowca

Obrazek

Głównym celem był Świerklaniec a tam min. Śląski Ogród, miejsce warte zatrzymania się, nacieszenia wzroku i ewentualnych zakupów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a jeszcze może takie jedno rozkoszne zdjęcie

Obrazek

Zenku tak w tym roku azalie dopisały, Tobie odpłacą się w przyszłym sezonie za słabsze obecnie kwitnienie

Obrazek

Obrazek

Dorotko azalie kwitną od razu po posadzeniu, kupując trzeba zwracać uwagę aby miały pąki kwiatowe. Kilka azali ma u nas ponad 10 lat

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Tomek :wit
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajną wycieczkę odbyłeś. A u rodzinki piękny widok- te rośliny wylewające się wręcz za ogrodzeniem, wspaniałe.
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Piękny ogród mają Twoi krewni .Czy tylko liliowca dostałeś :?: ;:224
Co kupiłeś w Śląskim ogrodzie . :?:
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Tomku, Twój wuj to chyba niespotykanie spokojny człowiek. Do kształtowania takiego bonsai trzeba mieć świętą cierpliwość. Efekt pracy niesamowity.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witam.
Oglądam już dłuższy czas Twój wątek(jeszcze nie skończyłam :) ) i nie mogę się oprzeć, muszę napisać kilka zdań, a potem wrócę do lektury :D :D
Jestem zachwycona, piękny ogród, super połączenie iglaków i azalii i rh, które tak uwielbiam!!!!Podoba mi sie zwłaszcza podzielenie ogrodu w kilka zakątków, murki, ścieżki.... To nadaje tajemniczości i powiększa optycznie ogród. Eeehh....kiedy ja u siebie coś takiego zrobię? Chciałabym coś chociaż trochę zmienić , ale jakoś nie mam siły i zapału, pomysłu. Może u mnie za mało miejsca, a moze ten deszcz nie nastraja odpowiednio.
Teraz u Ciebie wiosną iglaki są szczególnie piękne , te nowe jasno-zielone przyrosty, czerwień azalii i innych kwitnących roślin nie pozwala oderwać oczu od takich widoków.

Pozdrawiam serdecznie.Anna

Zapomniałam dodać, że ogród wuja również jest piękny, widać to u Was rodzinne... :D :D
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Spektakl rh i azaliowy oszałamiający. Szkoda, że trwa tak krótko.
Bardzo dorodne hosty, ale czy u ciebie nie ma wcale ślimaków. U mnie niestety każda jedna nadgryziona :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Piękne te zdjęcia z ogrodu Twojej rodziny i najbardziej podobają mi się te od strony ulicy. Czemu tak nei może wyglądać każdy dom w naszym kraju? Takie obrazki powinno pokazywać się jak najczęściej!

I jeszcze pozachwycam się Twoimi azaliami :D
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Aniu rzeczywiście wycieczka była udana, bardzo lubię tam jeździć, niestety robię to rzadko :D

Jolu dostaliśmy od Cioci kilka roślinek, ja oprócz liliowca żadnych nie znam z nazwy :oops:
W Ogrodzie Śląskim jest ogromny wybór roślin, niestety te pod moje oko, poza moim zasięgiem cenowym.
Kupiliśmy parę drobiazgów, proszę zobacz, nie muszę Ci ich przedstawiać:

Obrazek

Mnie podobałoby się coś takiego, ale pozostaje mi zrobić sobie takie bonsai samodzielnie:

Obrazek

Od Wujka dostałem wspaniały prezent, donice na parapety do ganku (Wujek jest stolarzem)

Obrazek

Ciocia z Wujkiem śledzą nasze forum i zachęcam ich aby się zalogowali.
Powiem wszystko do końca, byłem tam na ślubie i co tu dużo mówić było super.
Uwielbiam wracać w moje rodzinne strony, jest tam przepięknie :D

Romku masz rację Wujek jest bardzo cierpliwy i czego się tknie daje sobie z tym radę, bardzo go szanuję, on mnie zaraził pasją sadzonkowania roślin, pierwsze rozmnożone iglaki miałem od niego. Obiecał mi pomóc przy formowaniu kilku okazów :D

Aniu Ann-ka72 bardzo dziękuję za pochwały, co tu kryć, chyba każdy z nas przystąpił do forum częściowo po to aby pokazać swój ogród i usłyszeć jakieś miłe słowo. Złożę Ci rewizytę i powiem coś więcej, bo przepraszam ale nie znam jeszcze Twojego ogrodu :D

Dorotko dziękuję. Ślimaków mamy całe mnóstwo i wszelkiej maści ale nasze może lubią co innego :;230

Pawle dziękuję, masz świętą rację, ogrody powinny wychodzić poza ramy ogrodzeń, niech jeszcze bardziej ubarwiają świat. Na szczęście takie widoki można już widzieć coraz częściej :D

Chciałbym żeby w przyszłości część moich iglaków przybrała podobną formę:

Obrazek
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 Znów piękne zakątki, również rodzinne.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Tomku fajne zakupy, no i te skrzynki od Wujka też super .
strzepola
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 gru 2009, o 20:37

Post »

Drogi piofiglu ciekawe czy Twoi krewni wyrazili zgodę na publikację tych zdjęć? he, he , he. Pozdrawiam Ola, też krewna. A tak nawiasem kiedy przyjedziesz urządzić mi tak pięknie mój ogródeczek.
Awatar użytkownika
piofigiel
1000p
1000p

Post »

Adrianno witaj, dziękuję Ci, miło mi bardzo :D

Geniu zakupy nasze są obecnie zazwyczaj skromne, bo mamy już sporo zielska, ale nie można przecież ze szkółki wyjść z pustymi rękami. A co do żurawek to dopiero z nimi zaczynamy, kompletujemy kolory, dotychczas mieliśmy same buraczkowe, w Krakowie trudno dostać inne kolory :D

strzepola oczywiście Olusia, pytałem o zgodę, bardzo chętnie przystali na moją propozycję pokazania ich ogrodowego dorobku. Ja z chęcią przyjadę i pomogę Wam w ogródeczku ale tylko jako para rąk do pracy, bo dobrze Cię znam i wiem że sama potrafisz stworzyć, zaprojektować piękny ogród, wszystko czego się dotkniesz, ma najwyższą jakość. Kiedy wspólnie z Mężem zakaszecie rękawy, w krótkim czasie wszyscy sąsiedzi będą Wam zazdrościć :D
Dziękuję że mnie odwiedziłaś, nie spodziewałem się ;:196

Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Też chcę takiego wujka....
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Tomku, zachęcaj zachęcaj Wujostwo do podzielenia się z nami pięknymi widokami z ogrodu :D
A jakie ładne skrzynki dostałeś, super prezent. Nowe rośliny też udane, ale podpowiedz co tam po prawej za cudo, obok żurawek.
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

Bardzo ładny przedogródek wujostwa. Gdyby każdy dom tak miał, jakże miło by było iść na spacer.

pozdrawiam ;:3
Reni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”