Ogródek AGNESS cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Re: Ogródek AGNESS cz.4

Post »

Piękne Agnieś u Ciebie i bratki i tulipanki, ale mnie najbardziej urzekła ta stokrotka - cudna.
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko jednak trochę wiosny widać w twoim ogródku a prymulki urocze.Gdy patrzy się na ich
kwitnące kwiaty od razu robi się weselej.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko- pierwiosnki przecudnej urody. :roll: Mówisz, że Ci róże pienne pomarzły i pomimo okrycia? :( Okropna ta zima była .Ja swoich nigdy nie okrywałam, tylko kopczyki z kory, ale jakoś się trzymały, a tej zimy zmarzły mi wszystki róże pnące do granicy śniegu, najgorzej mi szkoda tej przy pergoli, gdyż ona kwitnie na ubiegłorocznych pędach i w tym roku nie zakwitnie. :wink:
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam,coraz piękniej robi się w naszych ogrodach,piękne prymulki i tulipany... :D :D :D
Miałam w planach zakup róż na pniu,ale teraz po tej okropnej zimie tyle forumowiczów narzeka ze padły to chyba zrezygnuje z zakupu,może lepiej piwonie krzewiaste :?: ... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x_P-42

Post »

Agnieszko, goryczka na pewno zakwitnie a po kwitnieniu pięknie Ci się rozrośnie, zobaczysz. Chroń ja tylko przed nadmierną wilgocią . ;:7
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Aguś jakie energetyczne kolory pierwiosnków i tulipanki już Ci kwitną- piękna wiosenka.
;:196 Kaśka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś ja również bardzo lubię prymulki i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich :D

Ewuś drobniutkie brateczki są prześliczne, takie delikatne i piękne, a ich zapach powalający :D Ja miałam dokupić sobie i drobnych, ale nie udało mi się wyjść, a teraz już troszkę zbyt późno :?

Izo dziękuję :D

Danusiu, faktycznie prymulki swoimi niesamowitymi kolorkami sprawiają ogromną radość :D

Tajeczko, róże pienne były bardzo dokładnie okryte i mimo wszystko wszystkie mi w tym roku wymarzły, w zeszłym roku też 2 nie przetrwały zimy, więc na ich miejsce dokupiłam sobie nowe i także po nich :( Już rezygnuję z róż piennych, jest tyle innych piękności, szkoda nerwów i pieniędzy na wyrzucanie w błoto.

Marylu ja od tego roku stałam się zagorzałą przeciwniczką róż na pniu, przynajmniej nie w moich rejonach. Miałam je już dobrych kilka lat i każdej zimy były jakieś straty, no ale w tym to masakra, wszystkie poza jedną jedyną :( U koleżanki, rósł szpaler 9 róż i zginęły jej wszystkie, jak odwinęła, to aż płakała :evil: Co do piwonii krzewiastych to nie potrafię Ci doradzić, ponieważ nie mam, wiem tylko tyle, że są naprawdę piękne :D

Polu strasznie się cieszę, mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze :D Mam hopla na punkcie tych ślicznych maluszków :D

Kasieńko dziękuję ;:196 już nie mogłam doczekać się tych wszystkich kolorków :D

Troszkę mojej wiosny :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj AGNIESZKO!
Ojej ile pięknych roślin u Ciebie kwitnie. Slanikak super - ja uwielbiam skalniaki.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Myślałam, że to u mnie jest dużo fiołków, ale u Ciebie to po prostu zatrzęsienie! :shock: :shock:
Przepiękna wiosna - te prymulki w tak duzych kępkach robią wrażenie ;:63 ;:63 Sadziłaś po kilka sztuk, czy są już tak długo, że się mocno rozrosły? Efekt wspaniały :uszy
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Agnieszko, nasz ładnie zagęszczone rabaty i obsypane pięknym kwieciem . Prymule i hiacynty bardzo ładnie Ci kwitną :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, mi też zaczynają kwitnąć pięknie pierwiosnki od Ciebie :)
Kolory są bardzo nasycone na Twoich fotkach, więc muszę zapytać, czy te fiołki rzeczywiście są granatowe?
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

JacekP pisze:.., więc muszę zapytać, czy te fiołki rzeczywiście są granatowe?
Wyjąłeś mi z ust to pytanie Jacku. Też się nad tym zastanawiam. Moje są takie zwykłe fioletowe...
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Aguś, pięknie kolorowo i pachnąco u Ciebie, a róż piennych szkoda bardzo. Zima dała się wszystkim we znaki,
nawet u mnie sa straty, choć i tak jest dużo cieplej niz u Was.
;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysiu podzielam Twoją miłość do skalniaków :D ja mam nieduży ogródek więc mam tylko jeden typowy skalniak i długą skalną rabatę wzdłuż ścieżki do domu, ale na niej rosną nie tylko skalne roślinki, ale i z innych nie jestem w stanie zrezygnować 8-) :D są tam i róże i liliowce i wiele wiele innych :D

Moniś faktycznie mam dużo prymulek, mają one już sporo lat i tworzą wielkie zagęszczone kępy, w zeszłym roku bardzo dużo z nich wydałam , ale one naprawdę bardzo szybko się rozrastają :D

Marcinie dzięki :D Hiacynty na razie zakwitły tylko białe, pozostałe jeszcze czekają, ale to już lada chwila :D

Jacku strasznie się cieszę, że pierwiosnki ładnie się przyjęły i już zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że będą Ci pięknie rosły :D
Izuś , Jacku mój aparat robi bardzo nasycone kolorem zdjęcia, mi bardzo się to podoba, jedynie problem z różowymi, bo ten kolor aż w oczy razi :roll: :lol: Fiołeczki, trudno mi powiedzieć, wydaje mi się, że są takie jak na zdjęciu, ale może trochę jaśniejsze, ale na pewno nie są fioletowe. Są takie najzwyklejsze fiołkowo-granatowe :wink: :D

Wiesiu bardzo żałuję tych róż, bardzo mi się podobały i tak właśnie widzę tę rabatę pod domem, tylko mi tam pasują róże na pniu, ale niestety, już więcej ich nie kupię, zbyt dużo straciłam. Teraz kombinuję co by posadzić zamiast nich. Na pewno będą to róże, ale zastanawiam się, czy posadzić rząd białych Chopinów, czy pomarańczowe Westerlandy.
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Agnieszko :wit
Ale ładnie u Ciebie! Skalniak super! Muszę pochwalić także zdjęcia - są bardzo ładne! Będę czekała na kwitnienie Twoich rh.
Pozdrawiam serdecznie :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”