Ogródek AGNESS cz.4
Re: Ogródek AGNESS cz.4
Piękne Agnieś u Ciebie i bratki i tulipanki, ale mnie najbardziej urzekła ta stokrotka - cudna.
Agnieszko jednak trochę wiosny widać w twoim ogródku a prymulki urocze.Gdy patrzy się na ich
kwitnące kwiaty od razu robi się weselej.
kwitnące kwiaty od razu robi się weselej.
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agnieszko- pierwiosnki przecudnej urody.
Mówisz, że Ci róże pienne pomarzły i pomimo okrycia?
Okropna ta zima była .Ja swoich nigdy nie okrywałam, tylko kopczyki z kory, ale jakoś się trzymały, a tej zimy zmarzły mi wszystki róże pnące do granicy śniegu, najgorzej mi szkoda tej przy pergoli, gdyż ona kwitnie na ubiegłorocznych pędach i w tym roku nie zakwitnie. 
-
maryla73ab
- 1000p

- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam,coraz piękniej robi się w naszych ogrodach,piękne prymulki i tulipany...
Miałam w planach zakup róż na pniu,ale teraz po tej okropnej zimie tyle forumowiczów narzeka ze padły to chyba zrezygnuje z zakupu,może lepiej piwonie krzewiaste
... 
Miałam w planach zakup róż na pniu,ale teraz po tej okropnej zimie tyle forumowiczów narzeka ze padły to chyba zrezygnuje z zakupu,może lepiej piwonie krzewiaste
-
x_P-42
Agnieszko, goryczka na pewno zakwitnie a po kwitnieniu pięknie Ci się rozrośnie, zobaczysz. Chroń ja tylko przed nadmierną wilgocią . 
-
babi52

- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Aguś jakie energetyczne kolory pierwiosnków i tulipanki już Ci kwitną- piękna wiosenka.
Kaśka
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Moniś ja również bardzo lubię prymulki i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich
Ewuś drobniutkie brateczki są prześliczne, takie delikatne i piękne, a ich zapach powalający
Ja miałam dokupić sobie i drobnych, ale nie udało mi się wyjść, a teraz już troszkę zbyt późno
Izo dziękuję
Danusiu, faktycznie prymulki swoimi niesamowitymi kolorkami sprawiają ogromną radość
Tajeczko, róże pienne były bardzo dokładnie okryte i mimo wszystko wszystkie mi w tym roku wymarzły, w zeszłym roku też 2 nie przetrwały zimy, więc na ich miejsce dokupiłam sobie nowe i także po nich
Już rezygnuję z róż piennych, jest tyle innych piękności, szkoda nerwów i pieniędzy na wyrzucanie w błoto.
Marylu ja od tego roku stałam się zagorzałą przeciwniczką róż na pniu, przynajmniej nie w moich rejonach. Miałam je już dobrych kilka lat i każdej zimy były jakieś straty, no ale w tym to masakra, wszystkie poza jedną jedyną
U koleżanki, rósł szpaler 9 róż i zginęły jej wszystkie, jak odwinęła, to aż płakała
Co do piwonii krzewiastych to nie potrafię Ci doradzić, ponieważ nie mam, wiem tylko tyle, że są naprawdę piękne
Polu strasznie się cieszę, mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze
Mam hopla na punkcie tych ślicznych maluszków
Kasieńko dziękuję
już nie mogłam doczekać się tych wszystkich kolorków
Troszkę mojej wiosny

Ewuś drobniutkie brateczki są prześliczne, takie delikatne i piękne, a ich zapach powalający
Izo dziękuję
Danusiu, faktycznie prymulki swoimi niesamowitymi kolorkami sprawiają ogromną radość
Tajeczko, róże pienne były bardzo dokładnie okryte i mimo wszystko wszystkie mi w tym roku wymarzły, w zeszłym roku też 2 nie przetrwały zimy, więc na ich miejsce dokupiłam sobie nowe i także po nich
Marylu ja od tego roku stałam się zagorzałą przeciwniczką róż na pniu, przynajmniej nie w moich rejonach. Miałam je już dobrych kilka lat i każdej zimy były jakieś straty, no ale w tym to masakra, wszystkie poza jedną jedyną
Polu strasznie się cieszę, mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze
Kasieńko dziękuję
Troszkę mojej wiosny

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj AGNIESZKO!
Ojej ile pięknych roślin u Ciebie kwitnie. Slanikak super - ja uwielbiam skalniaki.
Ojej ile pięknych roślin u Ciebie kwitnie. Slanikak super - ja uwielbiam skalniaki.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Myślałam, że to u mnie jest dużo fiołków, ale u Ciebie to po prostu zatrzęsienie!
Przepiękna wiosna - te prymulki w tak duzych kępkach robią wrażenie
Sadziłaś po kilka sztuk, czy są już tak długo, że się mocno rozrosły? Efekt wspaniały 
Przepiękna wiosna - te prymulki w tak duzych kępkach robią wrażenie
Agnieszko, nasz ładnie zagęszczone rabaty i obsypane pięknym kwieciem . Prymule i hiacynty bardzo ładnie Ci kwitną 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, mi też zaczynają kwitnąć pięknie pierwiosnki od Ciebie
Kolory są bardzo nasycone na Twoich fotkach, więc muszę zapytać, czy te fiołki rzeczywiście są granatowe?
Kolory są bardzo nasycone na Twoich fotkach, więc muszę zapytać, czy te fiołki rzeczywiście są granatowe?
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyjąłeś mi z ust to pytanie Jacku. Też się nad tym zastanawiam. Moje są takie zwykłe fioletowe...JacekP pisze:.., więc muszę zapytać, czy te fiołki rzeczywiście są granatowe?
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, pięknie kolorowo i pachnąco u Ciebie, a róż piennych szkoda bardzo. Zima dała się wszystkim we znaki,
nawet u mnie sa straty, choć i tak jest dużo cieplej niz u Was.

nawet u mnie sa straty, choć i tak jest dużo cieplej niz u Was.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysiu podzielam Twoją miłość do skalniaków
ja mam nieduży ogródek więc mam tylko jeden typowy skalniak i długą skalną rabatę wzdłuż ścieżki do domu, ale na niej rosną nie tylko skalne roślinki, ale i z innych nie jestem w stanie zrezygnować
są tam i róże i liliowce i wiele wiele innych
Moniś faktycznie mam dużo prymulek, mają one już sporo lat i tworzą wielkie zagęszczone kępy, w zeszłym roku bardzo dużo z nich wydałam , ale one naprawdę bardzo szybko się rozrastają
Marcinie dzięki
Hiacynty na razie zakwitły tylko białe, pozostałe jeszcze czekają, ale to już lada chwila
Jacku strasznie się cieszę, że pierwiosnki ładnie się przyjęły i już zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że będą Ci pięknie rosły
Izuś , Jacku mój aparat robi bardzo nasycone kolorem zdjęcia, mi bardzo się to podoba, jedynie problem z różowymi, bo ten kolor aż w oczy razi
Fiołeczki, trudno mi powiedzieć, wydaje mi się, że są takie jak na zdjęciu, ale może trochę jaśniejsze, ale na pewno nie są fioletowe. Są takie najzwyklejsze fiołkowo-granatowe
Wiesiu bardzo żałuję tych róż, bardzo mi się podobały i tak właśnie widzę tę rabatę pod domem, tylko mi tam pasują róże na pniu, ale niestety, już więcej ich nie kupię, zbyt dużo straciłam. Teraz kombinuję co by posadzić zamiast nich. Na pewno będą to róże, ale zastanawiam się, czy posadzić rząd białych Chopinów, czy pomarańczowe Westerlandy.
Moniś faktycznie mam dużo prymulek, mają one już sporo lat i tworzą wielkie zagęszczone kępy, w zeszłym roku bardzo dużo z nich wydałam , ale one naprawdę bardzo szybko się rozrastają
Marcinie dzięki
Jacku strasznie się cieszę, że pierwiosnki ładnie się przyjęły i już zaczynają kwitnąć, mam nadzieję, że będą Ci pięknie rosły
Izuś , Jacku mój aparat robi bardzo nasycone kolorem zdjęcia, mi bardzo się to podoba, jedynie problem z różowymi, bo ten kolor aż w oczy razi
Wiesiu bardzo żałuję tych róż, bardzo mi się podobały i tak właśnie widzę tę rabatę pod domem, tylko mi tam pasują róże na pniu, ale niestety, już więcej ich nie kupię, zbyt dużo straciłam. Teraz kombinuję co by posadzić zamiast nich. Na pewno będą to róże, ale zastanawiam się, czy posadzić rząd białych Chopinów, czy pomarańczowe Westerlandy.
Witaj Agnieszko
Ale ładnie u Ciebie! Skalniak super! Muszę pochwalić także zdjęcia - są bardzo ładne! Będę czekała na kwitnienie Twoich rh.
Pozdrawiam serdecznie
Ale ładnie u Ciebie! Skalniak super! Muszę pochwalić także zdjęcia - są bardzo ładne! Będę czekała na kwitnienie Twoich rh.
Pozdrawiam serdecznie