Anolkowe roślinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, mi też przykro. Taka śliczna była :cry:
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Starzec też poleciał :evil:
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Strasznie Wam współczuję. Jeśli roślinki dotrwają wiosny, to mam nadzieję, że staną na nogi. Paradoksalnie moja linearis puszcza nowy pędzik - choć bałam się, że może jej pogoda nie odpowiadać. Obrazek Obrazek
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja linearis też tfu tfu ma nowe przyrościki, co mnie bardzo krzepi. Możemy przebić piątkę Ilonko :D
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Trzymam kciuki za wasze lineczki...ja miałam latem taką cudną i...zmarnowałam.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Och ta zima - tyle szkód przynosi. Chyba każdemu coś padnie dow iosny. Moje peperomie tracą listki dokładnie tak jak Karinki. Chyba nie pozostaje nam nic innego jak trzymać kciuki, żeby nie było więcej strat :roll:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja na domiar złego na litopsie znalazłam kolonie wełnowca :evil: Jak mi się przeniosło to dziadostwo na inne zimujące kakti to sobie chyba w łeb strzelę.
Prawdę mówiąc odechciało mi się wszystkiego. Mam podły nastrój i to przez kogo? Nie sądziłam że te pędraki mogą tak wyprowadzić mnie z równowagi.
Odizolowałam litopsy. Jutro kupię denaturat a dopiero w poniedziałek chemię. Tylko nie wiem, czy mam też użyć jej na wszystkie kaktusy czy tylko na litopsa. Poradźcie mi
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Kasieńko, wełnowce to jeszcze nie tragedia - dla mnie dopiero przędziorki oznaczają katastrofę :( Możesz je delikatnie odsunąć wykałaczką lub patyczkiem, bo lekko odchodzą od roślinki. Nie męcz innych kwiatków chemią, skoro nie masz gwarancji, że to niezbędne. Ponoć często opryskiwane roślinki robią się lichawe...
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Witam miłych gości. Dziś rozkwitnięty grudniczek, który jednak nie chce być biały Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A dalej Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek - kosz epipremnum, oraz strzałeczki :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Kati-może ten wełnowiec siedział gdzieś w korzeniach i z głodu teraz wylazł wyżej?U mnie tak było na jednej z opuncji-po kilku miesiącach od zakupu zobaczyłam nad ziemią kolonię i wygrzebywałam wacikiem z denaturatem.
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Ilonko grudniczek biały czy nie ale jest śliczny :) Kosz epi boski :) I strzałeczki śliczne :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basga pisze:Kati-może ten wełnowiec siedział gdzieś w korzeniach i z głodu teraz wylazł wyżej?U mnie tak było na jednej z opuncji-po kilku miesiącach od zakupu zobaczyłam nad ziemią kolonię i wygrzebywałam wacikiem z denaturatem.
A wiesz Basiu, że to jest najbardziej prawdopodobne. Usunęłam kokon. Umyłam denaturatem. Wytrzepałam ziemię z korzeni. Teraz siedzi bez ziemi w samej doniczce. Cały czas go obserwuje. Podobnie jak inne kolczaki. Cały czas mam nadzieję że jednak daleko te stwory nie zalazły :evil:
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Strzałeczki niezaprzeczalnie śliczne :D Czy to przedostatnie to odmiana 'White Butterfly'?

Myślę sobie, że warto by było jeszcze zdobyć do kolekcji taką odmianę syngonium: fotka
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witaj Anoli. Przykro mi że masz trochę kłopoty ze swoimi kwiatkami. Ale nie ty jedna. Teraz najgorszy okres zimowy do ty naszych domowych. Mnie też kilka padło..w tym jeden jedyny hibiskus. Dziś zauważyłam na fikusie sprężystym...plamy. Czasem już odechciewa się tych kwiatków. No ale to tylko kwiatki i trzeba się liczyć ze stratami także. :wink: :wink:
Saraaa

Post »

to widzę, że nie tylko u mnie straty... Najbardziej marwię się o moje dorosłe hoje, którym powolutku żółknie dużo liści :evil:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”