Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

:wit Witajcie!
Kuchnia lśni, co nawet Misi się podoba, bo większość niespanego czasu tam właśnie spędza. Niestety, siada sobie jak pani jaka na płycie roboczej i ma gdzieś to, że ja akurat coś chcę tam robić. Sprawdza się powiedzenie, że w domu koty rządzą nie domownicy. ;:306

Wandziu - u mnie też ani jeden płatek śniegu nie spadł, a słońce tak bardziej w kratkę się pokazuje. Dzisiaj pięknie świeciło od rana jakieś trzy godziny, potem ustąpiło miejsce chmurom, po czym przed zachodem znowu pokazało swoją złocistą twarzyczkę. ;:3
Dziękuję pięknie za dobre życzenie i Tobie życzę samych radosnych chwil. ;:196

Natalko - coś w tym jest, bo nie ma nic gorszego niż nuda. ;:108

Dorotko - makom to akurat nie zaszkodzi wysianie na zimę, wszak one same się sieją i kwitną.
Moje osiedle przeszło radykalny remont, który trwał bardzo długo, co nieraz doprowadzało mnie do szewskiej pasji, ale za to teraz rzeczywiście jest tu bardzo ładnie i - ważne - czyściutko. ;:303
Dziękuję ;:196 Tobie również samych dobrych dni życzę. ;:167

Danusiu - nie chwaliłam się, bo też nie bardzo jest czym. Kupiliśmy nowy narożnik, bo ten stary Miśka traktowała jak swój osobisty drapak i nawet narzuta nie była w stanie tego ukryć. ;:223
Zdrówko przytulam i odwzajemniam ;:167 Dziękuję. ;:196

Marysiu - moja kuchnia malutka. Maksymalnie dwie osoby mogą w niej urzędować, obijając się o siebie wzajemnie, a trzy to już tłum. :lol:
Czy ja dobrze widzę?! :roll: Pracowałaś w ogrodzie? ;:111 No to Ci zazdroszczę. Ja muszę czekać do wiosny, no może do przedwiośnia, się okaże. ;:7
Zdrówko zawsze pożądane, więc serdecznie za nie dziękuję, ;:167 oczywiście Tobie również życzę samych zdrowych chwil. ;:167 ;:196

Tak Misia układa się do snu. Oczywiście do tego celu zawłaszczyła sobie nowy narożnik, na który zmuszona byłam położyć kocyk, by kicia mięciutko miała. :D

Obrazek

Wschodzącego słoneczka nie fotografuję, ponieważ za długo śpię, ale zachodzące mogę, bo już nie śpię. Dzisiaj na ciepłe kolory malowało niebo. W nocy będzie mrozek.

Obrazek

Obrazek

Dobrej, spokojnej nocy, Kochani. ;:100
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko Misia to ma dobrze, nawet kocyk Pani kupiła pod jej kolor ;:167
U Ciebie kolorowe niebo, a u mnie szkoda gadać...aż strach! nawet śnieżek posypał w dzień.
Wschód słońca teraz jest późno ale właściwie go nie ma, bo chmurzyska dominują.
Dobrej nocy i wypoczywaj po pracach domowych ja mam totalnego domowego niechcieja! ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twoja Misia jak królowa.Wszystko co najlepsze dla niej. :D
No niestety pogoda nas nie rozpieszcza.Cały dzień bez słońca,deszczowo i wietrznie,czyli nic nowego.
Muszę koniecznie pochwalić to drugie zdjęcie.Bardzo mi się podoba.Mógłby być ładny widoczek na ścianę.

Miłej nocki życzę i dużo zdrówka od ;:167
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Skąd ja to znam, a to kocyk, a to podusię, żeby kicia wygodnie i miękko miała ;:224 a potem mały skubaniec i tak to ma gdzieś, i idzie spać na dywan, albo twarde krzesło w kuchni :;230
Kolory nieba przepiękne, takie nasycone ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko nowa kanapa, kuchnia po remoncie, tylko świętować. :)
Masz rację, że najgorsza nuda, trzeba sobie szukać pracy, a niektórych praca bez wysiłku znajduje. :wink:
Niestety chodzę tylko po niskich górach, choć z Twoim synem bym się pewnie wybrała na wędrówkę. ;:224

Z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę dobrych dni, zdrowia dla bliskich i miłych spotkań w rodzinnym gronie. ;:4 Szczególnie dużo zdrowia dla mamy. ;:167
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko to, że Misia przesiaduje na blacie kuchennym mnie nie dziwi, ja mam to razy dwa ;:306
Na nowej sofie musiałam położyć kocyk, bo do śpiących kotów dołącza pies. W moim domu też Misia rządzi, wszystkich nas sobie przyporządkowała, nawet w łóżku ma swoją poduszkę, bo tak to zwalała głowę pana :;230
Dzisiaj sprzątałam swoją kuchnię, lśni jak nigdy.
Może ten zimowy wysiew maków pomoże i będą w przyszłym sezonie cieszyć oczy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Po lekko mroźnej nocy nastał piękny słoneczny, choć chłodny dzień.
Gdy słońce za oknami, lepiej każda robota idzie, bo nastrój dopisuje i humor.
Wypucowałam dokładnie pokój gościnny i już mogę gości przyjmować.
Pomagała mi Miśka, plącząc mi się między nogami. Musiałam uważać, by jej na ogonek nie nadepnąć.
Wszystko było dla niej ciekawe, ponieważ gościnny to jedyne pomieszczenie na co dzień dla niej niedostępne.

Marysiu - wiesz, jak jest. Nie ma dzieci, toteż Misia wypełnia to puste miejsce i w związku z tym jest traktowana jak królowa. ;:195
Mam nadzieję, że dzisiaj miałaś słoneczny dzień, przynajmniej tak mówili w telewizorowni. ;:218 U mnie było cudne błękitne niebo, po którym słoneczko wędrowało bez przeszkód.
Piszesz, że masz niechcieja domowego, ale za to masz zryw ogrodowy, tak więc coś za coś. Gdybym miała ogród przydomowy, też wolałabym w nim podziałać, niż w czterech ścianach. ;:108 Póki co świetnie sprawdzam się w pracach gospodyni domowej i sprzątaczki. ;:333

Danusiu - tak to już jest, że trzeba kogoś na piedestale posadzić. U mnie kota ma ten przywilej. :lol:
Dzisiaj też zachodzące słońce pięknie niebo malowało. Dziękuję za pochwałę mojego nieba. ;:196

Natalko - ponieważ z uwagi na kocią, a wcześniej jeszcze psią sierść , nie mam dywanów, Misia sypia na kanapach bądź na swoim drapaku, który też miękki. :) Natomiast na kuchenny blat włazi wtedy, gdy akurat ja go potrzebuję i wówczas muszę z nią negocjować. Do tego celu służą kocie kabanoski, które uwielbia. ;:108
Dziękuję za pochwałę mojego nieba, które mnie też zachwyca. ;:196

Soniu - jeszcze trochę czasu do świąt, jest więc okazja wynaleźć nowe zajęcia. Już coś mi chodzi po głowie, tylko z eMem muszę skonsultować, bo portfel trzeba będzie szerzej otworzyć. ;:306
No widzisz, a mój Pawełek wziął sobie za żonę miłośniczkę ciepłych wód. ;:7
Z całego serca dziękuję Ci za świąteczne życzenia. ;:167 ;:196
Tobie również życzę cudownych Świąt w gronie rodzinnym. ;:79

Dorotko - jak widzę, wszystkie Misie to charakterne kobitki. Żądzą nami, jak chcą, a my im na to pozwalamy, bo mamy do nich słabość. ;:303 Nasz piesio też sypiał na kanapie. Nie tolerował posłania specjalnie dla niego kupionego. Przepędzony z kanapy lazł na łóżko, a jego legowisko często zajmowała kota. :uszy
Sądzę, że maki pokażą, co potrafią, czego życzę Ci z całego serca. ;:167

Dzisiaj długo obserwowałam niebo, takie piękne było tuż przed i podczas zachodzącego słońca.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko Misia to mądra koteczka, wie, że pańci pomoc potrzebna ;:196 , widać, że jest bardzo kochana ;:167
Pokazujesz piękne niebo, przymrozek przepowiadające, ale pewnie nie duży, taką pogodę lubię własnie z lekkim mrozem, niech tak będzie, pozdrawiam i głaskanko dla Misi ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko dzięki za śliczny zachód ;:196 , bo mnie się nie chciało wyjść, wschodziło u mnie tez pięknie ale jak już wróciłam do domu. Zrywy ogrodowe mam coraz rzadziej i potem dwa dni do niczego. Antybiotyk mnie pokonał!
Trudno przetrwam!
Lucynko nawet jak byłyby dzieci to kocica nie dałaby się zepchnąć na drugi plan. Jest świadoma swojej pozycji i urody ;:167
Życzę dalszego powera do prac domowych... a ja skończysz to może do mnie przyjedziesz ;:306 ;:306 ;:306
Buziaki ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Dzisiaj do blasku doprowadziłam sypialnię. Oczywiście Misia mi towarzyszyła, śledząc mnie, czy przypadkiem gdzieś mnie nie wymiotło. Przysypiała wprawdzie, ale jednocześnie czuwała.

Obrazek

Obrazek

Iwonko0042 - Misia kochana jest, ale co do pomocy, to dyskutowałabym. :lol: Najczęściej plącze się między nogami bądź pcha się tam, gdzie najbardziej przeszkadza ;:223 , ale czego się nie wybacza pieskom, to z łatwością wybacza się kotom. ;:108
Mrozek faktycznie mam niewielki, ale za to niebo pięknie malowane.
Misia wygłaskana, zadowolona wymruczała podziękowanie. ;:180
Pozdrawiam wzajemnie. ;:79 ;:79

Marysiu - trzymaj się, Kochana i nie pozwól pokonać się ani choróbsku, ani antybiotykoterapii. ;:167 ;:167 ;:196
;:131 Miśka jakoś specjalnie urodziwa nie jest, a mimo to dla nas najpiękniejsza, a już na pewno kochana. ;:108
Wena sprzątaczki jeszcze mnie nie opuściła, rozpędziłam się jak mały samochodzik, ;:71 toteż chętnie bym się do Ciebie wybrała do pomocy, tylko musiałabyś się nieco bliżej przenieść, chociaż tak na pół drogi. ;:303
;:cm ;:cm

Dzisiaj też dzień minął w blasku słońca, ale jakoś wcześnie chmury zaczęły zakrywać słoneczko i niebo nie było już tak kolorowe jak wczoraj.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Drugie zdjęcie... Ta mina... "No czego ty człowieku chcesz, spać nie dajesz?" :;230 :;230 :;230
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Lucynko dmuchnij w moja strone troche tych twoich "bakcyli sprzątania" bo nijak nie mogę zacząć... ;:306
Cudne te pejzażowe zdjęcia ;:333 Misia ma prawdziwy zimowy wypoczynek :D
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ach te twoje śliczne kotki :D ;:167
I jakie piękne , słoneczne niebo :D
Pozdrawiam Lucynko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Skończyły się piękne rozjaśniane słoneczkiem dzionki. Dzisiaj nisko wisiały ciemne chmury, z których nawet deszczyk popadał, a w domku przez cały dzień panował wieczór. Ciemno i nieprzyjemnie, co znacznie ograniczyło moją krzątaninę przedświąteczną.
Nie robiłam totalnie nic, zero, nul. W końcu kiedyś i mnie lenistwo musiało dopaść, c'nie? :tan
Marzyłam jedynie, by ktoś mnie odwiedził. Nie odwiedził. Nikt. Wszyscy zapracowani. :!:
A mówią, że jak kot się myje, to ktoś przyjdzie...

Obrazek

Obrazek

Cóż, leniuchowałam sama.

Natalko - tak właśnie było, jak piszesz. Miśka spała, a ja jej przeszkodziłam. Akurat stałam na drabince i przymierzałam się do mycia okna. Po chwili z powrotem zwinęła się w kłębuszek do ;:19

Iguniu - podmuchałabym z przyjemnością, gdyby nie to, że dzisiaj te bakcyle i mnie opuściły. ;:223 Nie idzie mi robota, gdy za oknami ciemno. ;:222
Dziękuję za cieple słowa, dobra Kobieto. ;:cm Co do Miśki, to ona też się nudzi i od czasu do czasu łazi po mieszkaniu i miauka tak smutno, że aż mi jej żal. ;:174

Aniu - jak miło Cię widzieć! ;:138 Dziękuję, kochana, za miłe słowa ;:167 , a pozdrowienia odwzajemniam. ;:79

Życzę Wszystkim wspaniałego weekendu pełnego słońca. ;:4 ;:100 ;:100
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Lucynko kochana, ale leniuchowanie każdemu czasem wskazqane jest, nie byłaś sama, Misia przy Tobie, te dni do końca grudnia coraz cięższe będą, dni już tak krótkie, że własciwie to światło prawie cały dzień się pali, bo inaczej to człowiek by chyba spał bez przerwy, ale to jeszcze chwila i będziemy znowu siać, i zabawiać w ogród :wit , pozdrawiam Lucynko i przyjemności życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”