Krysiu dziękuję za informację o osoce i dziękuję za gest. Wiesz na razie to nie będę Cię o nią prosił, jak zrobię oczko i woda już będzie ostana a ja jej nie nabędę to się wówczas przypomnę

Obserwując moje osoki mam pewną teorię ,piterek pisze:Oczko rzeczywiście pięknie zarośnięte. Z tą osoką to się teraz zdziwiłem, ja zawsze myślałem, że to nie zimuje hehe Miałem to kiedyś, ale w następnym roku nie wypłynęło - może przez to, że nie mieliśmy wtedy jeszcze filtra i woda pod koniec sezonu była mętna. Ciekawe od czego zależy zimotrwałość tej rośliny...
Krzysiu - miło mi,że wpadłeś nareszcie do mnie...krzysiek86 pisze:Witaj KaRo![]()
Postanowiłem że przyszła najwyższa pora,
na odwiedziny Twojej działki.
Zdjęcia zrobiły na mnie ogromne wrażenie,
a nie widziałem jeszcze wszystkiego.
Postaram się to wszystko nadrobić choć widząc ilość stron
może to troszkę potrwać.
Tuptuś jest rewelacyjny i sympatycznym gostkiem na działce,
lilie wyglądają pięknie, podobnie jak ketmia czy masa innych roślin.
Podoba mi się to ogromne urozmaicenie, masa gatunków i odmian.
Jest jakaś roślina którą ponad wszystkie lubisz![]()
![]()
Do zobaczenia
Bogusiu dziękuję za odwiedziny .Bogusia2 pisze:Karo, prześliczny jest Twój ogród. Największe wrażenie robi na mnie jego bujność, obfitośc gatunków roślin. Czasem eksponujesz rośliny, o których istnieniu nie miałam wcześniej pojęcia. Oczywiście, tak jak wszyscy podziwiam i strasznie lubię Twoje oczko. Zachwycają mnie Twoje róże i hortensje.! Ileż ja razy ogładałam Twoją Czarną Piękność we wszystkich ujęciach, za każdym razem jednakowo porywającą. Ja też bardzo lubię róże i hortensje. Z umiejętnościami trochę gorzej, ale zapał wielki. Ogrodem zajmuję się od półtora roku i ciągle szukam dla niego właściwego wyrazu. W kazdym razie "ogrodnictwo" stało się nie wiadomo jak i kiedy moją pasją.