Róże wyglądają cudownie.
Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77
Aniu, czy ta rozplenica dobrze Ci zimowała? Mojej długo nie było po zimie, a dopiero teraz widzę jakieś pojedyncze ździebełka
Róże wyglądają cudownie.
Róże wyglądają cudownie.
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, chyba nic nie tracisz nie bywając na działce. Widok zgniłych kwiatów jest smutny.
U mnie ocalało jedynie kilka róż. Musiałam usunąć większość pęków, bo były tak posklejane, że szans na otwarcie żadnych.
Cały ten sezon jest do bani, jedynie dalie cieszą.
U mnie ocalało jedynie kilka róż. Musiałam usunąć większość pęków, bo były tak posklejane, że szans na otwarcie żadnych.
Cały ten sezon jest do bani, jedynie dalie cieszą.
- bejsonki84
- 200p

- Od: 7 maja 2014, o 11:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madame Anisette u mnie stworzyła teraz piękny krzak - ładnie rozgałęziony i całkowicie zdrowy
. Jej minusem jest to, że kwiaty nie bardzo lubią deszcz, ale wynagradza mi to jej przecudowny (choć dziwny) zapach. U mnie w sumie cały sezon lało, więc nie nacieszyłam się zbytnio kwiatami żadnej z moich róż
Wklejam Ci zdjęcie mojej Madame, daj jej szansę

Kusisz szaszłyczkami
Wklejam Ci zdjęcie mojej Madame, daj jej szansę

Kusisz szaszłyczkami
Pozdrawiam Werka
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
Pocieszam się myślą, że zwierzęta nijakiej świadomości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zrozpaczonych istot na świecie.
Wisława Szymborska
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mało że kusisz to jeszcze takiej ochoty narobiłaś a ja nie mogę na
razie
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Aniu, ależ piękna feeria różanych panien
Jestem pod ogromnym wrażeniem! Sporo się mieści na Twojej działce. Jaka jest duża? Borówki i mnie się marzą, ale gdzie? 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Tylko pozazdrościć takiego drugiego kwitnienia róż. Zaczynałyśmy podobnie, ale jak widzę, Twoje szybciej wróciły do formy. Moje drugiego kwitnienia praktycznie nie miały i powiedziałam basta. Kupiłam tylko trzy nowe i to w miejsce, gdzie mi wypadły. Na razie mam dość, za dużo przy nich zachodu, a przyjemność zdecydowanie zbyt krótka.
Pięknie falują teraz Wasze trawy, ciągle ich nie mam. Ale podpatruję u Was i na pewno jakaś się pojawi. Mam jedną rozplenicę i mimo, że na żywo wygląda ładnie, to niestety jest niefotogeniczna
Pięknie falują teraz Wasze trawy, ciągle ich nie mam. Ale podpatruję u Was i na pewno jakaś się pojawi. Mam jedną rozplenicę i mimo, że na żywo wygląda ładnie, to niestety jest niefotogeniczna
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Niesamowite, że róże tak długo i pięknie kwitną u Ciebie 
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Już październik na starcie,a ja coś nadążyć nie mogę ostatnio. Zimą będzie więcej czasu na wspominki. U nas wczoraj było cieplutko,a od dzisiaj niestety ochłodzenie przyszło.
Kilka dni temu posadziłam troszkę cebul tulipanów,jeszcze jak dorwę czosnki to będą moje.
Niektóre róże mają jeszcze pąki np. taka spóźnialska Dieter Muller lub Jude the Obscure.
Sweet Juliet też produkuje pąki
Mat55 rzeczywiście znam każdą odmianę róży i pamiętam,to moje kolczatki i muszę znać ich imiona:)
Lady of Schalott z połowy września

Marlenko no właśnie nie nadążam z fotkami. Będę podpisywała,bo w tej chwili mało co kwitnie
Róże dopiero teraz mają zbutwiałe kwiaty,niektóre mumie zmoczone,płatki posklejane.
Wcześniej jeszcze ładnie się prezentowały. Na grilla zawsze mamy ochotę,pyszne jedzonko w sprzyjających klimatach:) Już w tym roku chyba nie zdążymy kolejnego rozpalić
Foxy Flower Circus z połowy września

Małgosiu mam kilka rozplenic i wszystkie dobrze przezimowały. Raz się zdarzyło,że połowa przemarzła,a druga przezimowała
Boscobel

Aniu dalie to są pociechą wśród zasypiających róż. No gwiazdy na rabacie
Ciągle ładne i wciąż mają kwiaty. Mam ich tylko kilka,więc niestraszne mi wykopywanie karp.
Rosenfaszination polecam tego różanego potwora

Werka Madame Anisette Twoja cudna,moja bardzo mizerna,nie wiem co jej się stało,liczyłam na więcej kwiatów. Nawet nie zdążyłam sprawdzić jak pachnie
U mnie też lało,ale były i słoneczne dni. Praktycznie 3 razy podlewałam konewkami,a tak to niebo się o to postarało.
Szaszłyki mniam,jeszcze bym zjadła:)
Stephanie pięknie powtórzyła

Monika moja działka ma około 370 metrów. Mała nie jest,obrobić jej nie sposób
Dobrze,że mi moja mama pomaga,bo tak nie dałabym rady. Borówki zostały posadzone w miejsce po jakimś warzywku. Warzywa mamy słabe,bogate zbiory to nie są,dlatego postawiłyśmy na witaminki:)
Lions z połowy września...uwielbiam tę różę za zdrowotność,kwiaty cudne i zapach

Iwonko Twoje róże nie kwitły ponownie? Niektóre z odmian ładnie powtórzyły,inne pojedynczymi kwiatami zabłysły i myślą,że tak ma być
Jeszcze inne dopiero teraz mają pąki. Dziwne to lato i jesień. Róże wymagają wielu zabiegów,żeby rosły,pielęgnacji,dokarmiania i wody oraz promieni .
Trawy są piękne,bardzo je lubię obserwować jak powiewają na wietrze,tańczą jak wiatr im zagra:)
Rozplenica z bliska ładnie pozuje,ale z daleka ginie to fakt.
Winter Lodge

Moni róże we wrześniu jeszcze ładnie powtarzały zwłaszcza Rosenfaszination i Mariatheresa
Teraz co poniektóre się starają jeszcze,by pokazać kilka kwiatów. Czy zdążą? Chyba prędzej zgniją,bo w prognozach tydzień deszczowy zapowiadają.
Olivia cudna różyczka,coraz śmielej się rozwija i dobrze rokuje na przyszłość

Gertrude chce jeszcze czarować

Lavender Ice

Crocus Rose

Purple Lodge dopiero teraz powtarza

Jalitah złapała sporą plamistość

Mariatherese

Dalia w ciepłej barwie

Kilka cebul

Bukiet z jednej cebuli? Sprawdzimy wiosną

I mój ostatni zakup parasolnik.Wykorzystam go w ogrodzie,nie jest duży,widać na fotce taki jak donica

Słonecznego października wszystkim życzę

Kilka dni temu posadziłam troszkę cebul tulipanów,jeszcze jak dorwę czosnki to będą moje.
Niektóre róże mają jeszcze pąki np. taka spóźnialska Dieter Muller lub Jude the Obscure.
Sweet Juliet też produkuje pąki
Mat55 rzeczywiście znam każdą odmianę róży i pamiętam,to moje kolczatki i muszę znać ich imiona:)
Lady of Schalott z połowy września

Marlenko no właśnie nie nadążam z fotkami. Będę podpisywała,bo w tej chwili mało co kwitnie
Róże dopiero teraz mają zbutwiałe kwiaty,niektóre mumie zmoczone,płatki posklejane.
Wcześniej jeszcze ładnie się prezentowały. Na grilla zawsze mamy ochotę,pyszne jedzonko w sprzyjających klimatach:) Już w tym roku chyba nie zdążymy kolejnego rozpalić
Foxy Flower Circus z połowy września

Małgosiu mam kilka rozplenic i wszystkie dobrze przezimowały. Raz się zdarzyło,że połowa przemarzła,a druga przezimowała
Boscobel

Aniu dalie to są pociechą wśród zasypiających róż. No gwiazdy na rabacie
Ciągle ładne i wciąż mają kwiaty. Mam ich tylko kilka,więc niestraszne mi wykopywanie karp.
Rosenfaszination polecam tego różanego potwora

Werka Madame Anisette Twoja cudna,moja bardzo mizerna,nie wiem co jej się stało,liczyłam na więcej kwiatów. Nawet nie zdążyłam sprawdzić jak pachnie
U mnie też lało,ale były i słoneczne dni. Praktycznie 3 razy podlewałam konewkami,a tak to niebo się o to postarało.
Szaszłyki mniam,jeszcze bym zjadła:)
Stephanie pięknie powtórzyła

Monika moja działka ma około 370 metrów. Mała nie jest,obrobić jej nie sposób
Lions z połowy września...uwielbiam tę różę za zdrowotność,kwiaty cudne i zapach

Iwonko Twoje róże nie kwitły ponownie? Niektóre z odmian ładnie powtórzyły,inne pojedynczymi kwiatami zabłysły i myślą,że tak ma być
Trawy są piękne,bardzo je lubię obserwować jak powiewają na wietrze,tańczą jak wiatr im zagra:)
Rozplenica z bliska ładnie pozuje,ale z daleka ginie to fakt.
Winter Lodge

Moni róże we wrześniu jeszcze ładnie powtarzały zwłaszcza Rosenfaszination i Mariatheresa
Teraz co poniektóre się starają jeszcze,by pokazać kilka kwiatów. Czy zdążą? Chyba prędzej zgniją,bo w prognozach tydzień deszczowy zapowiadają.
Olivia cudna różyczka,coraz śmielej się rozwija i dobrze rokuje na przyszłość

Gertrude chce jeszcze czarować

Lavender Ice

Crocus Rose

Purple Lodge dopiero teraz powtarza

Jalitah złapała sporą plamistość

Mariatherese

Dalia w ciepłej barwie

Kilka cebul

Bukiet z jednej cebuli? Sprawdzimy wiosną

I mój ostatni zakup parasolnik.Wykorzystam go w ogrodzie,nie jest duży,widać na fotce taki jak donica

Słonecznego października wszystkim życzę
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Dlatego ja lubię te maliny, które owocują na pędach jednorocznych, ścina się wszystko wiosną nisko nad ziemią i po kłopocie, a co roku jest tyle malin, że przejeść nie można do samych przymrozków.
Bukiet tulipanów z jednej cebulki jest jak najbardziej możliwy, sama mam takich kilka i chciałbym jeszcze więcej
Gdy patrzę na twoje róże to też chciałabym więcej, więcej i więcej
Bukiet tulipanów z jednej cebulki jest jak najbardziej możliwy, sama mam takich kilka i chciałbym jeszcze więcej
Gdy patrzę na twoje róże to też chciałabym więcej, więcej i więcej
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Aniu ,Rosenfaszination prawdziwa piękność, ale nie ma jej tam gdzie zamówiłam kolejne róże
Piękne je masz, powiedz mi czy takie kropki na samym kwiatku jak Twoja Jalitah, to też choroba czy normalne ?moja Pashmina ma właśnie pączki takie w kropkach czerwonych ale listki ma zdrowe.

-
ewazawady
- 500p

- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Aniu, oby Twoje życzenia się spełniły. Bardzo bym tego chciała. Wrzesień był taki beznadziejny. U nas ciągle lało lub padało,albo mżyło.
Przez ostatni tydzień ogród zdołał obeschnąć, a tu znowu deszczowe prognozy. Błeee
Też uważam, że Olivia jest super. U mnie zdrowa jak rydz przez cały sezon, nawet teraz. I jeszcze ten kolor, i zapach, i kształt kwiatu. Mistrzowska róża.
Piękne zdjęcie Lady of Shalott. Wzmaga tęsknotę za słońcem.
Przez ostatni tydzień ogród zdołał obeschnąć, a tu znowu deszczowe prognozy. Błeee
Też uważam, że Olivia jest super. U mnie zdrowa jak rydz przez cały sezon, nawet teraz. I jeszcze ten kolor, i zapach, i kształt kwiatu. Mistrzowska róża.
Piękne zdjęcie Lady of Shalott. Wzmaga tęsknotę za słońcem.
Pozdrawiam
Ewa
Ewa
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja cały czas czekam na tego potwora Rosenfaszination
U mnie jak staneła w miejscu wiosną tak stoi
Wydała kilka kwiatków, ale prawie ich nie widziałam, bo schowały sie w gąszczu
Licząc na spory krzew posadziłam ją z tyłu rabaty.
Twoje róże jak zwykle zachwycają
U mnie jak staneła w miejscu wiosną tak stoi
Wydała kilka kwiatków, ale prawie ich nie widziałam, bo schowały sie w gąszczu
Licząc na spory krzew posadziłam ją z tyłu rabaty.
Twoje róże jak zwykle zachwycają
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Bardzo zaciekawił mnie ten parasolnik
, jest ekstra
. Bardzo podobają mi się takie dodatki ogrodowe ale jakoś na razie nie inwestuję w nie
. Może kiedyś
. Bukiet tulipanowy zapowiada się bardzo interesująco , będę podglądała z zaciekawieniem. Róże świetnie się jeszcze u Ciebie sprawują a u mnie właściwie tylko kilka coś tam kwitnie
. W zasadzie nie mogę spodziewać się cudów po takich młodzikach. Pozdrawiam i spokojnego wieczoru życzę
.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu stale podglądam, ale jakoś weny do pisania brak.
Róże jak to królowe, jedna bardziej kapryśna, inne mniej.
Rosenfaszination cudna z tym jaśniejszym wnętrzem. Parasolnik będzie piękną ozdobą.
Też posadziłam cebule, nawet te do donic, bo zimno mnie potem odstrasza. Ciepła życzę.