Ogród Marty-cz.aktualna
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty-cz.aktualna
Martusiu zimno, zimno, wyszłam z Sonią na spacer i szybko wróciłyśmy obie, wiatr nie da spokojnie pospacerować, miałam się położyć, ale śliwki w garnku pyroklą, trzeba pilnować, no to zajadam się pomidorkami swoimi, piję herbatkę z nawłoci i spaceruję po ogrodach
, a zapisywanie to mi nic nie da na razie, ale myślę, że wiosną po co nie co się do Ciebie uśmiechnę
przecudne łany pysznogłówki 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marta
U mnie też zimno. Dziś ogród odpuszczam, bo zbyt mokro. Popadało to może grzybki będą. Przepiękne zdjęcie z rutewką.
I te łany kwitnących kwiatów. Cudnie masz i kolorowo. Miłego dnia.

U mnie też zimno. Dziś ogród odpuszczam, bo zbyt mokro. Popadało to może grzybki będą. Przepiękne zdjęcie z rutewką.
I te łany kwitnących kwiatów. Cudnie masz i kolorowo. Miłego dnia.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Hortensja z rutewką dobrze się dobrały w parę. Razem wyglądają ślicznie. Piękne pysznogłówki. Wszystkie, ale najbardziej zwraca uwagę ta fioletowa. W takich ilościach robią wrażenie 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu u mnie też dominuje kolor biały, przez hortensje kwitnące
a ja się ta nazywa http://s847.photobucket.com/user/marbru ... k.jpg.html śliczna jest! Śliczne dżemiki, a słoiczki z pokrywkami w serduszka urocze
Przetacznik wysoki już mi przekwitł
Pozdrawiam i nie do końca wierzę, że grzybom odpuścisz

Przetacznik wysoki już mi przekwitł
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Martunia niesamowicie wszystko Ci kwitnie. Tak cudnie i kolorowo masz.
U nas właśnie zaczął kropić deszcz.
U nas właśnie zaczął kropić deszcz.
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
MARTO
Ogród jak z bajki
. Piękny ten "anafalis perłowy" . Biel w ogrodzie wygląda niesamowicie.
Pozdrawiam Ewula
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu śliczne zdjęcia , przepiękne widoki , cudne kwiatuszki
Wspaniałe hortensje
Mnie ujęły rutewki orlikolistne i przetacznik wysoki
jeśli możesz zbierz z nich nasionka
Dżemy na pewno smaczne bo na takie wyglądają w tych ładnych słoiczkach .
Pozdrawiam i dziękuję za miły spacerek po Twoich pięknych włościach
Wspaniałe hortensje
Mnie ujęły rutewki orlikolistne i przetacznik wysoki
Dżemy na pewno smaczne bo na takie wyglądają w tych ładnych słoiczkach .
Pozdrawiam i dziękuję za miły spacerek po Twoich pięknych włościach
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Piękny ogród Martuś
pełen różnorodnych roślin aż kipi barwami i pięknymi widokami syci zmysły! Pięknie,pięknie, pięknie...

- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Martuś czekam na floksową wiosnę
...Te hortensje jak panny młode w bieli, ale mnie jeszcze wpadły w oko Twoje jeżówki, a zupa pomidorowa jest rewelka
U nas też zimny wieczór, choć dziś już nie padało, to mogłam powalczyć z chwaścikami
Pozdrowienia z nad Nidy 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Oj wieczory są już chłodne i to bardzo.
Rano jak szłam do pracy było tylko 8 stopni. Ale cieszmy się tym , że w ogrodzie jeszcze wszystko pięknie kwitnie.
I oby jak najdłużej...
Rano jak szłam do pracy było tylko 8 stopni. Ale cieszmy się tym , że w ogrodzie jeszcze wszystko pięknie kwitnie.
I oby jak najdłużej...
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
witam ,nie wiele też dzisiaj zrobiłam w ogrodzie ,bo poszłam na maliny i obrałam aronię no i robię kompociki aroniowo malinowe ,na polu bardzo teraz zimno ,jakby miał być przymrozek ,ale to chyba takie zwidy po upałach
.
Mariolko,moje pysznogłówki nie mają mączniaka i dobrze ,bo pewnie byłyby do wyrzucenia,czerwoną też mam i też czysta,u mnie też bardzo zimno wieczór się zrobiło,ze aż zapaliłam w kuchni w piecu i siedzę w ciepełku i robię kompociki,pozdrawiam
Iwonko,ciągle coś przetwarzamy ,ja też systematycznie zapełniam spiżarnię ,jeszcze tyle mam do zrobienia ,ale może dam radę ,pozdrawiam
Ala,u mnie nie było nawet tak mokro ,ale wzięłam sie za obieranie owoców i robienia następnych kompocików i w ogrodzie nic nie zrobiłam ,moze coś jutro chociaż muszę jechać do Krakowa ,więc znowu będzie mało czasu,dobrej nocki życzę
Iwonko,tak je posadziłam ,bo wiedziałam,że będą razem kwitły i nawet im pasuje,fioletowa jak czerwona nic się nie pokłada,to są 2 kępki,a robią wrażenie dużej ilości,pozdrawiam
Marysiu,u mnie wszystkie kolory sa w ogrodzie ,chociaż w miejscu gdzie są hortensje jest biało,ta hortensja to bukietowa Great Star " Le Vasterival"piękne ma te motylki i one są duże ,dżemy brzoskwiniowe jeszcze zrobię ,bo są wspaniałe i już połowa zjedzona ,trochę miałam swoich brzoskwiń ,a trochę wzięłam ze sklepu, te polskie odmiany są pyszne i tanie,pozdrawiam
Dorotka,tak to aż nie do wiary ,żeby ogród cały sezon był cały w kwiatach,u mnie dzisiaj też padało,ale mniej niż wczoraj,natomiast zrobiło się bardzo zimno,pozdrawiam
Ewa,dziękuję ,mam sporo iglaków ,a między nimi byliny i biały z zielenią daje efekt,pozdrawiam
Tereniu,miło się czyta takie pochwały,mogę zebrać nasionka ,ale przecież będzie szybciej podzielić ,dżemy pychota ,sama nie myślałam ,że takie będą ,jakoś nie robiłam wcześniej brzoskwiniowych ,a teraz będę dorabiać ,bo znikają ,pozdrawiam
Maryniu,miło,że się podoba ,dziękuję i pozdrawiam
Ewciu ewarost,byle do wiosny
,jeżówek mam troszkę ,one są piękne ,trochę mi zjadły myszy i muszę odnowić moją kolekcję u mnie też wieczór bardzo zimny,byłam w maju-czerwcu w Busku Zdroju i byłam na wycieczce w Sandomierzu i przewodnik opowiadał o Twoim terenie,piękne macie okolice,pozdrawiam
Olu,u mnie też teraz bardzo się ochłodziło,byle jakichś przymrozkowych niespodzianek nie było,a w ogrodzie bardzo dużo kwitnień i aż radość w nim być ,gdzie głowę odwrócisz tam kwiaty,pozdrawiam
Mariolko,moje pysznogłówki nie mają mączniaka i dobrze ,bo pewnie byłyby do wyrzucenia,czerwoną też mam i też czysta,u mnie też bardzo zimno wieczór się zrobiło,ze aż zapaliłam w kuchni w piecu i siedzę w ciepełku i robię kompociki,pozdrawiam
Iwonko,ciągle coś przetwarzamy ,ja też systematycznie zapełniam spiżarnię ,jeszcze tyle mam do zrobienia ,ale może dam radę ,pozdrawiam
Ala,u mnie nie było nawet tak mokro ,ale wzięłam sie za obieranie owoców i robienia następnych kompocików i w ogrodzie nic nie zrobiłam ,moze coś jutro chociaż muszę jechać do Krakowa ,więc znowu będzie mało czasu,dobrej nocki życzę
Iwonko,tak je posadziłam ,bo wiedziałam,że będą razem kwitły i nawet im pasuje,fioletowa jak czerwona nic się nie pokłada,to są 2 kępki,a robią wrażenie dużej ilości,pozdrawiam
Marysiu,u mnie wszystkie kolory sa w ogrodzie ,chociaż w miejscu gdzie są hortensje jest biało,ta hortensja to bukietowa Great Star " Le Vasterival"piękne ma te motylki i one są duże ,dżemy brzoskwiniowe jeszcze zrobię ,bo są wspaniałe i już połowa zjedzona ,trochę miałam swoich brzoskwiń ,a trochę wzięłam ze sklepu, te polskie odmiany są pyszne i tanie,pozdrawiam
Dorotka,tak to aż nie do wiary ,żeby ogród cały sezon był cały w kwiatach,u mnie dzisiaj też padało,ale mniej niż wczoraj,natomiast zrobiło się bardzo zimno,pozdrawiam
Ewa,dziękuję ,mam sporo iglaków ,a między nimi byliny i biały z zielenią daje efekt,pozdrawiam
Tereniu,miło się czyta takie pochwały,mogę zebrać nasionka ,ale przecież będzie szybciej podzielić ,dżemy pychota ,sama nie myślałam ,że takie będą ,jakoś nie robiłam wcześniej brzoskwiniowych ,a teraz będę dorabiać ,bo znikają ,pozdrawiam
Maryniu,miło,że się podoba ,dziękuję i pozdrawiam
Ewciu ewarost,byle do wiosny
Olu,u mnie też teraz bardzo się ochłodziło,byle jakichś przymrozkowych niespodzianek nie było,a w ogrodzie bardzo dużo kwitnień i aż radość w nim być ,gdzie głowę odwrócisz tam kwiaty,pozdrawiam
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Cudnie! Martusiu wypatrzyłam nowy floks Edens Smile, trochę niewyraźne zdjęcie ale chyba ładniutki. Niska budleja jednak odbiła i ładnie wygląda
Ja też wczoraj zebrałam aronię bo znika w zastraszającym tempie w gardłach szpaków na równi z dojrzewającymi jeżynami
mam nadzieję, że odebrałaś smsa
No to do rychłego zobaczenia, buziaczki 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Widzę ze już po problemie i można wklejać cudne zdjęcia.
Jejku jakie zobaczyłam kolory, Martuś masz przecudownie w swoim raju
Jejku jakie zobaczyłam kolory, Martuś masz przecudownie w swoim raju
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu widzę budlejkę, ślicznie kwitnie, a moja zgniła, chyba zbyt mocno ją okryłam, nie miałam jak i kiedy ją wykopać, miałam nadzieję, że sobie poradzi, nie poradziła, no trudno, sporo budlei mi zniknęło w tym roku, ale już ukorzeniam kolejne patyczki