Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Piękne kwiatuszki pokazujesz i ja już bociana widziałam (niestety siedzącego na gnieździe a to znaczy siedzenie w domu he he)U nas też wieje ,zimno hiacynty rozkwitają i bratki a i jeżówki łebki wysadzają.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Pięknie wychodzą i walczą roślinki z tym okrutnym klimatem. ;:138
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Dereń już duży i jednego masz?
Wszędzie piszą,że trzeba mieć dwa żeby owoce były.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu ja też widziałam bociana. Ale co z tego? Zimnica taka, zmarzną bidulki.
Zdjęcia u Ciebie bardzo pocieszające. Zazdroszczę tego siedzenia na huśtawce w słoneczku. Szkoda że w święta tak nie będzie.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bocianów jeszcze nie widziałem, ale wiem że już jest wiosna i to zimno mnie już tak nie niepokoi - rośliny dadzą sobie radę :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Jesteś bardzo pracowita - podziwiam ;:180 . Wszystko uporządkowane, posiane, itd. To ja jestem 'w lesie' ze swoim ogródkiem ;:174 .
Najbardziej podoba mi się Twój dereń - zawsze chciałam go mieć, ale jakoś się nie składało. A teraz za mało miejsca; no cóż, będę kibicować Twojemu ;:65 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Aniu aż trudno uwierzyć że to kwiecień ! Pamiętasz 2014 :( Było pięknie ! U ciebie w ogrodzie roslinki jak widać nis sobie nie robią z pogody ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

FRAGOLA- Grażynko ;Kasiulko17 To prawda dziwną wiosnę mam y w tym roku.To co jest na dworze( u mnie śnieg!!) i to odczuwalne, nie przypomina wiosny :roll:

roza333-Justynko Dziękuję za ładne wyjaśnienie.Nie wiedziałam,że macoszki to bratki :oops:

koziorozec-Martuś; Marzenko77; Any57; Pulpa222-Aniu Dziękuję.A widzisz aja podziwiam zawsze wasze i innych ogrody ;:108
Mimo tego co mamy za oknem, oznaki wiosny są :D
Nie wiem, czy można wierzyć w te przesądy o siedzących bocianach.."siedzącego na gnieździe a to znaczy siedzenie w domu ".to już nic nie będziesz robić ??? ;:202 :;230
Ja w ubiegłym roku widziałam stojącego .Powinnam stać.a tak i praca, i działka na dojazdy,I wyjazdy różne były.także ruchliwy był rok, nie stojący. ;:108
Tak udało mi się z pomocą raz męża , raz syna uporządkować ogród.Nawet zrobiłam eksperyment i wysiałam rzodkiewkę ,sałatę i pietruszkę widząc to co jest na dworze.Zimno i śnieg!!To wysiewy trzeba będzie powtórzyć .No cóż robota głupiego lubi :;230

Tulap-Mateuszu Tak ostatnimi laty mamy Dziwny ten Świat.Na wszystko brakuje czasu , wszędzie pędzimy, wszystkiego każdemu mało... :roll:
ale na rodzinę zawsze mamy czas.

juni-Beatko Ja mam 2 drenie posadzone za siatka, bo na działce zabrakło na nie miejsca. Mąż jak po nie pojechał do ogrodniczego,To tak mu pani powiedziała,że trzeba mieć dwa posadzone,żeby były owoce.I kupił 2.I mamy dwa. :D

Pashmina2006-Madziu Dwa lata temu, jak bociany przyleciały, to była u nas gorsza zima i śniegu pełno.I dały radę.To bardzo wytrzymałe, mądre i kochane ptaki.Teraz jest ciut lepiej.To dadzą też radę.
Tak huśtawka zamontowana.Posiedzenie było.ale teraz na dłużą chwile relaksu na niej trzeba będzie poczekać bo aura ku temu nie sprzyja. ;:185

mati1999-Mateuszu Oj pamiętam, jak było wszystko pięknie w ubiegłym roku.Prawdziwa wiosna!!
Ale w 2013 pamiętasz jak było jeszcze gorzej!!U mnie był jeszcze śnieg po zimie!!Wielkanoc zimowa bardziej była ;:7
roślinki wiosny chcą i wytrzymałe znoszą zimno ;:173

Dziś wam pokażę moje kwitnące amaryliski ;:113

Obrazek
Takie same mam dwa jak się okazało
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale śliczne ! Skąd tyle msz ? ;:oj
A 1 kwietnie u.r było tak ciepło że było zielono :!: ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To prawda Mateuszu, 1 kwietnia ubr. Było pięknie, bardziej zielono. Sprawdziłam, kwitły już nawet zawilce i barwinek.i migdałek był w dużych pąkach kwiatowych.
a teraz nic.ale 2 lata temu to była jeszcze zimowa masakra.Wciąż czekaliśmy na przyjście wiosny.To ten rok jest lepszy niż 2013.
Amarylisy ( cebulki) kupuję w ogrodniczym.
Dwa mam już z poprzedniego roku.Jak przekwitają to po przymrozkach sadze je do ziemi do ogrodu.Na jesieni wykopuję,I trocha maja spoczynku.A potem do doniczki.
Ten biało- różowy to tegoroczny zakup.Ładny prawda??
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu wiosna chociaż zimna, to jednak się nie daje i roślinki pną się w górę ;:333
U ciebie też już kolorowo...O róże się nie martw, niektóre i u mnie jeszcze słabo ruszają, ale obudzą się na pewno...wszak zimy nie było, więc i szkód w różach nie będzie :)
Wesołego Alleluja!
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne amarylisy ten biały szczególnie mój miał być czerwony z paskiem na środku jasnym a wyszedł inny ale za to ma dwa pędy kwiatowe po 4 kwiaty i ta cena 7,99 .Wiosna chce się przebić a tu zima nie odpuszcza .U nas było biało ale stopniał śnieg .Żonkile czy narcyzy(nie wiem które to) maja pąki i aż by chciały rozkwitnąć a tu tak zimno.Prymulki całe w kwiatach,bratki nie wiem czemu poodwracały się tyłem do słońca (chyba widok budowy nowego sasiada ich przeraża tak jak mnie ;:223 )pozdrawiam i Wesołych Świat
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aniu , chyba narty odkurzę , w nocy biało , później biała roBaczki stopniała , a teraz znowu sypie. No i biało. ;:188 ;:188
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Aniu ja też się dopiero niedawno dowiedziałam :) widzisz uczymy się całe życie ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ dzisiaj był kalejdoskop pogodowy, Rano biało.Do południa śnieżek sobie miękł i zniknąć nie mógł.
Potem deszcz, potem znowu śnieg znowu sypał.Prawdziwa przeplatanka kwietniowa.Choć czasami miałam wrażenie,że to może luty .Ale i słoneczko się pokazało się na momencik bardzo krótki i jakby chciało powiedzieć,że istnieje ale jeszcze świecić jemu dzisiaj to się nie chce.I ot.Śnieg z deszczem sobie tak przez resztę dnia tańczyli ;:7

I ten cudny klekot bocianów na gnieździe.Wszystko przypomina,że to nie zima.. tylko dziwna wiosna .W dali widać Boćki na gnieździe ;:108
Dzisiejszy kwietniowy ogród z bociankami w tle.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dorotko350 no właśnie Wiosna, wiosna dziwna,że śniegiem ale jest.
To dobrze,że róże jeszcze mogą ruszyć.Zawsze te nowe ciekawią bardziej, prawda?

Marzenko77 Amatrylisy są piękne, Tylko szkoda,że tak szybko kwiaty przekwitają. Mogłyby kwitnąć tak jak storczyki miesiąc przynajmniej .
U mnie też dzisiaj roślinki, kwiatuszki stroiły się śnieg i deszcz. :)

tade k-Tadziu No tak dzisiaj pogoda płata nam figle.Jak cały tydzień łącznie ze Świętami tak ma być. :shock:I co narty wyciągnięte, biegi były ??

roza333-Justynko masz rację , całe życie ciągle się czegoś uczymy.A tych ogrodowych to non- stop.I jeszcze jesteśmy mówiąc kolokwialnie z czymś do tyłu.

Ale przyjemne chwile też są jak pod śnieżkiem kolorki znalazłam kwiatowe. :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Gęsiówka kaukaska zaczyna kwitnienie
Obrazek
Obrazek
cebulica syberyjska
]Obrazek

A już najbardziej zdumiała mnie moja magnolia Ann .One przecież nie jest wczesna.A już kwitnąć im się chce ;:oj
Obrazek
Obrazek

Tulipanki tuż tuż Tuż i pokaża ładniejsze kolorki ;:113
Obrazek

właśnie kończę piec ciasto.Czekam aż stężeje galaretka na shreka. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”