Fajną masz opcję w aparacie.
Moje zielone zakręcenie
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje zielone zakręcenie
No patrz, a ja byłam przekonana, że te dzieci to bliźnięta.
-
plocczanka

Julio, jutro będę robiła pączki.
Opiszę dokładnie ich wykonanie i postaram się zobrazować kolejne czynności za pomocą aparatu fotograficznego.
Zastanawiam się, gdzie to pokazać. Zapytam Marysi, może pozwoli na "wyspie" ...
Pozdrawiam cieplutko.
Opiszę dokładnie ich wykonanie i postaram się zobrazować kolejne czynności za pomocą aparatu fotograficznego.
Zastanawiam się, gdzie to pokazać. Zapytam Marysi, może pozwoli na "wyspie" ...
Pozdrawiam cieplutko.
- julcia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu taki ze mnie niespokojny duch uwielbiam zmiany w przeciwieństwie do męża. Jemu najwygodniej z pilotem i piwkiem na tapczanie
ważne tylko jak nie przewróci się o bałagan ja uwielbiam porządek ale perfekcjonistką nie jestem.Teraz walczęaby odkręcił mi WC bo tam zostało kawałek ciemnej fugi , aśruby zapieczone i sama nie mogę sobie poradzić. Jak by tego nie było mało zachciało mi się akwarium i już mam,
teraz tylko je urządzić ,więc mam znów co robić do wiosny
Jak ja nie lubię bezczynnie siedzieć na tyłku przed TV
Lucynko wnuków mam dwóch 4 i 6 lat oraz wnuczkę przybraną 12 letnią bo córka ma męża z odzysku. A na pączki naprawdę czekam bo nigdy mi nie wychodzą, a przepisów wypróbowałam naprawdę wiele i myślę ,że to właśnie techniki mi braknie
Myślę ,ze Marysia na wyspie pozwoli zamieścić foto relację, bo to taka kuchenna czynność , wrazie czego w swoim wątku możesz umieścić
Marysiu no właśnie od kilku dni taka marcowa pogoda tym bardziej mi wiosny brakuje i ruchu na powietrzu tylko wietrzysko mi głowę chce urwać więc siedzę w domku i szukam zajęcia

Właśnie tego mi brak : koloru i zapachu
Jak ja nie lubię bezczynnie siedzieć na tyłku przed TV
Lucynko wnuków mam dwóch 4 i 6 lat oraz wnuczkę przybraną 12 letnią bo córka ma męża z odzysku. A na pączki naprawdę czekam bo nigdy mi nie wychodzą, a przepisów wypróbowałam naprawdę wiele i myślę ,że to właśnie techniki mi braknie
Myślę ,ze Marysia na wyspie pozwoli zamieścić foto relację, bo to taka kuchenna czynność , wrazie czego w swoim wątku możesz umieścić
Marysiu no właśnie od kilku dni taka marcowa pogoda tym bardziej mi wiosny brakuje i ruchu na powietrzu tylko wietrzysko mi głowę chce urwać więc siedzę w domku i szukam zajęcia

Właśnie tego mi brak : koloru i zapachu
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
plocczanka

Ależ u Ciebie różano! Piękne okazy!
Julio, przepis na pączki znajdziesz już na Marysinej Wyspie.
Pozdrawiam cieplusieńko.
Julio, przepis na pączki znajdziesz już na Marysinej Wyspie.
Pozdrawiam cieplusieńko.
- julcia1

Lucynko pączki będą w sobotę robione
jak wyjdą dam znać.Składniki przygotowane, córka zamówiona bo też chce spróbować a potem samodzielnie zrobić
jednym słowem będzie się działo.
Dziś byłam na działce sprawdzić stan posiadania bo znów była fala kradzieży
na szczęście u mnie nie mieli co zabrać, a szkód właściwie nie zrobili bo zamki mam kiepskie i wystarczyło ponownie zamknąć drzwi. Wszystkie cenniejsze rzeczy zabieram na zimę do domku
i to ma swoje uzasadnienie
Skoro tak bardzo mi brak codziennego ruchu na świeżym powietrzu,wysiewów jeszcze nie robię i właściwie nie mam zamiaru
chyba
Znalazłam sobie zamiennik, nawet tv dla mojej kotki

od piątku jestem posiadaczką akwarium
Wymagało to poczytania i zdobycia niezbędnej wiedzy
Wszystkiego można się nauczyć,
nawet chłopcy jak na razie prosto z przedszkola wędrują karmić rybki , co oczywiście wymaga nadzoru bo inaczej wsypali by wszystko na raz.
Dziś byłam na działce sprawdzić stan posiadania bo znów była fala kradzieży
Skoro tak bardzo mi brak codziennego ruchu na świeżym powietrzu,wysiewów jeszcze nie robię i właściwie nie mam zamiaru
Znalazłam sobie zamiennik, nawet tv dla mojej kotki

od piątku jestem posiadaczką akwarium
Wymagało to poczytania i zdobycia niezbędnej wiedzy
Wszystkiego można się nauczyć,
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Julciu,ale zdolniacha jesteś,ja na taką robótkę nerwów nie mam.
Cudne róże,zwłaszcza ta herbaciana.Mówisz,że pączki nie,a może chruściki upieczesz
Byle do wiosny
Cudne róże,zwłaszcza ta herbaciana.Mówisz,że pączki nie,a może chruściki upieczesz
Byle do wiosny
-
plocczanka

Julio, pięknie się prezentuje ta telewizja dla kotów.
U nas w pokoju kilkanaście lat stało dość duże akwarium, hobby małża.
Kota pilnowała rybek, wchodziła na akwarium i próbowała sięgać rybek, ale nigdy jej się to nie udawało.
Którejś nocy puściło sklejenie i 40 l wody ruszyło na mieszkanie. Dobrze, że M jeszcze nie spał, obudził mnie i cudem udało się uratować dom przed potopem.
Zalałoby i nas, i sąsiadów.
Od tej pory zdecydowanie sprzeciwiam się założenia nowego akwarium, choć M bardzo mękoli w tym temacie.

A propos pączków, to muszę Ci powiedzieć, że moja synowa jeden raz ze mną robiła, a potem już sama i syn twierdzi, że bardzo dobre jej się udają.
Tak więc powodzenia i udanych pączusiów.
U nas w pokoju kilkanaście lat stało dość duże akwarium, hobby małża.
Kota pilnowała rybek, wchodziła na akwarium i próbowała sięgać rybek, ale nigdy jej się to nie udawało.
Którejś nocy puściło sklejenie i 40 l wody ruszyło na mieszkanie. Dobrze, że M jeszcze nie spał, obudził mnie i cudem udało się uratować dom przed potopem.
Zalałoby i nas, i sąsiadów.
Od tej pory zdecydowanie sprzeciwiam się założenia nowego akwarium, choć M bardzo mękoli w tym temacie.
A propos pączków, to muszę Ci powiedzieć, że moja synowa jeden raz ze mną robiła, a potem już sama i syn twierdzi, że bardzo dobre jej się udają.
Tak więc powodzenia i udanych pączusiów.
- julcia1

Kasiu chrust robię dość często ,właśnie pączki mi nie wychodzą ,ale Lucynka zrobiła dla mnie instrukcję obrazkową więc będę próbować. Chyba wiem w czym problem
nie mam cierpliwości i chcę szybciej , a tak nie można,
wszystko musi mieć swój czas .
Lucynko, chyba z premedytacją próbuję córkę zachęcić do próby ,aby przypilnowała mojego pośpiechu a może następnym razem pójdę na gotowe
A zalaniem proszę nie strasz
bo małżonek będzie miał argumenty na likwidację a na razie też zagląda 
Lucynko, chyba z premedytacją próbuję córkę zachęcić do próby ,aby przypilnowała mojego pośpiechu a może następnym razem pójdę na gotowe
A zalaniem proszę nie strasz
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Julciu szybko opanowałaś sztukę akwariową, dopiero co pisałaś a tu już stoi. Kot ma atrakcję, ale wnukowie na pewno będą jakiś czas zajęci obserwacją i czegoś ich to nauczy. Ja w rybkach się nie lubuję, ale podziwiać mogę
... no chyba że na talerzu, ale trochę większe 
- julcia1

Marysiu temat wałkowany od dwóch lat, więc czas na przygotowania był, tylko mąż nie dawał się przekonać, a że trafiła się okazja więc jest akwarium. Kot troszkę się boi nowości
ale obserwuje z daleka jak na razie 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
plocczanka

Julio, Sonia robiła dzisiaj pączki wg mojego przepisu i wszystkie jej się udały.
Tobie też wyjdą. Z tego przepisu nie mogą się nie udać.
Ja jutro usmażę chrust i róże karnawałowe. Paweł (synuś) już się upomniał, więc nie mam wyboru.
Dobrej nocy, Julio.
Tobie też wyjdą. Z tego przepisu nie mogą się nie udać.
Ja jutro usmażę chrust i róże karnawałowe. Paweł (synuś) już się upomniał, więc nie mam wyboru.
Dobrej nocy, Julio.
- julcia1

Lucynko , pączki będą w sobotę, dziś tylko kupne 
Muszę zajrzeć do wątku Soni,mam nadzieję że i mi wyjdą. Chruściki robię i mam dobry przepis mogę podesłać , natomiast róże to już większa filozofia i więcej pracy, nie da się tak na szybko i nigdy nie robiłam
Muszę zajrzeć do wątku Soni,mam nadzieję że i mi wyjdą. Chruściki robię i mam dobry przepis mogę podesłać , natomiast róże to już większa filozofia i więcej pracy, nie da się tak na szybko i nigdy nie robiłam
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
plocczanka

Julio, róże to żadna filozofia. One są z ciasta faworkowego, tylko inaczej wykrawanego.
Chrust/faworki robię tak samo jak Beatka/beatrix, tzn. żółtka + piwo + mąka.
Smacznego tłustego czwartku.
Chrust/faworki robię tak samo jak Beatka/beatrix, tzn. żółtka + piwo + mąka.
Smacznego tłustego czwartku.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Juleczko przywitam
się i pochwalę Twoją piękną działeczkę 
Pozdrawiam Alicja
- julcia1

Lucynko przepis wspaniały, pączki prawie udane, bo niestety jak zawsze się mi pootwierały ,ale smakowite i praktycznie już ich nie ma, bo zjedzone

WitajAlicjo dziękuję za komplementy , ale działeczek na forum jest dużo i o wiele ładniejszych
moją mam już parę lat ,ale niestety jeszcze nie jest taka jak mi się marzy ,ale chyba nikt nie ma dokończonej
każdy poprawia i zmienia, 

WitajAlicjo dziękuję za komplementy , ale działeczek na forum jest dużo i o wiele ładniejszych
moją mam już parę lat ,ale niestety jeszcze nie jest taka jak mi się marzy ,ale chyba nikt nie ma dokończonej
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie