Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Dolnej Wisły cz. II

Post »

Iwonka, Monisia, Aguś, Kasiu Robaczku, Aniu, Agnieszko, Madgusia, Miłka, Madzia, Marzka ponownie odpowiadam wszystkim razem, ale to już naprawdę ostateczność, bo czasu mam jak na lekarstwo, wybaczcie :oops:
Bardzo Wam dziękuję za to, że o mnie pamiętacie i za odwiedziny pomimo, że zaniedbałam ostatnio wątek ;:196

Jeśli chodzi o pelargonie to mam nadzieję, że jak zakwitną to tak mnie zaskoczą pięknym kwitnieniem jak sadzonki wielkością- efekt powalający :lol:

Podlewanie po tygodniu posiadania, kocham miłością bezgraniczną i nie żałuję żadnej złotówki na to cudo wydanej ( przy rachunku za wodę może zmienię zdanie, ale na razie jestem zachwycona :lol: )

Donice-pocieszacze z braku czasu stoją puste, ale myślę, że lawenda to temat do nich odpowiedni ;:108

Lawenda bez pozimowego przycinania wygląda tak:
Obrazek
Kilku krzaków nie przycinałam bo po zimie wyglądały zupełnie świeżo i stwierdziłam, że to będzie eksperyment. Dwa tygodnie temu wyglądała tak:
Obrazek

Jabłoń już przekwita. W zeszłym roku miała mnóstwo owoców, w tym roku zdecydowanie mniej kwiatów na niej, musi odpocząć ;:108

Obrazek

Dziki zza płotu :wink:
Obrazek

Lilak ecru odmiana 'Primrose' po otwarciu kwiatów zaczął pachnieć, ale nie jakoś bardzo mocno:
Obrazek

Obrazek

Lilak 'Palibin' za chwilkę otworzy kwiaty:
Obrazek

Kochani, pozdrawiam serdecznie i zaczynam myśleć o nowej odsłonie mojej piaskownicy w nowym wątku ;:oj
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, u ciebie robota pełną parą. Jeszcze tylko trochę i będziesz cieszyć się pięknym ogrodem o jakim zawsze marzyłaś. Życzę wytrwałości w dalszych etapach prac ;:333
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

lilaki, świetne. u mnie tylko taki "rosnę dziko za płotem".
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Eksperymentu lawendowego zazdraszam...u mnie owa istota nie chce rosną a więc tym razem popuszczę i więcej nie posadzę nie to nie :( Lilaki kocham ;:170
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu, ja też mam kilka krzaczków lawendy nie przyciętej. Po prostu o niej zapomniałam ;:223 Lilaki kwitną pięknie, a ten ecru ma kolorek podsycający apetyt, jak lody waniliowe ;:167 Moje dwie sztuki niestety w tym roku odpuściły kwitnienie, w zeszłym roku je przesadzałam i chyba to jest przyczyną braku kwiatów ;:145 Obsadzenie donic ino mig się rozrośnie. Widziałaś moją balię? Dopiero co włożyłam kwiatki, a już jest busz
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje lawendy napawają mnie nadzieją, że może i ja w końcu dorobię się sporych krzaczków, bo w nowych zakupach kupiłam takie, co wyglądają identycznie jak Twoje, czyli teoretycznie powinny zimować? A jakieś zdjęcia z leżakowania z drinkiem z parasolką podczas gdy ogród podlewa się sam? :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, kochana jesteś ;:196

Marzka swój 14 metrowy żywopłot z lilaka nazywasz tylko ;:124

Aguś ja też kocham lilaki. Lawenda na piachu rośnie wybitnie dobrze, co mnie wielce cieszy :tan

Madziu widziałam nie tylko balię, całą resztę też ;:333 Jeden z moich lilaków też w tym roku zastrajkował i miał aż jeden kwiat a nic z nim nie robiłam, tak po prostu ma gorszy rok i tyle.

Pat, jeśli będziesz miała wystarczająco zaniedbane rabaty jak u mnie to lawenda będzie rosła pięknie, widocznie jej to służy :lol:
Zdjęcie na leżaczku w następnej odsłonie wątku :uszy

I tak zbliżyłam się do końca części drugiej mojej odsłony ogrodowej ;:oj
Bardzo serdecznie Wam dziękuję za rady, odwiedziny, komplementy a przede wszystkim za to, że bardzo mnie motywujecie do działania w przygodzie jaką jest OGRÓD (wierzę w to, że kiedyś powstanie ;:108 )
Do zobaczenia w trzeciej części :arrow: tutaj. :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”