Ogródek AGNESS cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 5

Post »

Aguś dzwoneczka polecam, bo naprawdę pięknie kwitnie całe lato :D

Grażynko , Bożenko brateczki kwitną nieprzerwanie od marca :D najpierw w gazonach a następnie musiały zrobic miejsce dla pelargonii i przeprowadziły się na rabaty :D
A co do wrzosów, to będą one rozplanowane w różnych miejscach po kilka sztuk , mam już jedno miejsce gdzie są same wrzosy i miniaturowe iglaczki, a te nowo kupione chcę podosadzać na rabaty przy iglakach i innych kwasolubach :D

Wiesiu dziękuję :D skalniaczki bardzo lubię, marzy mi się jeszcze kilka goryczek, bo są wspaniałe, a ja mam tylko jedna i na dodatek nie kwitła mi :roll: muszę jej wymienić ziemię, bo u mnie dosłownie piasek :roll: wprawdzie mieszałam ją z kupną robiąc skalniak, ale widocznie niektórym roślinkom to zbyt mało :?

Daluś , Jolu wrzosy zamawiałam przez Alle.... u sprzedawcy Atria, jestem bardzo zadowolona, piękne, rozkrzewione i dorodne sadzonki. Wszystkie w pąkach :D
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNIESZKO!
Piękna kolekcja bratków. Zakupy na wrzosowisko imponujące. Zapewne będzie duże,
sądząc po ilości krzewinek.
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Agniesiu to te Twoje bratki jakieś wyjątkowe , śliczne i na dodatek tak długo kwitnące :wit
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu wrzosowe zakupy imponujące, piękna kolekcja, zapowiada się duża i kolorowa rabata.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rany Julek! Tyle wrzosów! :shock:
Goryczki są bardzo kapryśne. Ewa/kocica pisała, ze u niej też padały, a ona ma najlepszą ziemię na świecie! Czysty czarnoziem.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysieńko moje wrzosy będą rozrzucone po całym ogrodzie, ja mam sporo miejsc z iglakami i tam po kilka sztuk będę dosadzała wrzosy. Bardzo mi się podobają typowe wrzosowiska, ale niestety nie mam na nie miejsca :( Nie ma możliwości nawet wykroić z trawnika, bo mój trawnik praktycznie przyjął wygląd ścieżek pomiędzy rabatami :roll:

Bożenko tak jakoś udało się z nimi w tym roku :D a na dodatek pięknie się wysiały, tak, że mam już ładne sadzoneczki na przyszły rok. Ominie mnie zakup :D

Irenko, wrzosy będą posadzone w wielu miejscach na tle iglaczków :D mam nadzieję, ze dobrze będzie to wyglądało :D

Izuniu u mnie ziemia niestety beznadziejna-piasek, a jeszcze sąsiad kilka lat temu, ciągnąc wodę przez moje podwórko koparą przerył dokładnie glebę, zasypując rów byle jak i mam ziemię przemieszaną z żółtym piachem z głębi :evil: Miejscami ta moja ziemia jest właśnie....żółtawa :roll:
Zawsze jak sadzę roślinki to kupuję ziemię w workach, mieszam z kompostem i tym co mam na rabatach :roll:
Goryczce muszę zmienić ziemię, bo wyraźnie nie jest zadowolona, nie pokazała nawet jednego kwiatuszka :roll: Mam nadzieję, że to coś da :?
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Czyli wielkiego wrzosowiska nie będzie? Myślę, że pomysł podosadzania wrzosów w pobliże iglaków też przyniesie fajny efekt. Jednoodmianowymi grupami? Czy pomieszasz różne? No i kiedy to zobaczymy? :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś niestety wrzosowiska nie będzie....sąsiad nie chce przesunąć płotu :wink: :lol:
Wrzosy będę sadziła tak mniej więcej po 3 sztuki tej samej odmiany w jednym miejscu. Żeby tworzyły spore kępy kolorystyczne.
Sadziła będę może za tydzień, dwa, teraz przez jakiś czas będą mnie cieszyły porozstawiane w koszach wiklinowych na tarasie i na miejscach ogrodowych posiadówek 8-) :lol:
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Ja tez swoje bratki wysialam , ale jeszcze mi nie wzeszły , ale troche póxno chyba je wsiałam , ale do zimy to zdążą sie jeszcze rozrosnąc na sadzoneczki :D :D
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko u mnie wysiewają się same całe lato i są już duże sadzoneczki, te z wcześniejszych nasionek, jedna nawet już zakwitła jednym kwiatuszkiem, a inne dopiero powschodziły- maleństwa. I wysiewają się nadal. Tak więc i u Ciebie na pewno jeszcze wzejdą i wzmocnią się przed zimą :D

Wrzosy zanim trafią do ogrodu zamieszkały w tymczasowych domkach :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko wrzosy pięknie wyglądaja w tych koszykach .
Genia
Awatar użytkownika
babuchna
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 7 maja 2009, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetne domki dopasowałaś wrzosikom , wspaniały efekt! ;:108
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Agnieszko! MAsa znian! Czemu mi nie po drodze ostatnio hahaha ale jak będziesz miała czas, któregoś dnia przyjadę
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu wspaniały pomysł, wrzosy w koszyczkach, właściwie to można je dowolnie ustawiać a wszędzie będą pięknie wyglądały.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aguś... fantastycznie wyglądają wrzosy "tymczasowych domkach"... ;:138
A jeszcze jak rozkwitną na całego, to będzie pięknie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”