Już od jakiegoś czasu planowałam w tym miejscu rabatkę.Wykopałam 5 dołów pod róże.Będą na niej rosły Dolce Vita,Minerva,Jalitah,Pashmina,która zostanie przesadzona z innego miejsca.Teraz będę ja miała na oku.Eyes For You również będzie towarzyszyć koleżankom nowo przybyłym.Na wiosnę podsadzę wszystkie jednorocznymi.Mam nadzieję,że mi się uda stworzyć coś ciekawego.
Myślę jeszcze nad zamówieniem Olivii Rose i Heatcliff.Nie planowałam takich zmian,ale aktywność to najlepsze lekarstwo

Dwa dni temu kupiłam w Castoramie czosnki olbrzymie.Złapałam trzy opakowania,w każdym jedna dość spora cebula.
Kupiłabym dużo więcej,jednak cena mnie przerosła 17,59 za 1 szt

Tolinko mam już Williama dość sporo czasu,około 6 lat.Na początku rósł bardzo rachitycznie,pędy w każdą stronę.Jest nieujarzmiony,ta róża nie ma reguł.Rośnie jak chce.Jej kwiaty są przepiękne,żaden hodowca nie potrafi wyhodować takiego odcienia.
W tej chwili wypuścił jednego,długiego bata z wieloma pąkami na górze.Piszę moje spostrzeżenia,najwyżej przesadzisz,zobaczysz sama jak go prowadzić

Iwonko ja mam podobnie z Olivią Rose.Jest w Rosaplant.ale jednej nie opłaca mi się zamawiać,domówię chyba Heatcliff.
Szkoda,że w ofercie nie ma Emilie Guillot,mam na nią ogromna ochotę

Aniu-anabuko niektóre róże chorowały,ale kiedy np First lady zaniemogła to mocno ją przycięłam,a ona znów się obudziła.
Nie robiłam oprysków na choroby.Obrywałam od dołu jedynie żółte listki.Hortensje już powoli różowieją,uwielbiam je w każdej fazie

Dorotko William Morris wybujał aż do huśtawki i ma na pędzie sporo pąków.Czekam na rozkwit.
Dobrze,że w porę wykarczowałaś mozgę,potrafi zarosnąć i to porządnie.Unikam ekspansywnych traw.
Pomyśl nad miskantami.Ja mam w planach kupić Memory tylko jak na razie nie mogę spotkać...
Wiolu dla mnie ta róża jest dość nieposkromiona,ale przy tym piękna i jedyna.
Piszę opinię na podstawie moich dotychczasowych obserwacji.
Cebulowych mam już chyba dość,portfel opitolony

Ciekawe,czy uda Ci się zapolować na przeceny,trzymam kciuki

Werka Bailando tworzy super bukieciki,ale złapała sporo plam na liściach i psują cały urok...
James Galway na pewno się rozkręci,pewnie buduje sobie korzenie i się hartuje.Mój to olbrzym,corocznie muszę go ujarzmiać

Mączniaka nie miałam,myślę,że nie ma co teraz pryskać,bo i tak opadną liście,pamiętam,że kiedyś miałam na jednej róży.Zrobiłam oprysk,ale i tak róża nie przezimowała.
Reniu Marca dorwałam we Florib....
Aneczko no nareszcie jesteś u mnie

Dorotko na środku rabaty ja bym nie posadziła.Przy płocie to inna sprawa.Wiadomo każdy robi jak uważa.
Mój egzemplarz rośnie jak chce,raz wpada z kwiatami do oczka,innym razem kwitnie u dołu niskimi pędami.
Jesteś zadowolona z kwiatów? Możesz go ocenić jak rośnie w donicy?
Asiu witam serdecznie i zapraszam na spacer

Limelight

Rozplenica

Mariatherese co to jest za róża...

Kolorowy zawrót głowy

Uwielbiam odkrywać nowe,silne pędy,tu Eden

Larissa nadrabia

Novalis w takiej oto odsłonie,nawet kolorku nie zgubił

szałwia trio,ostatnie podrygi,sporo wyrzuciłam

Dołki pod róże przyszykowane,teraz obornik,ziemia kompostowa i skórka banana

Zobaczymy co z tego wyrośnie

Cebula spora,ale czy czosnek będzie wielkości piłki do nogi to się okaże?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie