Ogród Marty -Cz . X
-
PEPSI
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: OGRÓD MARTY -CZ . X
Martuś, jak pojawiają się grzyby to jest cudowny czas. Uwielbiam grzyby, ale czasu mało ....to korzystam z rąk zaufanych zbieraczy. Ale w sobotę chyba popędzę do lasu, a mam go tuż za rogiem
. Pozdrawiam 
- duju

- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Piękne miałaś zbiory, zazdroszczę, bo bardzo lubimy chodzić po lesie. Tak wysuszone grzybki, schowane w słoikach - nic się znimi nie dzieje?!
Pozdrawiam - Justyna
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fantastyczne zbiory grzybków, w ogrodzie też przednie widoki 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super mieliście grzybobranie
Uwielbiam takie widoki. Prawdziweczki jak marzenie
Tak samo zamykam suszone grzyby, aromat nigdzie nie ucieknie.
Piękna ta truflowa jeżówka. Ma sztywne łodygi? Kupiłam sobie kilka w tym roku. Ciekawa jestem czy będą tak samo bezproblemowe jak te zwykłe, bo opinie są różne. Miałam ochotę na Klip Daggę, ale jak widzę ona raczej dla poruszających się na szczudłach
Trochę wzrostu mam, ale bez przesady 
Piękna ta truflowa jeżówka. Ma sztywne łodygi? Kupiłam sobie kilka w tym roku. Ciekawa jestem czy będą tak samo bezproblemowe jak te zwykłe, bo opinie są różne. Miałam ochotę na Klip Daggę, ale jak widzę ona raczej dla poruszających się na szczudłach
- Rzepka

- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Marciu, piękny ogród, jak tak podglądam ten wątek, to okazuje się, że bardzo dużo nam umkęło, dopiero teraz mogę dokładnie obejrzeć to bogactwo kwiecia na zdjęciach.
Sadzonka nachyłka American Dream, którą od Ciebie dostałam, u mnie też kwitnie.
Na widok grzybków dostałam ślinotoku, mam w przyszłym tygodniu kilka dni wolnych, może coś uzbieram, chociaż mój wywiad donosi, że zarówno w małopolskim, jak i świętokrzyskim grzybów nie ma.
Czy można jeszcze przesadzać piwonie?
Bardzo mi się rozrosła magnolia gwiaździsta i obawiam się, że piwonie pod nią rosnące będą miały cień.
Pozdrawiam Irena
Sadzonka nachyłka American Dream, którą od Ciebie dostałam, u mnie też kwitnie.
Na widok grzybków dostałam ślinotoku, mam w przyszłym tygodniu kilka dni wolnych, może coś uzbieram, chociaż mój wywiad donosi, że zarówno w małopolskim, jak i świętokrzyskim grzybów nie ma.
Czy można jeszcze przesadzać piwonie?
Bardzo mi się rozrosła magnolia gwiaździsta i obawiam się, że piwonie pod nią rosnące będą miały cień.
Pozdrawiam Irena
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu jeżówka to nowy nabytek? a co to za białe kwiatuszki pod jeżówką? Wspomnienia grzybowe zjawiskowe
Chyba teraz przerwa w grzybach, bo dziewczyny z wyspy skarżą się że mało grzybów
Jestem pewno że dasz nogę w kieleckie jak się dowiesz że grzyby są
a potem jeszcze wyprawy na rydze....ej sezon dopiero się zacznie. Pozdrawiam 
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Martusiu
Ciekawy ten nachyłek American dream i wieczornik biały
zbierz proszę nasionka jak się da 
Floksy białe cudne
a na pierwszym zdjęciu to świecznica ???
Pozdrawiam i
posyłam .
Floksy białe cudne
Pozdrawiam i
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam,pogoda cudowna,dzisiaj troszkę popracowałam wreszcie w ogrodzie ,przygotowałam,kawałek nowej rabaty pod nowe nasadzenia ,wywiozłam parę taczek wierzchniej ziemi i robię nową górkę pod nowe dynie
nawiozłam liści i kompostu ,jutro posadzę roślinki i jakaś część będzie do przodu.
Gosiu,ja też uwielbiam zbierać grzyby ,ale jeszcze nie jadę bo podobno nie ma ,na rydze też nie mam za bardzo czasu,,ale wszystko nadrobię .pozdrawiam
Justynko,grzybki schowane w słoiki to chyba najlepsza metoda przechowania,żaden mol się nie dostanie do nich,bo są dobrze zakręcone,ale grzybki muszą być bardzo dobrze wysuszone,ja to nazywam na grzechotkę ,bo schowane do słoika grzechocą suchutkie jak sie nim potrząśnie ,muszą być bardzo suchutkie bo by zapleśniały,ale jak chodzisz na grzyby ,to wiesz kiedy grzyb dosuszony,pozdrawiam
Mariolko,uwielbiam zbierać grzybki i przerabiać na wszelkie możliwe sposoby,no i zajadać
Iwonko,aromat nie ucieknie i żaden szkodnik nie wejdzie,żeby nam zniszczyć zbiory,jeżówka truflowa sztywna na łodydze i stoi na baczność,Klip Dagga jest dla tych co głowę trzymają w chmurach
,a jak nie to czasem dobrze ją podnieść do góry ,bo my ogrodnicy zazwyczaj trzymamy głowy w dół
pozdrawiam
Irenko,nie ma możliwości ,żeby taki duży ogród zapamiętać ze szczegółami ,w niektórych miejscach na pewno nie byłaś ,ile razy przyjedziesz to będziesz coś nowego odkrywać ,może już w przyszłym tygodniu będą grzybki i coś nazbieracie ,ja nie wiem jeszcze kiedy pojadę ,ale pewnie zerwę się nagle i już mnie nie będzie ,piwonie możesz spokojnie przesadzać do końca września ,pozdrawiam
Marysiu,ta jeżówka to nowy nabytek ,ale nie z tej środy ,teraz kupiłam Ekscentryk ,nie kwitnie jeszcze ,ale ma pączka ,pod jeżówką jet Ostrogowiec biały ,właśnie sobie go wzięłaś jak byłaś ostatnio,na grzyby jak dojrzeję to wymiotę w sekundzie
,żeby tylko były w tą jesień,pozdrawiam i buziaczki
Tereniu,będą nasiona Wieczornika ,a nachyłek to może odetniemy
na pierwszym zdjęciu świecznica o ciemnych liściach ,ona jest późniejsza niż ta o zielonych liściach,pozdrawiam i buziaczki
piszę długo ,bo w międzyczasie robię kompociki malinowe ,bo malinki świeżutkie zebrane,dobrej nocki wszystkim
Gosiu,ja też uwielbiam zbierać grzyby ,ale jeszcze nie jadę bo podobno nie ma ,na rydze też nie mam za bardzo czasu,,ale wszystko nadrobię .pozdrawiam
Justynko,grzybki schowane w słoiki to chyba najlepsza metoda przechowania,żaden mol się nie dostanie do nich,bo są dobrze zakręcone,ale grzybki muszą być bardzo dobrze wysuszone,ja to nazywam na grzechotkę ,bo schowane do słoika grzechocą suchutkie jak sie nim potrząśnie ,muszą być bardzo suchutkie bo by zapleśniały,ale jak chodzisz na grzyby ,to wiesz kiedy grzyb dosuszony,pozdrawiam
Mariolko,uwielbiam zbierać grzybki i przerabiać na wszelkie możliwe sposoby,no i zajadać
Iwonko,aromat nie ucieknie i żaden szkodnik nie wejdzie,żeby nam zniszczyć zbiory,jeżówka truflowa sztywna na łodydze i stoi na baczność,Klip Dagga jest dla tych co głowę trzymają w chmurach
Irenko,nie ma możliwości ,żeby taki duży ogród zapamiętać ze szczegółami ,w niektórych miejscach na pewno nie byłaś ,ile razy przyjedziesz to będziesz coś nowego odkrywać ,może już w przyszłym tygodniu będą grzybki i coś nazbieracie ,ja nie wiem jeszcze kiedy pojadę ,ale pewnie zerwę się nagle i już mnie nie będzie ,piwonie możesz spokojnie przesadzać do końca września ,pozdrawiam
Marysiu,ta jeżówka to nowy nabytek ,ale nie z tej środy ,teraz kupiłam Ekscentryk ,nie kwitnie jeszcze ,ale ma pączka ,pod jeżówką jet Ostrogowiec biały ,właśnie sobie go wzięłaś jak byłaś ostatnio,na grzyby jak dojrzeję to wymiotę w sekundzie
Tereniu,będą nasiona Wieczornika ,a nachyłek to może odetniemy
piszę długo ,bo w międzyczasie robię kompociki malinowe ,bo malinki świeżutkie zebrane,dobrej nocki wszystkim
- Maska

- Kontakt:
Martuś ja nie ostrogowca białego tylko różowego krwiściąga brałam, no chyba że dałaś coś z własnej inicjatywy
Buźka i kolorowych snów 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Powiedz mi czy ten wieczornik damski faktycznie tak ładnie pachnie?
-
koziorozec

Marysiu,schyliłaś się po ostrogowca białego i chciałaś wyjąć troszkę tego kwitnącego ,ale było Ci trudno bez narzędzi ,ale obok rosła jego sadzoneczka bez kwiatków,więc Ci ją wyjęłam ,to była kępka listeczków i na pewno ją masz ,tylko się zgubiłaś ,może w którymś miejscu Cię zaskoczy,jak ją nie zawieruszyłaś
Dorotko,wieczornik damski wieczorem pachnie .
Dorotko,wieczornik damski wieczorem pachnie .
- Maska

- Kontakt:
Martuś mam wszystko od Ciebie w jednym miejscu to wyjdzie na wiosnę
nie zawieruszyłam, bo miałam wszystko w pudełku i to głębokim 
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Witaj Marto! Jestem miłośnikiem dalii i chętnie oglądam je u Ciebie 
-
koziorozec

Całe popołudnie byłam w Krakowie ,ale przed południem dalej mocowałam się z nowymi rabatami tzn ,że ubywa mi trawnika
więc robi sie miejsce na nowe kwiatuszki.
Marysiu jesteś rozbrajająca,aż sie uśmiałam z tego głębokiego pudełka,a nawet nie pamiętałam do czego to pakowałaś,bo chyba byłam w strasznym amoku a moje emocje sięgnęły zenitu ,mając tyle gości naraz i każdy coś potrzebował
Witaj Florianie,miło Cię widzieć w moim ogrodzie ,a jeszcze jak moje ukochane dalie Cię tu przywiodły to już wielka radość mnie opanowała,że jest tyle osób którzy podzielają moje pasje i są miłośnikami takich samych kwiatów,pozdrawiam i zapraszam znowu,już byłam u Ciebie i oglądnęłam Twoje piękności i uważam ,że ja to mam jeszcze skromniutko ,ale od czegoś trzeba zacząć
A teraz zapraszam do ciepłego ogrodu ,rano zrobione zdjęcia więc najświeższe
dalia nieznajoma

Cafe Late i Yume Yamakakuda

Merostar,po prawej

kwiaty olbrzymy ,prawie 30 cm średnicy

Gladiator

Merostar

Piano

Sally Holmes

nawłoć karłowa

kępa dalej kwitnących irysów

Marysiu jesteś rozbrajająca,aż sie uśmiałam z tego głębokiego pudełka,a nawet nie pamiętałam do czego to pakowałaś,bo chyba byłam w strasznym amoku a moje emocje sięgnęły zenitu ,mając tyle gości naraz i każdy coś potrzebował
Witaj Florianie,miło Cię widzieć w moim ogrodzie ,a jeszcze jak moje ukochane dalie Cię tu przywiodły to już wielka radość mnie opanowała,że jest tyle osób którzy podzielają moje pasje i są miłośnikami takich samych kwiatów,pozdrawiam i zapraszam znowu,już byłam u Ciebie i oglądnęłam Twoje piękności i uważam ,że ja to mam jeszcze skromniutko ,ale od czegoś trzeba zacząć
A teraz zapraszam do ciepłego ogrodu ,rano zrobione zdjęcia więc najświeższe
dalia nieznajoma

Cafe Late i Yume Yamakakuda

Merostar,po prawej

kwiaty olbrzymy ,prawie 30 cm średnicy

Gladiator

Merostar

Piano

Sally Holmes

nawłoć karłowa

kępa dalej kwitnących irysów

- Maska

- Kontakt:
Tak byłaś zaabsorbowana tymi gruszkami
No dobra koniec żartów! spotkanie było wspaniałe
Widzę jakąś nową jarzmiankę dbaj o nią, a może będzie miała przed zimą nasiona to zbierz proszę bo takiego koloru nie mam
Nie wiem co dzisiaj uda się zrobić, ale życzę spokojnej pracy w ogrodzie i pozdrawiam serdecznie
Dalie
Widzę jakąś nową jarzmiankę dbaj o nią, a może będzie miała przed zimą nasiona to zbierz proszę bo takiego koloru nie mam
Nie wiem co dzisiaj uda się zrobić, ale życzę spokojnej pracy w ogrodzie i pozdrawiam serdecznie
Dalie