Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

Martuś, jak pojawiają się grzyby to jest cudowny czas. Uwielbiam grzyby, ale czasu mało ....to korzystam z rąk zaufanych zbieraczy. Ale w sobotę chyba popędzę do lasu, a mam go tuż za rogiem :lol: . Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne miałaś zbiory, zazdroszczę, bo bardzo lubimy chodzić po lesie. Tak wysuszone grzybki, schowane w słoikach - nic się znimi nie dzieje?!
Pozdrawiam - Justyna
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fantastyczne zbiory grzybków, w ogrodzie też przednie widoki ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super mieliście grzybobranie :heja Uwielbiam takie widoki. Prawdziweczki jak marzenie ;:108 Tak samo zamykam suszone grzyby, aromat nigdzie nie ucieknie.
Piękna ta truflowa jeżówka. Ma sztywne łodygi? Kupiłam sobie kilka w tym roku. Ciekawa jestem czy będą tak samo bezproblemowe jak te zwykłe, bo opinie są różne. Miałam ochotę na Klip Daggę, ale jak widzę ona raczej dla poruszających się na szczudłach :;230 Trochę wzrostu mam, ale bez przesady ;:224
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marciu, piękny ogród, jak tak podglądam ten wątek, to okazuje się, że bardzo dużo nam umkęło, dopiero teraz mogę dokładnie obejrzeć to bogactwo kwiecia na zdjęciach.
Sadzonka nachyłka American Dream, którą od Ciebie dostałam, u mnie też kwitnie. :D
Na widok grzybków dostałam ślinotoku, mam w przyszłym tygodniu kilka dni wolnych, może coś uzbieram, chociaż mój wywiad donosi, że zarówno w małopolskim, jak i świętokrzyskim grzybów nie ma.
Czy można jeszcze przesadzać piwonie?
Bardzo mi się rozrosła magnolia gwiaździsta i obawiam się, że piwonie pod nią rosnące będą miały cień.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jeżówka to nowy nabytek? a co to za białe kwiatuszki pod jeżówką? Wspomnienia grzybowe zjawiskowe ;:224 Chyba teraz przerwa w grzybach, bo dziewczyny z wyspy skarżą się że mało grzybów :wink: Jestem pewno że dasz nogę w kieleckie jak się dowiesz że grzyby są ;:306 a potem jeszcze wyprawy na rydze....ej sezon dopiero się zacznie. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Martusiu ;:196 Ciekawy ten nachyłek American dream i wieczornik biały ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj zbierz proszę nasionka jak się da ;:180
Floksy białe cudne ;:333 a na pierwszym zdjęciu to świecznica ???
Pozdrawiam i ;:196 posyłam .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam,pogoda cudowna,dzisiaj troszkę popracowałam wreszcie w ogrodzie ,przygotowałam,kawałek nowej rabaty pod nowe nasadzenia ,wywiozłam parę taczek wierzchniej ziemi i robię nową górkę pod nowe dynie :uszy nawiozłam liści i kompostu ,jutro posadzę roślinki i jakaś część będzie do przodu.

Gosiu,ja też uwielbiam zbierać grzyby ,ale jeszcze nie jadę bo podobno nie ma ,na rydze też nie mam za bardzo czasu,,ale wszystko nadrobię .pozdrawiam :wit

Justynko,grzybki schowane w słoiki to chyba najlepsza metoda przechowania,żaden mol się nie dostanie do nich,bo są dobrze zakręcone,ale grzybki muszą być bardzo dobrze wysuszone,ja to nazywam na grzechotkę ,bo schowane do słoika grzechocą suchutkie jak sie nim potrząśnie ,muszą być bardzo suchutkie bo by zapleśniały,ale jak chodzisz na grzyby ,to wiesz kiedy grzyb dosuszony,pozdrawiam :wit

Mariolko,uwielbiam zbierać grzybki i przerabiać na wszelkie możliwe sposoby,no i zajadać :uszy

Iwonko,aromat nie ucieknie i żaden szkodnik nie wejdzie,żeby nam zniszczyć zbiory,jeżówka truflowa sztywna na łodydze i stoi na baczność,Klip Dagga jest dla tych co głowę trzymają w chmurach ;:306 ,a jak nie to czasem dobrze ją podnieść do góry ,bo my ogrodnicy zazwyczaj trzymamy głowy w dół ;:108 pozdrawiam :wit

Irenko,nie ma możliwości ,żeby taki duży ogród zapamiętać ze szczegółami ,w niektórych miejscach na pewno nie byłaś ,ile razy przyjedziesz to będziesz coś nowego odkrywać ,może już w przyszłym tygodniu będą grzybki i coś nazbieracie ,ja nie wiem jeszcze kiedy pojadę ,ale pewnie zerwę się nagle i już mnie nie będzie ,piwonie możesz spokojnie przesadzać do końca września ,pozdrawiam :wit

Marysiu,ta jeżówka to nowy nabytek ,ale nie z tej środy ,teraz kupiłam Ekscentryk ,nie kwitnie jeszcze ,ale ma pączka ,pod jeżówką jet Ostrogowiec biały ,właśnie sobie go wzięłaś jak byłaś ostatnio,na grzyby jak dojrzeję to wymiotę w sekundzie ;:306 ,żeby tylko były w tą jesień,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Tereniu,będą nasiona Wieczornika ,a nachyłek to może odetniemy :uszy na pierwszym zdjęciu świecznica o ciemnych liściach ,ona jest późniejsza niż ta o zielonych liściach,pozdrawiam i buziaczki ;:196

piszę długo ,bo w międzyczasie robię kompociki malinowe ,bo malinki świeżutkie zebrane,dobrej nocki wszystkim ;:19
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś ja nie ostrogowca białego tylko różowego krwiściąga brałam, no chyba że dałaś coś z własnej inicjatywy :D Buźka i kolorowych snów ;:196
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Powiedz mi czy ten wieczornik damski faktycznie tak ładnie pachnie?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,schyliłaś się po ostrogowca białego i chciałaś wyjąć troszkę tego kwitnącego ,ale było Ci trudno bez narzędzi ,ale obok rosła jego sadzoneczka bez kwiatków,więc Ci ją wyjęłam ,to była kępka listeczków i na pewno ją masz ,tylko się zgubiłaś ,może w którymś miejscu Cię zaskoczy,jak ją nie zawieruszyłaś ;:306

Dorotko,wieczornik damski wieczorem pachnie . :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuś mam wszystko od Ciebie w jednym miejscu to wyjdzie na wiosnę ;:215 nie zawieruszyłam, bo miałam wszystko w pudełku i to głębokim ;:306
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Witaj Marto! Jestem miłośnikiem dalii i chętnie oglądam je u Ciebie ;:333
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Całe popołudnie byłam w Krakowie ,ale przed południem dalej mocowałam się z nowymi rabatami tzn ,że ubywa mi trawnika ;:306 więc robi sie miejsce na nowe kwiatuszki.

Marysiu jesteś rozbrajająca,aż sie uśmiałam z tego głębokiego pudełka,a nawet nie pamiętałam do czego to pakowałaś,bo chyba byłam w strasznym amoku a moje emocje sięgnęły zenitu ,mając tyle gości naraz i każdy coś potrzebował ;:306

Witaj Florianie,miło Cię widzieć w moim ogrodzie ,a jeszcze jak moje ukochane dalie Cię tu przywiodły to już wielka radość mnie opanowała,że jest tyle osób którzy podzielają moje pasje i są miłośnikami takich samych kwiatów,pozdrawiam i zapraszam znowu,już byłam u Ciebie i oglądnęłam Twoje piękności i uważam ,że ja to mam jeszcze skromniutko ,ale od czegoś trzeba zacząć :wit

A teraz zapraszam do ciepłego ogrodu ,rano zrobione zdjęcia więc najświeższe :uszy

dalia nieznajoma
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cafe Late i Yume Yamakakuda
Obrazek

Merostar,po prawej
Obrazek

kwiaty olbrzymy ,prawie 30 cm średnicy
Obrazek

Gladiator
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Merostar
Obrazek

Obrazek

Piano
Obrazek

Sally Holmes
Obrazek

Obrazek

Obrazek

nawłoć karłowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kępa dalej kwitnących irysów
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak byłaś zaabsorbowana tymi gruszkami ;:306 ;:306 No dobra koniec żartów! spotkanie było wspaniałe ;:162
Widzę jakąś nową jarzmiankę dbaj o nią, a może będzie miała przed zimą nasiona to zbierz proszę bo takiego koloru nie mam :D
Nie wiem co dzisiaj uda się zrobić, ale życzę spokojnej pracy w ogrodzie i pozdrawiam serdecznie ;:196
Dalie ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”