Od przybytku głowa nie boli część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli część 3

Post »

Krysiu na zdjęciu z pomocnikiem dostrzegam lilię giganta , powiedz to drzewiasta :?: bo kupiłam właśnie taką ,ale urosła do 130- 140 cm, Twoja to olbrzym ;:333
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Krystyno masz bardzo ładny ogród :) przepiękne róże i mnóstwo ciekawych roślin . Bardzo lubię stare drzewa no i te brzózki ...moje ulubione :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też kupiłam drzewiaste ,ale Twoje to jakieś giganty ;:oj
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Elu masz rację, że te moje lilie wyrosły na giganty, w ubiegłym roku nie rosły tylko się cofały w rozwoju za to w tym sezonie chyba nadrabiają bo na dzień wczorajszy wygladały tak

Obrazek

Obrazek

Ewo ogród jak wiele innych na tym forum, mój to młodziutki dopiero trzeci rok się nim zajmuję od podstaw ale dopiero teraz zobaczyłam jak te rośliny szybko rosną.
Brzózki to też moje ulubione drzewa tylko u mnie miejsca nie za wiele i chyba nadejdzie moment, że bedziemy musieli je powstrzymać w rozwoju, trzeba bedzie od gory je przyciąć co na pewno je zniekształci, ale diabli brzozy znieksztalcone ale pozostaną.
Skoro rózami się zachwycasz to daruję taką

Obrazek

Julcia lilia z pomocnikiem to nie wiem czy drzewiasta, rzeczywiście wyrosła na giganta.
Jeżeli dobrze pamietam to drzewiasta rośnie w innym miejscu i jeszcze do kwitnienia jej daleko, jak tylko zakwitnie to pokażę.
A to takie inne w towarzystwie Katalpy

Obrazek

Obrazek

Ilonko jak miło, że jesteś......jak to w życiu bywa różnie ale chyba już najgorsze za Wami teraz wypatrywać tylko tego lepszego.
Masz rację, ze rośliny w ogrodzie śmigają, ja porownuję ich tempo wzrostu do upłwajacego czasu który nas nie oszczędza i z każdym dniem mamy więcej, więc cieszmy się tym co nam los niesie, byle zdrowie było ;:108
Ilonka to moja zeszłoroczna pelargonia

Obrazek

Bea dobrze posadzić Chopina to na moje znależć dla niego miejscówkę nie na pierwszym planie, rośnie masywny krzak, wysoki, kwiaty też duże a nawet niektóre olbrzymie i delikatniejsze róże są wtedy stłamszone przez Chopina.
Oto on...

Obrazek

Ślimak na pewno się doczekasz okazu, bo Chopin to silny okaz
Takiego na pewno bedziesz podziwiała

Obrazek

Inka też mnie urzekła Lady choć ostatnio zachwycam się też inną

Obrazek

Marysiu u mnie Aleksander też poszedł jak szalony, przy tym kolce ostre i nie bardzo mi się chce robić porządek wokół niego,ale generalnie mało jest róż które nie śmiecą.

Zakwitła mi hortensja której kawałek przytachałam z ROD

Obrazek

Pierwsze Jeżówki z tych najprostszych ale za to kwitnących do mrozów

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Tak myślałam, Krysiu, że o to chodzi - posadziłam przed Chopinem troszkę niższą różę - jak będzie przytłamszona - to będę ją musiała przesadzić. Chopina więc zostawię bo ma dobre miejsce.
A z Papageno już jestem zadowolona ;:172
Piękne masz te kwiaty, Krysiu ;:3
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, czy zbierasz z jeżówek nasionka? Ładna ta przyniesiona hortensja. No i jeszcze katalpa? - długo ją masz? szczepiona jest?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Krysiu, jak ja bym chciała mieć takie zmartwienie jak Ty, że róża za mocno rośnie :wink:

Też mam te jeżówki, ale moje jeszcze w powijakach, a Twoje już ładnie otwarte. Chyba pójdę jutro z nimi pogadać. First Lady kwitnie przepięknie.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Krysiu. Choć już późna godzina ale muszę napisać choć jedno zdanie. Przejrzałem na szybko Twoje dzieło ogrodowe- bajecznie po prostu bajka. Że też ja nigdy nie mam czasu na spokojne wędrówki po ogrodach. Muszę wygospodarować trochę czasu w niedzielę i nadrobić zaległości. To na razie tyle - do niedzieli. :wink:

Pozdrawiamy serdecznie K.J.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krysiu ślicznie kwitną lilie i róże, chociaż tak kwitnąca w pełni lilia wygląda spektakularnie, jednak jak kwitnie rozwijając kwiaty po kolei to jakby dłużej :D Strasznie szybko przeleciała wiosna, a teraz lato zap..... E tam jaki wiele Twój ogród jest jedyny (no nie jedyny bo masz dwa ;:306 ) ale śliczny!
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Piękne róże! A te lilie - miód!
Tobie dalie powywracała burza, a ja głupia pieląc wyrwałam jedną dalię osobiście i to taka cenną dla mnie! Mam nadzieję, że będzie żyć!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Piękne róze, zresztą nie tylko, ślicznie u Ciebie ;:138 ja właśnie uwielbiam taki miszmasz, też mam taki wiejski ogród gdzie wszystko rośnie jak sobie chce. A ta biała ma śliczny kolor-taki nieskazitelnie biały ;:138 A katalpa zakwitnie ? moje kwitną :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękne wejście i zejście z tarasu, usłane różami ;:167
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Kasiu teraz ani wejścia ani zejścia, moje róże odpoczywają i szykują się do drugiego rzutu.
Ale za to obok nich zaczynaja pachnieć lilie, bardzo lubię ten czas kiedy one kwitną.

Obrazek

Karolacha u mnie teraz to wyjątkowo wszystko rosnie jak chce, poturbowałam się troszkę i na razie działam na 1/4 gwizdka ;:108
Pytasz o Katalpę i z żalem odpowiem, że chyba nie będzie kwitła. ponoć ona szczepiona a te nie zakwitają, gdybym wiedziała o tym wczesniej to bym jej nie sadziła, na razie zostanie a co będzie czas pokaże.
Karolcia ta biala to Chopin i ona nie jest zupelnie biała, jak się rozwija widac poświatę śmietany czy kremu...jak kto woli ;:306
Skoro lubisz misz-masz to zapraszam

Obrazek

Miłka ja nie wyrwałam ale za to przelałam bo mam kilka w donicach, ale poddałam ostrej reanimacji i zaczynam widzieć życie w niej, za to w ogrodzie panoszy sie pierwszymi kwiatami

PANI LEOKADIA

Obrazek

Obrazek

Marysiu dzisiaj już sporo pąków rozwiniętych i ten zapach po otwarciu drzwi, czuję ją w kuchni przez otwarte okno

Obrazek

Januszowie o każdej porze możecie do nas zapukać, my też nocne marki ;:306

Obrazek

Silva moje jeżówki to te z najpopularniejszych i może dlatego szybciej zakwitają, no i się bardzo rozsiewają wiosną wszedzie pełno małych siewek.

Gloriozę udało mi się przezimować i zaczyna kwitnąć

Obrazek

Justynko nasion jeżówek nie zbieram bo na moje potrzeby mam ich nadto w ogrodzie, ale jeżeli chcesz to mogę pozbierać nasionka, mam różowe i białe.
Katalpa jak wyżej pisałam szczepiona i ponoć bez szans na kwitnienie.

Obrazek

Obrazek

Bea myślę, że dobrze posadziłaś, ja mam dwie i jedną z nich na pewno muszę przesadzić.
Żeby udowodnić, że nie tylko kwiatakami żyję to lada dzień będę nalewkę mącić ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Krysiu, to jak możesz to poproszę nasionka ;) Właśnie z forum dowiedziałam się, że szczepiona katalpa nie kwitnie. Za to Karolina twierdzi, że kwitnie i to szybciej. Już sama nie wiem, co o tym myśleć.

Lilie masz boskie, moje też już się otwierają, a ja jutro wyjeżdżam nad morze ;) Mam nadzieję, że wszystkie na raz nie zakwitną i będę mogła się nimi pocieszyć.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Krysiu brawo za Gloriozę -piękny kwiat ;:180 sukces ,że udał Ci się doprowadzić ją do kwitnienia .
Ogród rozrasta się u Ciebie w ogromnym tempie ,to tylko trzy lata a ogród wygląda na dużo starszy.
Ładna ta dalia PANI LEOKADIA u mnie nie mam dalii będę zaglądała do Ciebie .
Pięknie też kwitną lilie a jakie dorodne ;:333 na dobrej glebie wszystko rośnie jak na drożdżach.
;:196
Widzisz i list przepadł ,pytałam na poczcie , taki zwykły priorytet nigdzie nie jest rejestrowany. ;:124
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”