Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi

Post »

Oj Zuza jaki mój biały trawnik szcześliwy ,że go tak lubisz ;:196 Ale czas na koszenie :(
Rozumiem dlaczego podpisujesz tulipany , jasne .
Ja wiem ,ze na przyszłosc nie kupię pełnych , bo mam przesliczne żółte, wielkie i pełne, ale jak sie rozwinęły to po pierwszym deszczu leżą. Muszę podpierać , cudować . To na przyszłosc takich nie kupuję :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Małgosia, u mnie wreszcie popadało, zadowolona jestem bardzo ;:108 Piszesz że kiełek hosty nawet wyrośnie, no to byłoby fajnie. Szkoda mi zmarnować ten kawał hosty pomimo że cały zielony. Fajnie jakby jednak dał radę. Te z białym co pozostały coraz bardziej sobie poczynają

Obrazek

Iwonko, pomimo że lubię znać każdą swoją roślinkę, to czasami niestety skuszę się na jakąś sadzonkę z opisem np. byliny w odmianach ;:223 Niestety ta o którą pytasz właśnie była z takowych marketowych bylinek. Zrobiłam zdjęcie całej roślinki może ktoś podpowie

Obrazek

Anka, jakim tam nożykiem, to bydle takie spore że łopatą na dwie szerokości łupałam. A to precyzyjnie co do oczka to w rzeczywistości powyrywany, rozmiażdżony pas ok 5cm szerokości pomiędzy białą a zieloną częścią był. Jak poodrywałam te zniszczone części to zostały te zdrowe które tak pięknie co do oczka wyglądają ;:306
Moje lody chyba już się nie otworzą. Oglądałam je dziś i coraz marniej wyglądają a rozsunąć płatków nie chcą ;:185
Z tym podziwianiem to rozumiem że chodziło o rodki :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Beata, lewizja otwiera już coraz więcej kwiatów. Musze tylko poodrywać stare liście i będzie jak nowa :heja

Obrazek

Lucynko, tak, szkoda że trzeba już pożegnać tulipany. To takie wdzięczne roślinki. Po ostatnich deszczach niewiele już ich w ogrodzie zostało ;:218

Obrazek

Miłka, zielono różowe o których piszesz były z Lidla. To Green Wave. Późno się otwarły i jako nieliczne jeszcze są na rabacie

Obrazek

Elka, to fakt że tulipany na finiszu a zaczynają rodki. U mnie najszybszy Helsinki University. Reszta jeszcze w pączkach

Obrazek

Aniu-zara, Pergola - mistrzostwo świata :? To aby na pewno do mnie?
Hosty kocham wszelakie, tą biało zieloną uwielbiam, ale te zielono seledynowe też są niczego sobie

Obrazek

Dorcia, chodzi Tobie o fireworksa? Nic z zebranych nasion mi nie wylazło a tamta zmarzła ;:222 Jednak te zwykłe dużo lepsze, przezimowały bezproblemowo.

Aga, dziękuję za pochwały... wszystkiego ;:198 Bratki powoli wyciągają się i zaczynają wyglądać nieciekawie. Teraz ich miejsce przed oknem zajmie zakupiona ostatnio pelargonia angielska

Obrazek

Sabina, ja dziś obcięłam elegant Lady. Po nocnej burzy poległy niestety. Za to Queeny dobrze przetrwały ulewę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Olka, u mnie jeszcze dziś było cieplutko, choć jutro już ma być chłodniej. Mam nadzieję że wyprawa rowerowa nie skończyła się jednak prysznicem ;:198

Karolcia, kosisz mleczną łąkę ;:202 No tak, nic nie jest wieczne, ja też swoje kilka sztuk wydarłam wertykulatorem ;:223
Moje pełne tulipany trafiły na słoneczną, ciepłą pogodę i cieszyły długo. A Esprity są w ogóle nie do zdarcia

Obrazek

Obrazek

Kaiser będzie w tym roku miał jednego kwiatka. Nic nowego w zeszłym roku tez miał jednego ;:223

Obrazek

Jedna z ciekawszych o tej porze rabat (na trawnik nie patrzcie bo lichy po wertykulacji ;:131 )

Obrazek

Zbiera się dereń do kwitnienia. W tym roku ma więcej kwiatków, będzie piękny widok jak się wybarwią :heja

Obrazek

Obrazek

Hortensja zapączkowana też sporo. Teraz tylko czekać na otwarcie kwiecia

Obrazek

Wreszcie pokazały się siewki szkarłatki amerykańskiej :tan Tyle że teraz mam stres gdzie ją posadzić, żeby mi innych roślin nie stłamsiła

Obrazek

I mój potwór. Jak zwykle był cięty mocno a taki już przez te dwa miesiące urósł. Będzie cudnie kwitł, pąków ma co niemiara

Obrazek

Kochani, słonecznego weekendu wam życzę, bo u mnie niestety nie zapowiadają ;:192 Muszę troszkę bylinek do ziemi powkładać, pomidory do donic, ogórki do warzywniczka posiać, mam nadzieje że nie przyjdzie mi tego robić w deszczu ;:218
Paaa ;:100

Obrazek
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Roślinka, o którą pytasz, to chyba firletka smółka
Funkie najbardziej lubię właśnie w tej fazie, takie lekko rozchylone trąbki. Masz piękne okazy.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Zuza cudne zdjęcia pokazałaś, cudnych roślinek oczywiście... ;:138
Wyobraź sobie że straszyło deszczem jak wracałam, spadło parę kropli i na tym koniec...
Jest noc-może padać!!!Dopóki śpię niech się dzieje co chce. Może nie tak do końca bo znajoma mówiła że w Katowicach był taki grad wielkości owocu wiśni. Tego bym sobie nie życzyła... :cry:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zuza, a cóż to za potwór? ;:oj
Piękny ten różowy rh. O takiego mi właśnie chodziło ;:333
Popadało, to dobrze. Niech się ziemia napije. Szkoda, że akurat na weekend musiało się ochłodzić, ale co tam.
Miłego wypoczywania :wit
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Dereń, który pokazywałaś, to kousa, tak ?
Jak długo go masz i jak się sprawuje. Właśnie dołączył do mojego ogrodu i ciekawa jestem wszystkich informacji na jego temat.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ładne, ciekawe hostki ;:167
Lewizja ładna.Mam na nia ochotę,ale trochę jestem zniesmaczona moja ubiegłoroczna przygoda z nią.Do lata już mi padła.chyba zgniła:(
Tulipanki jeszcze ładniutkie.sporo widzę takich samych mamy ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

zapomniałam dodać,że ;
Przepiękne masz roki. ;:108
Ja praktycznie nie mam juz na nie miejsca.Ale wymyśliłam ,że może pięciornik przeniosę do tego ogrodu, a tam posadzę sobie rodka :)
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No właśnie, co to za cudny potwór będzie tak ładnie i obficie kwitł?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Też ciekawa jestem co to za potwór ;:oj
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

O tym samym pomyślałam dziewczynki... Małgosiu co to takiego dużego , pięknego?
Miłej niedzieli Ci życzę , słonecznej przede wszystkim... ;:3 ;:3 ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Zuziu, lecisz Kobieto z tym wątkiem tak, że już trzy razy złapałam zadyszkę, a i tak dogonić Cię nie mogę Obrazek...
Szersze plany, zdjęcia większych kawałków ogrodu - bossskie ;:180 Uwielbiam Twoje rabaty tak perfekcyjnie rozplanowane i wykończone elegancko - kosteczka, żwirek... i mnie się coś takiego marzy ;:170
Tulipany powoli kończą, u mnie wielkie spustoszenia po ostatniej ulewie :( Cieszę się, że Ice cream okazał się właściwy :heja Z moich doświadczeń z nim wynika, że albo robi się pucharek z lodami, albo kwiat się otwiera od razu. Nigdy nie miałam tak, żeby pucharek się otworzył ;:185 Raczej zasycha w tej swojej pucharkowej fazie. Uważam, że to zaleta, ponieważ kupujemy je właśnie dla tego pucharka - jest mnóstwo innych białych, pełnych odmian :wink: Mój Ice Cream zrobił pucharek, ale jakiś bledziuchny i różowego tam niewiele :evil:
Bardzo mnie intryguje, co to za potwór, co ma powalić kwieciem? ;:65
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale masz pięknie i kolorowo, nie wiem co bardziej chwalić i podziwiać ;:oj włąśnie miałam zapytać o derenia nad czarnymi tulipanami? a widzę ,że zaczyna kwitnąć. To piękne i wspaniałe drzewo. U mnie mniej kwitną , cvhyba z powodu ubiegło rocznej suszy. Tylko Cousa rózowy, mimo przesadzenia wiosną ma trochę kwiatków, Cousa biały jakieś nie zupełnie wykształcone -ale coś będzie . Za to Florida wcale nie ma kwiatków :? Uwielbiam Derenie i będe Twojego z przyjemnością oglądała :lol:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Już widziałam podpowiedz do nn tak to firletka smółka ;:196
Ale masz kolorów a Hosty zawsze mnie zachwycają, te liście sa jak przeciwbólowa ;:306
U mnie sucho więc czekam na deszcz. ;:124
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, rododendrony masz przepiękne. ;:63 ;:63 ;:63
Teraz będę biegać po ogrodach w celu podziwiania właśnie tych roślin, bo ja nie mam do nich szczęścia, a ogromnie mi się podobają. ;:108
No i tulipany jeszcze ozdabiają Twój ogród. ;:138
Ogród, który w każdym miejscu zachwyca spacerowicza. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”