Jest już wiosna!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jest już wiosna!

Post »

:wit Maryś!
Daruj sobie tych doktorów. Ogród jest najlepszym lekiem na całe zło. ;:303
Żartuję oczywiście, ale jakieś ziarenko prawdy w tym tkwi. ;:108
Ja najlepiej się czuję, gdy mogę popracować na działce. ;:333 No tak, tylko że ja jeszcze nie muszę do doktorów .... ;:131
Czerwono kwitnąca miodunka ... ;:433 Nigdy takiej nie widziałam, a zwróciła moją uwagę kolorem swoich kwiatuszków. ;:215
Miłego popołudnia i wieczoru, Marysiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit Marysiu, jak badania, wszystko ok?
U nas popaduje i tak skaczę jak pasikonik, raz do ogrodu a raz do domu.
Mam radochę bo mi zmartwychwstała piwonia drzewiasta, jakimś cudem ;:oj , ja już nawet nie pamiętam jaki to miał być kolor, ależ mi niespodziankę zrobiła :tan, a jeszcze jakby zakwitła choćby jednym kwiatkiem to byłaby już pełnia szczęścia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Troszkę mi pokropiło, ale dzień był zimno a teraz wręcz czuć mroźne powietrze więc dzisiaj nie zostałam w ogrodzie, bo podobno jutro i weekend ma być ładny. Mroźne powietrze zapowiada przymrozek w nocy Obrazek

Alu dobrze prawisz, ale jak się wpadnie w rytm to wiesz jak jest...jeszcze to, jeszcze tylko to i koniec, a wygania nas z ogrodu ciemność Obrazek ja kupowałam Heptakodium w 2013 r. za ok. 25 zł teraz widzę droższe Obrazek
I Tobie dużo zdrowia Alu Obrazek
Ewuniu Ty moja artystyczna duszo Obrazek Kręć ten film i przejdziemy przez ogród razem ;:4 Tak to miodunka ;:167
Na szczęście pogoda steruje moimi zapędami jeden dzień ładnie, a dzisiaj do d... odpoczynek Obrazek Koniecznie skręć w tym roku do B. ;:180

Agatko ale jesteś i to się liczy ;:4 Byłam dwa dni temu w Karniowicach w weta i szukałam murku jak u Ciebie, ale nie znalazłam (nie piekły Cię uszy) Obrazek

Karolinko Heptakodium kwitnie w wrześniu i chyba nie zdąży zawiązać nasion, przynajmniej ja nie zauważyłam ;:185 Wsadziłam patyczki do ziemi i zobaczę co będzie :D Kalina początkowo miała przymrożone kwiatki ale teraz wygląda i pachnie ;:215

Beatko ;:196 Ty też masz problem z pomidorami?, czytałam też u Eli i nawet napisałam u niej więc jak i ona to trochę mi ulżyło, ale powiem że byłam ;:222 Też posiała drugi raz ładnie idą, ale z cebulą klęska totalna ;:145 Chyba jakiś taki rok ;:131 Za to karczoszki masz (tfu tfu) jak malowanie. Ja w pierwszych uratowałam 6 szt, wysiałam jeszcze raz i całkiem fajnie wyglądają, a z ubiegłorocznych nic nie ma...zjadły ;:14
Dziękuję Beatko i zaglądaj proszę. PozdrawiamObrazek

Zeniu powtórzę i tutaj, że z całego serca życzę Ci pogody i radosnego zmęczenia na działce Obrazek
Miłego wieczoru ;:4

Jadziu jasne że stoi ;:333 Chyba mam adres, ale żeby nie szukać to wymieniamyObrazek
Z moich róż to za wiele patyków nie będzie, niektóre trzeba ciąć do spodu ;:202

Lucynko lepiej skromnie nie wyzywać losu :wink: ja zawsze jak coś za bardzo chwalę to się sp.... ile razy w pracy chłopa pochwaliłam to w domu była ;:214 Obrazek Muszę chodzić i dbać o zdrowie w miarę możliwości, żeby właśnie o ogród dbać, bo nikt tak nie zadba jak ja Obrazek
W ciągu zimy coś tam miałaś zapisywać to przypomnij sobie i kawałeczek miodunki dołączę ;:108
Miłego wieczoru chociaż jeszcze fajnie jasno Obrazek

Iwonko wynik będzie w lipcu na wizycie Obrazek I u mnie popadywało, ale teraz pod wieczór wyszło słonko ;:3
Wiesz czytałam, że niektóre piwonie drzewiaste znikają na zimę. Moja jest krzakiem i muszę j okrywać, a szczególnie pąki. Myślę że -1 jej nie zaszkodzi ;:131 Dzięki że myślisz o mnie Obrazek
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,to że Wyspa pędzi już się przyzwyczaiłam ,ale żeby ogrodowy też . :shock: . Nadrobiłam ,poczytałam ,pooglądałam ,a o Heptakodium pierwszy raz czytam i widzę .Muszę odwiedzić wujka google .Zobaczymy co on pisze .Może warto by kupić . :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu żadnych różanych patyczków, bo mój ogródek więcej nie pomieści :;230 Ukorzeniają mi sie od brata różane patyczki i Iwonki i ciekawe czy miejsce dla nich się znajdzie ;:224 Oczywiście wymienimy się adresami Twój też gdzieś powinnam mieć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Marysiu, dopiero co do Ciebie zaglądałam a już jestem daleko w tyle ;:oj Ale zaległości nadrobione, jestem na bieżąco :tan I mam nadzieję, że badania przyniosą same dobre wieści ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU już nie jeden raz pisałam...zdążyć za Tobą to jest wyższa sztuka ale gdzieś Cie dorwię i wyczytałam ze żaby kolekcjonujesz.
Wiele rzeczy u Ciebie widziałam ale żab nieeee...poproszę o foto ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolu jak zobaczyłam w ofercie to mnie się spodobało, a jedynie bałam się czy nie zmarznie, ale rośnie...i dobrze!

Jadziu nie bój się ja Ci nic nie wciskam :;230 dostaniem tylko maleńką złoć żółtą ;:215 ;:306

Aniu cóż mam odpowiedzieć ;:162 i ja mam nadzieję że wszystko będzie ok! ale dopiero w lipcu :;230

Krysiu i Tobie nie wiem co odpowiedzieć ;:306 nie zamierzam się tłumaczyć ;:185 Chcesz zobaczyć moje żaby? to zaczynałam od takich, a teraz jest ich może dwa razy tyle ;:306 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 83&start=0
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MARYSIU jesteś wielka Maryśka za te żaby, okazuje się ze każdy z nas może mieć ciekawe chwile ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysiu, uwielbiam spacery po Twoim kolorowym szaliczku, gdzie mam szansę ciągle poznawać rośliny, o których nawet nie słyszałam. Wpisuję się rzadko, bo najzwyczajniej nie potrafię za Tobą nadążyć :oops: Ale jestem i kibicuję nowemu sezonowi ;:196 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu, u mnie też zakwitła ta pomarańczowa miodunka od Ciebie ,jej kolor jest cudny,jutro pokażę,u Ciebie też już sporo kwiatuszków kwitnie ,a karczochy też wszystkie zjedzone ,nic nie zostawiły dranie,te na parapecie dość rosną ,ale aż boję sie wsadzać,bo to draństwo takie wygłodniałe,pozdrawiam i śpij słodko, ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu każdy coś zbiera przynajmniej po to żeby znajomi mieli co kupować na prezenty ;:306 Dla tych mniej zasobnych znajomych mam drugą kolekcję ...kamieni ;:306 więc zwożą mi z różnych miejsc (na jednym zdjęciu je widać).

Milenko wystarczy że kibicujesz, a od nadążania też są niektórzy ;:306 Zapraszam!

Martusiu a już miałam nadzieję że chociaż Tobie coś się uchowało, no tak ale jak hiacynty odgryzły ;:14 Karczochy wsadź dopiero w maju to może już się myszowate odżywią ;:oj Miłego dnia, bo chyba będzie pogodny sądząc po przymrozku i słońcu ;:196

Takie niebo mnie dzisiaj rano przywitało

Obrazek

Dobrego dnia odwiedzającym :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dobrego dnia Marysiu :wit , to był przymrozek?
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

U mnie był, bratki chyba klapen zaliczyły :evil:
Awatar użytkownika
Eliza52