Ogród różą malowany - część II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród różą malowany - część II

Post »

Wiesz Elwi, teraz to my powinniśmy jakoś Cię uhonorować za przeprowadzenie TAKIEJ olimpiady ;:138
Dzięki bardzo ;:180 ;:180 ;:180
Wstyd się przyznać, ale nie mam żadnej z ostatnich medalistek, mało tego - o niektórych słyszę po raz pierwszy ...
Belmonte - czy to z włoskiego piękna góra? Już za samą nazwę mogłabym ją pokochać, wszystko z górami dobrze mi się kojarzy ;:167 Ale jak piszesz, zniknęła z polskich szkółek... ciekawe dlaczego ;:224
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Elwi hop hop! ;:303 Co u Ciebie i Ogrodzia słychać?
Tulipany wystartowały? I cała reszta cebulowych? Kopiesz już doły pod nowe różane panny?
Odezwij się.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elwi, gdzieś Ty znów zniknęła? Wracaj tu do nas szybko, bo tęsknimy za Tobą i ogrodziem. Wiosna pokazała już pierwsze kwiaty, u Ciebie na pewno też już coś widać. Dawaj nam tutaj jakieś świeże, ogrodowe niusy ;:65
;:196
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Właśnie , kogoś mi brakowało. :roll:

Elwi ;:196
brakuje mi Twojego pisania. Mam nadzieję, że dopisuje Ci zdrowie i tylko mnóstwo ważnych zajęć
utrudnia Ci zebranie myśli, by znowu tak ciekawie pisać.
Może chociaż daj znać, że zaraz znajdziesz dla nas czas ?
:wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elwi zaginęła tnąc róże :D
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Elwi koniec latania po cudzych ogrodach! Wracaj na swoje włości! Stęskniliśmy się, jak widać, za Tobą i Twoim Ogrodziem. ;:168
Pisz nam szybko jakie grzechy zakupowe popełniłaś na przdwiośniu i ostatnio? Co już kwitnie? Jak kondycja różanych panien po zimie?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Elwi, miałam nadzieję na jakieś ekscytujące fotki z twojego ogrodu a ty po kominkach latasz ;:224
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

April pisze:Elwi, miałam nadzieję na jakieś ekscytujące fotki z twojego ogrodu a ty po kominkach latasz ;:224
No właśnie, ten tego - ja też w tymże celu do Ciebie przyleciałam widząc, że udzielasz się po kątach :wink:
A tu nic... Cisza... Poprosimy o trochę aktualnych fotek ;:196
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O, jak mi miło! :heja Tyle sympatycznych, ciepłych wpisów! Dziękuję Wam całym swoim sercem ;:196
Powoli wygrzebuję się z mega chandry, na którą, o dziwo (!) nie było lekarstwa ;:185 Nawet zakupy przedsezonowe nie pomagały ;:223 Ale co tam, nareszcie ciepełko, słońce i kwitnienia w ogrodzie :tan
Wiosna u mnie właściwie przyszła dosyć późno, za to teraz jakby dostała dopalacze ;:oj Co dnia, ba, nawet co godzina, coś podrasta, coś otwiera pąki. Mam stresa, że ja za wolno pracuję na rabatach, nie nadążam za tą wiosną - sprinterką... Dopiero wczoraj skończyłam ciąć róże :oops:
Tymczasem czekam na paczkę z różami od Kamili - bardzo późno do mnie przyjadą (było trochę kołomyjki, bo nie wszystkie, które zamówiłam przezimowały ;:145 ). Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że się mimo wszystko przyjmą...

Aniu - aneczka1979 hop, hop! Tulipany wystartowały późno, ale teraz odstawiają niezły sprint :D Dla Ciebie pierwsze Innuendo - na razie jeszcze kremowe, ale mają nabrać różowych rumieńców
Obrazek

Dorotko - dorotka350 Dziękuję Ci za pamięć ;:196 Ja też się stęskniłam, tyle, że doba jakoś nie chce nijak się wydłużyć. Stwierdzam, że za dużo czasu spędzam na odrabianiu lekcji (dosłownie!). Z ogrodowych niusów, to moja ulubiona rabatka hiacyntowa - dla Ciebie
Obrazek

Krysiu - Ignis05
Dziękuję Ci Kochana ;:196 Problem polega na tym, że oprócz własnej firmy, domu "na głowie", ogrodu, mam też często tzw. "gorsze dni" i to zwykle pod koniec zimy. Sądzę, że to długotrwały brak słońca tak działa na mój organizm. To się właściwie powtarza co rok i nie znalazłam na to lekarstwa.... Dla Ciebie Krysiu słodkie bratki
Obrazek

Gosiu - Margo2 a wiesz, że prawie się nie pomyliłaś? Mało brakowało :;230 Dla Ciebie Hiacynt Woodstock - niesamowity kolor
Obrazek

Aniu - aneczka1979 teraz to do mnie zaglądasz (jak mnie nie ma) i mało brakuje, a będziesz laniem grozić... A gdzie Pani była jak wątek otwarłam? Wiesz jak mi smutno było bez Ciebie??? Piszę z przymrużeniem oka, wiesz, jak cenię sobie Twoją forumową Przyjaźń ;:168 Kondycja róż po zimie różna. Najlepiej wypadły historyczne i austinki, najgorzej wielkokwiatowe i te sadzone jesienią. Ogólnie nie jest źle, chyba tylko Marie Antoinette straciłam bezpowrotnie ;:145 Dla Ciebie Aniu kolejna dawka przodowników tulipanowych - Melrose
Obrazek

Joleczko - April dziękuję, że pamiętasz o mnie ;:196 Fotki jak widzisz są. Dla Ciebie tulipany, które za Twoim przykładem kupiłam w Ben... jako "niebieskie" - zobacz co wyszło
Obrazek

Joleczko - jol_ka udzielam się jakoś jeszcze niemrawo, dużo muszę nadrobić :oops: Tymczasem dla Ciebie, jak najbardziej aktualne narcyzy Ice Follies
Obrazek

Jeszcze kilka aktualnych fotek - jutro już mogą nie być aktualne :wink:
Pink Pearl
Obrazek

Obrazek
Narcyzy Ice Follies
Obrazek
Narcyz Ice King
Obrazek
Hiacynty Woodstock i Pink Pearl
Obrazek
White Purissima zaczynają
Obrazek
Melrose jako pierwsze rozkwitły
Obrazek

Obrazek
A do tego wszystkiego kwitną czereśnie
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Mając taką wiosnę piszesz o chandrze, wielkim dole ;:202 ? Przecież to wiosna przez wielkie W. Piękna i kolorowa. Nie ociągaj się wracaj na łono forum. Czekamy na takie energetyzujące zastrzyki :heja ;:3 życzę
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Elwi, hiacyntowa rabatka, różowo-purpurowa niebywale piękna. Lubię hiacynty, mam kilka odmian , ale takiej efektownej, purpurowej Woodstock niestety nie. Zapisuję do notesu, świetnie z różowymi wygląda.
Ciszę się, że narcyzy Ci ładnie zakwitły, to sympatyczne wiosenne słoneczka.
Tulipanki też ładne , Melrosa super ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elwi, jakie masz śliczne hiacynty ;:333 A jakie cudowne to połącznie z bratkami ;:303
Piękna wiosna u Ciebie ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi no w końcu jesteś i mam nadzieję,że nas już nie opuścisz :wink: Uwielbiam Twój ogród,tulipany niestandardowe,a róże jeszcze bardziej.Cieszę się,że obudziłaś się ze snu zimowego ;:215
Jakie różyczki dojadą? Jestem bardzo ciekawa ...pewnie same piękności ;:224
Hiacynty w dwóch kolorach pomieszane miodzio,a budyniowe bratki zjem takie śliczne,a są jadalne z tego co mi wiadomo ;:108
Melrose to chyba niska odmiana? Purrisima zapisuję w notatkach,Wandzia też ją chwali :D

Miłej nocy :wit
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Elwi super, że pokazałaś nam swoją wiosnę ;:215
Hiacynty obłędne ;:167 I tulipany już w takim rozkwicie ;:oj Wydrukuję chyba Twoje fotki i pokażę moim tulipanom, coby przykład brały :wink: Moje jeszcze daleko w polu z kwitnieniem :roll:
Też jestem ciekawa, co tam różanego do Ciebie nadciąga, pochwal się koniecznie!!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Elwi, mamy takie same hiacynty ;:108 , tylko moje w tym roku częściowo szwankują. Część wystawiła tylko kły i tak zostały. Gdy zaczęłam grzebać przy nich okazało się,że zgniły. Pierwszy raz tak mi się zdarzyło z hiacyntami.
Melrose masz piękne, moje jakieś pokręcone w tym roku i jeszcze nie kwitną.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”