O, jak mi miło!

Tyle sympatycznych, ciepłych wpisów! Dziękuję Wam całym swoim sercem
Powoli wygrzebuję się z mega chandry, na którą, o dziwo (!) nie było lekarstwa

Nawet zakupy przedsezonowe nie pomagały

Ale co tam, nareszcie ciepełko, słońce i kwitnienia w ogrodzie
Wiosna u mnie właściwie przyszła dosyć późno, za to teraz jakby dostała dopalacze

Co dnia, ba, nawet co godzina, coś podrasta, coś otwiera pąki. Mam stresa, że ja za wolno pracuję na rabatach, nie nadążam za tą wiosną - sprinterką... Dopiero wczoraj skończyłam ciąć róże
Tymczasem czekam na paczkę z różami od Kamili - bardzo późno do mnie przyjadą (było trochę kołomyjki, bo nie wszystkie, które zamówiłam przezimowały

). Pozostaje mi tylko mieć nadzieję, że się mimo wszystko przyjmą...
Aniu - aneczka1979 hop, hop! Tulipany wystartowały późno, ale teraz odstawiają niezły sprint

Dla Ciebie pierwsze Innuendo - na razie jeszcze kremowe, ale mają nabrać różowych rumieńców
Dorotko - dorotka350 Dziękuję Ci za pamięć

Ja też się stęskniłam, tyle, że doba jakoś nie chce nijak się wydłużyć. Stwierdzam, że za dużo czasu spędzam na odrabianiu lekcji (dosłownie!). Z ogrodowych niusów, to moja ulubiona rabatka hiacyntowa - dla Ciebie
Krysiu - Ignis05 Dziękuję Ci Kochana

Problem polega na tym, że oprócz własnej firmy, domu "na głowie", ogrodu, mam też często tzw. "gorsze dni" i to zwykle pod koniec zimy. Sądzę, że to długotrwały brak słońca tak działa na mój organizm. To się właściwie powtarza co rok i nie znalazłam na to lekarstwa.... Dla Ciebie Krysiu
słodkie bratki
Gosiu - Margo2 a wiesz, że prawie się nie pomyliłaś? Mało brakowało

Dla Ciebie Hiacynt Woodstock - niesamowity kolor
Aniu - aneczka1979 teraz to do mnie zaglądasz (jak mnie nie ma) i mało brakuje, a będziesz laniem grozić... A gdzie Pani była jak wątek otwarłam? Wiesz jak mi smutno było bez Ciebie??? Piszę z przymrużeniem oka, wiesz, jak cenię sobie Twoją forumową Przyjaźń

Kondycja róż po zimie różna. Najlepiej wypadły historyczne i austinki, najgorzej wielkokwiatowe i te sadzone jesienią. Ogólnie nie jest źle, chyba tylko Marie Antoinette straciłam bezpowrotnie

Dla Ciebie Aniu kolejna dawka przodowników tulipanowych - Melrose
Joleczko - April dziękuję, że pamiętasz o mnie

Fotki jak widzisz są. Dla Ciebie tulipany, które za Twoim przykładem kupiłam w Ben... jako "niebieskie" - zobacz co wyszło
Joleczko - jol_ka udzielam się jakoś jeszcze niemrawo, dużo muszę nadrobić

Tymczasem dla Ciebie, jak najbardziej aktualne narcyzy Ice Follies
Jeszcze kilka aktualnych fotek - jutro już mogą nie być aktualne
Pink Pearl

Narcyzy Ice Follies

Narcyz Ice King

Hiacynty Woodstock i Pink Pearl

White Purissima zaczynają

Melrose jako pierwsze rozkwitły

A do tego wszystkiego kwitną czereśnie