Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

Mój owczarek to niejadek.Worki leżały na podłodze przy tylnym siedzeniu a on w bagazniku.Co więcej uszkodziłam wózkiem jeden worek i wióry sypały się.Bałam się tego zapachu a miałam do przejechania jeszcze 50 km ale nie było tak zle.Czekam na hasło-podsypujemy mączkę pod roślinki.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu moje pierwsze róże to były róże zakupione w markecie za śmieszne pieniądze. Były zdrowe i pięknie kwitły. Niestety musiałam je wykopać bo był remont i obecnie w tym miejscu jest taras. Niestety podczas prac uszkodziłam za mocno korzenie bo były ogromne i nie dałam im szansy. Ja bym kupiła te róże z grubszymi gałązkami. :tan
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu tak też zrobię. raczej staram się, by moje róże miały swe imię ale na tę się skuszę. Myślę, że potem ją razem, na forum, zidentyfikujemy. ;:215

Bietko mam zamiar sypać mączką lub każdym innym nawozem na sam koniec marca lub początek kwietnia. W zależności od pogody.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale działasz Aniu, sporo nowego miejsca wygospodarowałaś. Jest super. Pracowity dzionek miałaś. Pogoda sprzyjała. Szkoda, że tylko przez trzy dni :(.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, a jak tam dzisiaj zakwasy? ;:224 Kawał trawnika wyhakałaś, a za rok kolejne kilkadziesiąt cm i jeszcze kawałeczek, kawałuniek zaledwie.. i tak to już pójdzie :;230
Aniu te lidlowskie róże mają opiski na tym żółtym polu.. Przeglądnęłam je pobieżnie zanim mnie Małż nie odciągnął, ale stwierdziłam, że nie znam tych odmian, a niestety brak mi miejsca na eksperymenty :roll: Gdybyś zdecydowała się na zakup to tak jak pisze Pepsi szukaj tych z grubymi łodygami. małe i drobne powyrastają ci już na rabacie :lol:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko no właśnie... u kogoś w wątku widziałam kupione w Lidlu róże z nazwą odmianową. Pomyślałam sobie, że mało dokładnie się pewnie przyjrzałam i poleciałam raz jeszcze sprawdzić co to za odmiana tej czerwonej/różowej? Jakież było moje zdziwienie jak na miejscu okazało się, że u nas AKURAT :evil: nie są podpisane róże. Sprawdziłam bardzo dokładnie, z każdej strony i od góry i od dołu. Z lupą w ręce! nie ma! Buuuuuu... :oops: Ja na jedną taką "niespodziankę" bym się pokusiła. ;:224
Więcej trawnika to ja już rwać nie będę! ...(chyba nikt nie widzi jak krzyżuję paluszki za plecami... hi hi hi) ;:224 ;:170

Madziu już dziś wyraźnie było czuć spadek temperatury. Brrrr... No nic przeżyjemy te kilka dni, prawda?

Właśnie wróciliśmy z Obi z worami kory i pergolą pod kolejne powojniki i róże. Ach! Jakże się cieszę! :tan
Nie ma jeszcze róż w tym markecie Sabinko. :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aniu, szalejesz z zakupami ;:224
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też muszę wreszcie zamówić tą ziemię i korę.. choć jakoś odkładam ciągle ten wydatek :lol: . Jaką pergolę kupiłaś? Podwójną czy pojedynczą?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu kupiłam identyczną, jak już mam we wejściu, by była taka kontynuacja a nie misz-masz.
O dokładnie taką samą:

Obrazek
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Aneczko a ja właśnie szukam takiej pergoli na wejście do ogrodu.Niestety u mnie w okolicznych sklepach nie ma wielkiego wyboru więc rozglądałam się na Alle... ale nie chcę przepłacać za przesyłkę.Szkoda,że u mnie nie ma Obi ;:145
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Twój Em chyba podróżuje..? Niech Ci kupi gdzieś po drodze. Nie dałoby rady?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Muszę koniecznie podrzucić mu pomysł,żeby rozejrzał się gdzieś po drodze za takimi pergolami.W końcu musi być jakiś podział obowiązków: skoro ja kupuję roślinki to on może zająć architekturą ogrodową ;:306 Jak na razie forsuję pomysł na skalniak i już wygospodarowałam potrzebne miejsce.Muszę jeszcze rozejrzeć się za fajnymi kamieniami no i oczywiście dokupić odpowiednich roślinek ;:224
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

A trudno się taką pergolę montuje? Mam w planach od dawna i nawet róże pnące już czekają, żeby je koło niej posadzić tylko się zastanawiam czy damy z mężem radę sami ją zamocować w gruncie. Czy pod to się robi jakąś podmurówkę? Bo to już teraz trzeba kupić i na działce umieścić.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorfi kupujesz kotwy w zalezności od rozmiaru nóg. Patrząc na tę pergolę Ani obstawiam że są to 5 max 7. Kotwa ma taki długi szpikulec. Wbijasz w ziemie wkładasz nogi, przykręcasz wkrętami i stoi. Ani nogi nie gniją ani nie odfrunie :) .
Aniu fajna ta pergola. Droga? Ja kupowałam na all za 100 zł. Przepłaciłam?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, zanim doczytałam o krzyżowaniu palców to sobie tak pomyślałam: jaaasne chyba ze skrzyżowanymi palcami :;230
Bardzo mi się podobają takie pergole. W ubiegłym roku miałam na oku fajny trejaż 3m długości... właśnie w tym stylu robiony, niestety zanim przeforsowałam swój plan gdzie go wstawimy ktoś podkupił. A muszę dodać, że był w śmiesznie niskiej cenie 180 zł :roll: też w OBI ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”