Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4
-
- 200p
- Od: 19 mar 2013, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4
Mój owczarek to niejadek.Worki leżały na podłodze przy tylnym siedzeniu a on w bagazniku.Co więcej uszkodziłam wózkiem jeden worek i wióry sypały się.Bałam się tego zapachu a miałam do przejechania jeszcze 50 km ale nie było tak zle.Czekam na hasło-podsypujemy mączkę pod roślinki.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu moje pierwsze róże to były róże zakupione w markecie za śmieszne pieniądze. Były zdrowe i pięknie kwitły. Niestety musiałam je wykopać bo był remont i obecnie w tym miejscu jest taras. Niestety podczas prac uszkodziłam za mocno korzenie bo były ogromne i nie dałam im szansy. Ja bym kupiła te róże z grubszymi gałązkami. 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Gosiu tak też zrobię. raczej staram się, by moje róże miały swe imię ale na tę się skuszę. Myślę, że potem ją razem, na forum, zidentyfikujemy.
Bietko mam zamiar sypać mączką lub każdym innym nawozem na sam koniec marca lub początek kwietnia. W zależności od pogody.

Bietko mam zamiar sypać mączką lub każdym innym nawozem na sam koniec marca lub początek kwietnia. W zależności od pogody.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ale działasz Aniu, sporo nowego miejsca wygospodarowałaś. Jest super. Pracowity dzionek miałaś. Pogoda sprzyjała. Szkoda, że tylko przez trzy dni
.

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, a jak tam dzisiaj zakwasy?
Kawał trawnika wyhakałaś, a za rok kolejne kilkadziesiąt cm i jeszcze kawałeczek, kawałuniek zaledwie.. i tak to już pójdzie
Aniu te lidlowskie róże mają opiski na tym żółtym polu.. Przeglądnęłam je pobieżnie zanim mnie Małż nie odciągnął, ale stwierdziłam, że nie znam tych odmian, a niestety brak mi miejsca na eksperymenty
Gdybyś zdecydowała się na zakup to tak jak pisze Pepsi szukaj tych z grubymi łodygami. małe i drobne powyrastają ci już na rabacie 

Aniu te lidlowskie róże mają opiski na tym żółtym polu.. Przeglądnęłam je pobieżnie zanim mnie Małż nie odciągnął, ale stwierdziłam, że nie znam tych odmian, a niestety brak mi miejsca na eksperymenty

- aneczka1979
Sabinko no właśnie... u kogoś w wątku widziałam kupione w Lidlu róże z nazwą odmianową. Pomyślałam sobie, że mało dokładnie się pewnie przyjrzałam i poleciałam raz jeszcze sprawdzić co to za odmiana tej czerwonej/różowej? Jakież było moje zdziwienie jak na miejscu okazało się, że u nas AKURAT
nie są podpisane róże. Sprawdziłam bardzo dokładnie, z każdej strony i od góry i od dołu. Z lupą w ręce! nie ma! Buuuuuu...
Ja na jedną taką "niespodziankę" bym się pokusiła.
Więcej trawnika to ja już rwać nie będę! ...(chyba nikt nie widzi jak krzyżuję paluszki za plecami... hi hi hi)
Madziu już dziś wyraźnie było czuć spadek temperatury. Brrrr... No nic przeżyjemy te kilka dni, prawda?
Właśnie wróciliśmy z Obi z worami kory i pergolą pod kolejne powojniki i róże. Ach! Jakże się cieszę!
Nie ma jeszcze róż w tym markecie Sabinko.

Więcej trawnika to ja już rwać nie będę! ...(chyba nikt nie widzi jak krzyżuję paluszki za plecami... hi hi hi)

Madziu już dziś wyraźnie było czuć spadek temperatury. Brrrr... No nic przeżyjemy te kilka dni, prawda?
Właśnie wróciliśmy z Obi z worami kory i pergolą pod kolejne powojniki i róże. Ach! Jakże się cieszę!

Nie ma jeszcze róż w tym markecie Sabinko.

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, szalejesz z zakupami 

-
Ja też muszę wreszcie zamówić tą ziemię i korę.. choć jakoś odkładam ciągle ten wydatek
. Jaką pergolę kupiłaś? Podwójną czy pojedynczą?

- aneczka1979
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Aneczko a ja właśnie szukam takiej pergoli na wejście do ogrodu.Niestety u mnie w okolicznych sklepach nie ma wielkiego wyboru więc rozglądałam się na Alle... ale nie chcę przepłacać za przesyłkę.Szkoda,że u mnie nie ma Obi 

- aneczka1979
Aniu Twój Em chyba podróżuje..? Niech Ci kupi gdzieś po drodze. Nie dałoby rady?
- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Muszę koniecznie podrzucić mu pomysł,żeby rozejrzał się gdzieś po drodze za takimi pergolami.W końcu musi być jakiś podział obowiązków: skoro ja kupuję roślinki to on może zająć architekturą ogrodową
Jak na razie forsuję pomysł na skalniak i już wygospodarowałam potrzebne miejsce.Muszę jeszcze rozejrzeć się za fajnymi kamieniami no i oczywiście dokupić odpowiednich roślinek 

A trudno się taką pergolę montuje? Mam w planach od dawna i nawet róże pnące już czekają, żeby je koło niej posadzić tylko się zastanawiam czy damy z mężem radę sami ją zamocować w gruncie. Czy pod to się robi jakąś podmurówkę? Bo to już teraz trzeba kupić i na działce umieścić.
-
Dorfi kupujesz kotwy w zalezności od rozmiaru nóg. Patrząc na tę pergolę Ani obstawiam że są to 5 max 7. Kotwa ma taki długi szpikulec. Wbijasz w ziemie wkładasz nogi, przykręcasz wkrętami i stoi. Ani nogi nie gniją ani nie odfrunie
.
Aniu fajna ta pergola. Droga? Ja kupowałam na all za 100 zł. Przepłaciłam?

Aniu fajna ta pergola. Droga? Ja kupowałam na all za 100 zł. Przepłaciłam?
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Aniu, zanim doczytałam o krzyżowaniu palców to sobie tak pomyślałam: jaaasne chyba ze skrzyżowanymi palcami
Bardzo mi się podobają takie pergole. W ubiegłym roku miałam na oku fajny trejaż 3m długości... właśnie w tym stylu robiony, niestety zanim przeforsowałam swój plan gdzie go wstawimy ktoś podkupił. A muszę dodać, że był w śmiesznie niskiej cenie 180 zł
też w OBI 

Bardzo mi się podobają takie pergole. W ubiegłym roku miałam na oku fajny trejaż 3m długości... właśnie w tym stylu robiony, niestety zanim przeforsowałam swój plan gdzie go wstawimy ktoś podkupił. A muszę dodać, że był w śmiesznie niskiej cenie 180 zł