Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Byłam znowu w tym zaczarowanym ogrodzie...pięknie tu i już mi się marzą poranki na podobnym tarasie..
Pięknie Alu... :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz rację, Halinko! To bardzo wygodne. Ale tu nie ma praktycznie nigdy śniegu. W Polsce potrafi przywalić i 30 cm i więcej. Może nie każdej zimy, ale jednak ryzyko jest... Poza tym, nasz teren jest, jak wiesz, wysoko, wiec nie ma praktycznie ryzyka, ze nas zaleje.

Cieszę się, że wpadłaś, Halinko! :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KaRo pisze:Byłam znowu w tym zaczarowanym ogrodzie...pięknie tu i już mi się marzą poranki na podobnym tarasie..
Pięknie Alu... :D
KaRo, jak pięknie nazywasz mój ogród!!! Ja właśnie o takim "zaczarowanym" marzę....

Obrazek
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Już go masz Alu ...zaczarowany ogród. :D :D :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

KaRo pisze:Już go masz Alu ...zaczarowany ogród. :D :D :D
Dziękuję Ci KaRo! Jest mi bardzo, bardzo miło! ;:79

I odwiedzaj mnie często! ;:100
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Och,.. Kwiatuszku, masz tam Raj na Ziemi :D :shock: Chyba nie muszę Ci pisać, o czym marzy mieszkaniec blokowiska w dużym mieście ? ;:80
Ale fajnie, że własne marzenia można obejrzeć na monitorze ;:1 . Podziwiam i gratuluję ;:63
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Amlos pisze: Raj na Ziemi :D :shock: Chyba nie muszę Ci pisać, o czym marzy mieszkaniec blokowiska w dużym mieście ? ;:80
Aniu, jakie piękne określenie! Najpierw zaczarowany ogród od KaRo, teraz Raj na Ziemi od Ciebie.... O tym właśnie marzę!

A o czym marzy mieszkaniec blokowiska, rzeczywiście nie musisz mi pisać... Też kiedyś byłam jednym z nich... schody, hałas samochodów za oknem ... a tutaj od świtu śpiew ptaków, w letnie wieczory cykanie świerszczy... to, czego nie da się sfotografować... a co jest bardzo ważnym elementem ogrodu! :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

:shock: :shock: :shock: Kapitalne te tarasy ! Uwielbiam poranną kawkę na tarasie w ogrodzie , a u Ciebie te miejsca są pięknie skomponowane , wygoda pod rękę z elegancją !
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bardzo mi miło, że Ci się podobają tarasiki, Ewelinko.To również improwizacja... początkowo planowaliśmy tylko jeden, główny taras a potem coś mi zaświtało :idea: ... i tak wyszło...:lol: :lol: :lol: . Później wkleję zdjęcia głównego tarasu.
Miłego dnia! :D
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Z pewną dozą nieśmiałości :oops: podeszłam pod Twoje włościa rozglądając sie tu i tam. Widok jaki mam przed oczami :shock: powaliłby niejednego na kolana. jesień w pełnej krasie, feria barw i ta cisza :shock: :) ... nie zdradzę nikomu, gdzie to miejsce: wciąż czyste i wciąż nie zniszczone. :)
Weszłam cichutko, by nie przestraszyć właścicielki krzątającej sie w kuchni Obrazek (pewnikiem szykuje coś pysznego :wink: ) a przede mną ukazał się wspaniały, tajemniczy, cudowny ogród, pełen ciekawych roślin, które czasem nijak nie przeżyłyby w naszym klimacie. Alu, improwizujesz , ale robisz to z wielkim smakiem i sercem . Wszystkie zakątki , które zaprezentowałaś są urocze i nastrojowe.
Z przyjemnością popatrzę jeszcze tu i tam, i cichutko przysiądę na tej małej ławeczce obok figurki z rogalikiem i espresso. Z pieskiem już się zaprzyjaźniłam :wink: (choć ogólnie się... ich boję), przyznaję bez bicia... dałam mu troszkę smakołyków.
Będę nawiedzała Twój ogród jak duch :lol:, bo bardzo , bardzo mi się tu podoba.
Qui va piano va sano (chyba nie zbaboliłam :roll: :oops: )
Dziękuję za mile spędzony czas Obrazek

PS: Moja rodzinka mieszka na obrzeżach Saint-Front
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

No nie, takie widoki z sypialni!!! Jakbym miała takie wyjście z sypialni, tyle roślin, kolorów, faktur, to pewnie spać bym nie mogła :lol:

Stałabym w oknie dnie i noce, i gapiła się na to, co tam rośnie :)

A kawka na Waszym tarasie była pyszna, strasznie się cieszę, że trafiłaś na nasze forum, na moim tarasie kawa jakby szybciej stygnie :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A kogóż to moje piękne oczy widzą? :lol: :lol:
Taka niespodzianka!
Diago, bardzo się cieszę, że trafiłaś do mojego ogródka! A z t ą kuchnią, to różnie bywa... Wczoraj np. miałam taką wpadkę, że aż wstyd! :oops: Zasiedziałam się na forum i.... zapomniałam o piekących się faszerowanych pomidorach! Dzięki Bogu się nie spaliły, ale mięsko trochę za bardzo wyschlo ... :?

Pieska się nie bój! Uważaj tylko, żeby go nie rozdeptać... :D
Bardzo mi miło, że podoba Ci się w moim ogródku! Wracaj tu często!

P.S. Niestety nigdy nie byłam w Saint Front, ale mam bardzo bliskich przyjaciół w tamtej części Francji! Tam jest jeszcze łagodniejszy klimat, dopiero można poszaleć! :D

A z tym powiedzeniem, to trochę Ci się języki pomyliły ... Jest to powiedzenie włoskie: "Chi va piano, va sano e va lontano". :D Ale było prawie dobrze... ;:63
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Fleur 78 pisze:A z tym powiedzeniem, to trochę Ci się języki pomyliły ... Jest to powiedzenie włoskie: "Chi va piano, va sano e va lontano". :D Ale było prawie dobrze... ;:63

Wiem, że to wloskie :? powiedzenie ale mój szwagrowski twierdził, że tak sie tam mówi :oops: . Niech no tylko łobuz zadzwoni :twisted: :twisted: :twisted: Taki wstyd :oops: :oops:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Naleweczko , nie stałabyś w oknie, bo nie ma okna!... :lol: Są takie podwójne drzwi jak na balkon a podłoga jest na tym samym poziomie co taras, więc jak rano otworzę te drzwi (oczywiście przy ładnej pogodzie!), to jest prawie tak, jak gdybym spała na dworze... Uwielbiam tak otworzyć, latem, o świcie i słuchać śpiewu ptaszków ... :D

Ja tez bardzo się cieszę, że trafiłam na to forum! :D :D :D

A gorąca kawa na stoliczku zawsze czeka! ;:40 ;:33

Diaguniu, nie przejmuj się! Bardzo możliwe, że się tak mówi! Często używa się powiedzeń czy słów obcojęzycznych. Poprawiłam tyko pisownię: "qui" francuskie na "chi" włoskie, które wymawia się praktycznie tak samo (drobna różnica w akcencie) :D

Dla Ciebie też stoi kawka! ;:40 ;:100
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

No dobra, stałabym z nosem przy szybie, wszystko jedno czy okna balkonowego, tarasowego, kuchennego czy jakiegokolwiek innego :D A zaraz potem poleciałabym zwiedzać tajemniczy ogród :)
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”